Obavijesti

Sport

Komentari 5

Valladolid otkupio Stipu Biuka! Evo koliko će love dobiti Hajduk

Valladolid otkupio Stipu Biuka! Evo koliko će love dobiti Hajduk

Real Valladolid je Biuka otkupio od Los Angeles FC-a, odnosno dogovorio je prijenos prava igrača koji je bio na posudbi. Za njegove usluge platio je 4 milijuna eura, a Biuk je potpisao do ljeta 2029. godine

VIDEO

Iz Hajduka je otišao za velikih 6,5 milijuna eura. Bila je to druga najveća prodaja u eri Mindaugasa Nikoličiusa i Lukše Jakobušića, odmah iza Luke Vuškovića koji je otišao u Tottenham za 11 milijuna eura. Los Angeles FC je iskeširao velik novac za Stipu Biuka (21) u prosincu 2022. godine, a godinu i pol kasnije nekadašnji član splitske momčadi prelazi u Real Valladolid.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Valladolid slavi ulazak u La Ligu 00:40

U Španjolskoj je proveo drugi dio prošle sezone i odlično se snašao. U Sjedinjenim Američkim Državama i ne najbolje. No, s obzirom da mu je tek 21 godina pred Biukom je još puno mjesta za napredak, dokazivanje i povratak sjaja koji ga je krasio dok je igrao u HNL-u.

U Valladolidu narednih pet godina

Real Valladolid je Biuka otkupio od LA-a, odnosno dogovorio je prijenos prava igrača koji je bio na posudbi. Za njegove usluge platio je cijelih 4 milijuna eura, a Biuk je potpisao do ljeta 2029. godine, idućih pet.

Hajduku naknada za razvoj igrača

I kako je iznos koji je Valladolid platio manji od iznosa za kojeg je Hajduk u prvom redu prodao krilnog napadača, nije se ispunila stavka iz ugovora o potencijalnom postotku od razlike pri budućoj prodaji. Dakle, u tu rubriku Hajduk piše nulu, no dobit će naknadu za razvoj igrača od 250 tisuća eura. Barem nešto, rekli bi optimisti.

Što dovodi do konačne sume - Hajduk je ukupno na Biuku zaradio 6,75 milijuna eura.

Inače, Valladolid je prošle sezone igrao u Segundi, ove sezone je izborio plasman u La Ligu pa će Biuk naredne godine igrati u jednoj od najjačih liga svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne