Obavijesti

Sport

Komentari 262

Zira - Osijek 4-3 (2-2): Kakva drama! Nakon četiri promašena penala 'bijelo plavi' ispali

Zira - Osijek 4-3 (2-2): Kakva drama! Nakon četiri promašena penala 'bijelo plavi' ispali

Osijek je na nevjerojatan način ispao i kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Nakon 90 minuta rezultat je bio 2-2, a u raspucavanju je Čavlina obranio tri udarca, a domaći golman četiri od pet!

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli izboriti prolazak u posljednje, 4. pretkolo Konferencijske lige, u uzvratnom dvoboju 3. pretkola u Bakuu ispali su od domaće Zire nakon raspucavanja 11-eraca.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kohorta pjesmom pružila podršku Boti: Bez kompromisa 03:05

Nakon 90 minuta bilo je 2-2, a kako je i prvi susret prije tjedan dana u Osijeku završen remijem 1-1, igralo se dodatnih pola sata tijekom kojih se rezultat nije mijenjao pa je o konačnom pobjedniku odlučivano udarcima s bijele točke prilikom kojih su domaći bili bolji sa 2-1. Golove za Osijek postigli su Vedran Jugović (37) i Anton Matković (81), dok je Zira uspijevala izjednačiti preko Kismana Alijeva (55-11m) i Davida Volkova (90).

Trener Osijeka u problemima uoči utakmice sezone: Tko će igrati stopera uz Luku Jelenića?
Trener Osijeka u problemima uoči utakmice sezone: Tko će igrati stopera uz Luku Jelenića?

U vrlo lošem prvom poluvremenu Osijek je ipak stigao do prednosti kada je Jurišić probio lijevi bok i ubacio prizemnu loptu u domaći peterac gdje se najbolje snašao Jugović i proslijedio loptu iza nemoćnog Tiaga Silve. No, ono dobro što je napravio tada Jurišić je pokvario početkom drugog poluvremena kada je nesmotreno uklizao s podignutim rukama u svom kaznenom prostoru pa ga je lopta pogodila upravo u ruke, a austrijski sudac Weinberger je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Alijev.

Osijek je bez prevelike igre u 80. minuti stigao do nove prednosti. Mikolčić je ubacio iz slobodnog udarca u 16-erac, lopta je pogodila Ademija u petu i slučajno se odbila na glavu Matkoviću koji se odlično snašao i pogodio mrežu suparnika.  No, niti tu prednost Osijek nije uspio sačuvati, a za to je zaslužan Volkov koji je najljepšim potezom na utakmici, "škaricama" s vrha kaznenog prostora pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Čavline.

Grozno izvođenje jedanaesteraca

Prilikom izvođenja 11-eraca briljirali su vratari, domaći Thiago Silva je zaustavio čak četiri od pet udaraca Osječana pa hrvatskom predstavniku nisu pomogle niti tri obrane njegova vratara Čavline. Jedini koji je uspio savladati Silvu bio je Nejašmić. Udarci koje je Silva branio većinom su bile poluvisoke lopte, baš onakve kakve treneri ne vole vidjeti kada se puca s bijele točke. Pušić, Ademi, Lima nizali su promašaje, a u petoj seriji Thiago Silva je obranio udarac Mikolčića. Bila je to ključna obrana jer je Utzig je uspio ostati miran i svladati Čavlinu za pobjedu i prolaz dalje Zire.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
3. pretkolo Konferencijske lige 18.30 , Baku, Azerbajdžan
Zira
Alijev 55', Volkov 90'
2 : 2
Osijek
Jugović 37', Matković 81'
Sortiranje događaja
2-1

Utzig je pogodio ključni penal i odveo Ziru dalje. Nevjerojatno!

PROMAŠAJ

Mikolčić puca, ali Silva još jednom brani, ovog puta nogom. Može li itko zabiti jedanaesterac ovdje?

OBRANA

ČAVLINA JOŠ JEDNOM! Ponovno je pogodio stranu i obranio udarac.

PROMAŠAJ

Lima traljavo puca po sredini gola, a Silva to brani. Osijek nikako ne iskorištava prilike koje im Čavlina nudi.

PROMAŠAJ

ČAVLINA JOŠ JEDNOM! Ostao je miran na crti, čekao i dočekao. Sjajan golman Osijeka.

Komentari 262