Dalić: Daj Bože da igramo finale Eura s Portugalom! Brozović: Volim igrati zajedno s Ronaldom | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 54

Dalić: Daj Bože da igramo finale Eura s Portugalom! Brozović: Volim igrati zajedno s Ronaldom

Dalić: Daj Bože da igramo finale Eura s Portugalom! Brozović: Volim igrati zajedno s Ronaldom
4

Na Euru, nažalost, nismo puno napravili i nikad Hrvatska nakon grupe nije prošla prvu nokaut utakmicu. Nama je osnovni cilj proći grupu i onda nešto više.Imamo kvalitetu, imamo dobre igrače, poručio je Dalić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak se uputila prema Portugalu gdje će u subotu (18.45 sati) igrati zadnju prijateljsku utakmicu uoči početka Europskog prvenstva u Njemačkoj. "Vatreni", podsjećamo, igraju prvu utakmicu Eura u subotu, 15. lipnja protiv Španjolske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Livaković odjednom lovi dvije lopte 01:05

Izbornik Zlatko Dalić obratio se uz Marcela Brozovića javnosti uoči utakmice s Portugalom. Prvi je pričao Brozović.

Kako se osjećate uoči Eura?

- Kako se osjećam uoči Eura? Puno je utakmica iza nas, dobro se osjećam, bio sam slobodan dva dana. Sad su kraći treninzi prije utakmice s Portugalom.

Danas dar uz 24sata: Poster s rasporedom svih utakmica Eura
Danas dar uz 24sata: Poster s rasporedom svih utakmica Eura

Je li vam draže igrati protiv ili sa Cristianom Ronaldom?

- Meni je draže igrati s njime nego protiv njega. Uvijek možete računati da će zabiti gol. On je jedan od najvećih igrača na svijetu, može svašta napraviti, puno je napravio u karijeri. Znam da je Cristiano imao sad kratki odmor, ali znajući njega, sigurno je naporno radio i bit će u vrhunskoj spremi za Euro.

Hrvatska reprezentacija stigla u Kairo

O Portugalu...

- Portugal je među pet najboljih reprezentacija na svijetu. Imaju dva vrhunska igrača na svakoj poziciji, bit će teško igrati protiv njih. To će biti odlična provjera da vidimo gdje smo uoči Eura i što moramo popraviti sljedeći tjedan prije nego što prođe Euro.

FOTO Vatreni izazvali euforiju na aerodromu: Djeca pohrlila do Modrića i Gvardiola...
FOTO Vatreni izazvali euforiju na aerodromu: Djeca pohrlila do Modrića i Gvardiola...

Kako komentirate igru mladih igrača, pogotovo Baturine i Sučića, protiv Sjeverne Makedonije?

To su sve mladi igrači, bili su dobri, oni su mlade nade i  odlično rade, neka tako nastave. Naravno, trebaju još puno raditi kako bi postali vođe, ali ako ovako nastave bit će zvijezde reprezentacije.

Dalić: 'Daj Bože da igramo finale s Portugalom'

Zatim se javnosti obratio Zlatko Dalić.

- Veliki test za nas protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje Eura. Dat ćemo šansu 16 igrača, vidjet ćemo naše ideje na terenu. Nakon te utakmice ćemo popraviti što moramo. 

Zašto ste htjeli prijateljsku utakmicu baš protiv Portugala?

VIDEO Del Piero: Koliko ima vas Hrvata? Ispod četiri milijuna?! Nevjerojatno je što ste napravili
VIDEO Del Piero: Koliko ima vas Hrvata? Ispod četiri milijuna?! Nevjerojatno je što ste napravili

- Mi smo u najtežoj grupi na Euru, nama je Španjolska prvi protivnik na Euru, htio sam da imamo uoči prvenstva jednu prijateljsku utakmicu protiv momčadi slične kvalitete. Zato igramo protiv Portugala.

Rijeka: Konferencija za medije izbornika Zlatka Dalića

Je li Portugal jedan od favorita Eura?

- Nikad nismo pobijedili Portugal. Imate sjajnu reprezentaciju, sjajnog izbornika koji je i moj prijatelj i to je bio naš dogovor. Igrali smo i prije zadnjeg Eura s Belgijom, kad je on bio izbornik i daj Bože da se sretnemo, recimo, u finalu prije susreta u Ligi nacija, koja nas čeka na jesen.

Što očekujete od utakmice protiv Španjolske? Je li Modrić spreman?

- Imamo najtežu grupu na Euru i odmah najteži protivnik. U Ligi nacija smo izgubili od Španjolske na penale i ta utakmica nam daje nadu da možemo biti dobri na Euru protiv njih. Modrić dobro poznaje španjolsku reprezentaciju i nadam se da nećemo izgubiti jer je bitno da startaš bez poraza.

Osjeća li reprezentacija umor nakon naporne sezone i treninga?

Imali smo sedam, osam dobrih treninga. Okupljali smo se u hodu i bitno je igrače odmoriti. Vodili smo računa o tome da ne pretjerujemo s radom, a danas će trenirati svi i svi su spremni za utakmicu. Sutra ćemo koristiti 17 igrača s golmanom, rasporedit ćemo minutažu. U kampu u Njemačkoj počinju prave pripreme, ovo je sve bio uvod. Imat ćemo pet, šest dana da se temeljito pripremimo za Španjolsku.

Rijeka: Konferencija za medije izbornika Zlatka Dalića

Ako prođete grupu moguće je da ćete se sastati s Portugalom...

- Imali smo dva zadnja SP-a sjajna, osvojili smo medalje. Na Euru, nažalost, nismo puno napravili i nikad Hrvatska nakon grupe nije prošla prvu nokaut utakmicu. Nama je osnovni cilj proći grupu i onda nešto više.Imamo kvalitetu, imamo dobre igrače, sjajni rezultati su iza nas i bit će dobro ako to nastavimo. Portugal je dobar test za nas i iz te utakmice ćemo izvući dobre stvari i priču koja će nas dobro usmjeriti prema Španjolcima. Daj Bože da se sretnemo s Portugalom u kasnijoj fazi Eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga