Obavijesti

Sport

Komentari 40

Uznemirujuća snimka: Srpski sportaš utopio se u jezeru 50m pred ciljem. Gledale ga stotine

Uznemirujuća snimka: Srpski sportaš utopio se u jezeru 50m pred ciljem. Gledale ga stotine

Lazar Đukić nestao je pod vodom tijekom utrke crossfita koju su prenosili uživo, a katastrofalna reakcija organizatora dovela je do njegove smrti

VIDEO

Lazar Đukić (28), srpski sportaš koji se bavio crossfitom, preminuo je u četvrtak oko 8 ujutro po lokalnom vremenu u jezeru Marine Creek u Teksasu u Sjedinjenim Državama tijekom utrke Igara CrossFita u bizarnoj tragediji pred stotinama gledatelja.

Đukić je preplivao oko 750 od planiranih 800 metara u plivačkoj dionici natjecanja kad se počeo utapati. Sve to zabilježila je kamera koja je izravno prenosila natjecanje. No nikakve reakcije zdravstvenih službi nije bilo, tek je za njim nakon 30-ak sekundi skočio jedan od gledatelja koji je primijetio da je nestao ispod površine vode. Uključilo se sedam vatrogasnih jedinica u potragu koja je završila pronalaskom tijela nesretnog sportaša tek dva sata kasnije.

Organizatori su izvijestili o smrtnom slučaju ni ne spominjući identitet preminulog. "Duboko smo ožalošćeni smrću natjecatelja na Igrama CrossFita tijekom plivačke dionice prvog događaja pojedinačno na ovogodišnjem natjecanju. Detaljno surađujemo s vlastima i činimo sve što možemo da budemo podrška obitelji u ovom vremenu. Ostatak današnjih natjecanja je odgođen. Dobrobit naših natjecatelja prvi je prioritet i slomljeni smo ovim tragičnim incidentom", napisali su na Instagramu, gdje ih bijesni pratitelji prozivaju za lošu reakciju i nepripremljenost spasilačkih službi.

Đukić se godinama natjecao u ovakvim utrkama, bio je treći crossfiter u Srbiji i 88. u svijetu. Na Instagramu je u srijedu navečer pozvao pratitelje da prate njegovo plivanje ni ne sluteći da će mu to biti zadnje u životu. Prije plivanja na programu je bila trkačka dionica od 5600 metara, a zbog ovog natjecanja, koje bi trebalo trajati do kraja tjedna, u mjesto Fort Worth došlo je čak 10.000 ljudi, piše New York Post.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!