LIVE Zadar - Split 93-66: E, sad može početi fešta! Zadrani razbili Splićane i obranili naslov... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 46

Zadar - Split 93-66: E, sad može početi fešta! Zadrani razbili Splićane i obranili naslov...

Zadar - Split 93-66: E, sad može početi fešta! Zadrani razbili Splićane i obranili naslov...
6

Košarkaši Zadra su u petoj utakmici finala razbili Split i osvojili peti naslov prvaka Hrvatske. Zadar je od sponzora lige za naslov dobio 42.500 eura, a Božić kao MVP finalne serije 3000 eura

Uvjerljivom predstavom u odlučujućoj, petoj utakmici finala doigravanja košarkaši Zadra su pred ispunjenom dvoranom "Krešimir Ćosić" pobijedili Split sa 93-66 (26-18, 23-13, 26-16, 18-19) i tako došli do dvostruke domaće krune te prve obrane naslova prvaka Hrvatske u klupskoj povijesti.

Zadranima je ovo peti put da su postali prvaci Hrvatske, ali su prvi put to učinili dvije godine zaredom i tako se pridružili zagrebačkim klubovima Ciboni i Cedeviti, koji su to prije njih uspjeli učiniti u više navrata.

Zadar:  Premijer liga: KK Zadar - KK Split

Splićani su imali priliku doći do svog drugog naslova kad su poveli 2-1 i u četvrtoj utakmici bili domaćini, ali je momčad Danijela Jusupa potpuno nadigrala suparnike u toj, kao i u odlučujućoj utakmici u kojoj je rezultatska neizvjesnost trajala svega pet minuta. Zadar je već na kraju prve četvrtine imao osam koševa prednosti (26-18), a do poluvremena je njihovo vodstvo nabujalo do +18 (49-31).

Furioznim početkom u trećoj četvrtini Zadrani su serijom 15-0 došli do 33 koša prednosti (64-31) u 23. minuti te tako potpuno razoružali Splićane, a ostatak dvoboja pretvorili u ekshibiciju.

Zadar:  Premijer liga: KK Zadar - KK Split

Luka Božić je ponovno predvodio Zadar sa 19 koševa, devet asistencija i šest skokova. Arijan Lakić je ubacio 18 poena, a Marko Ramljak 14.

Shannon Shorter je sa 18 koševa bio najbolji strijelac Splita, dok je Mate Kalajžić ubacio 11 poena.

Zadar:  Premijer liga: KK Zadar - KK Split

Zadarski košarkaši su pogodili 14 trica iz 34 pokušaja (41%), dok su Splićani gađali loših 6/25 (24%) iz daljine. Zadar je imao prevlast u skoku (38-28), a najveća razlika nastala je u asistencijama kojih je domaći košarkaši imali 19, a gosti samo osam, što je najbolji pokazatelj kako su igrale momčadi.

Po završetku dvoboja brojni su zadarski navijači ušli na teren Krešine dvorane, kako bi sa svojim ljubimcima proslavili prvu obranu naslova prvaka.

Zadar je od sponzora lige za naslov dobio 42.500 eura, a Božić kao MVP finalne serije 3000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Finale hrvatskog košarkaškog prvenstva, peta utakmica 20:00 , Zadar
Zadar
93 : 66
Split
Sortiranje događaja
10'

Kraj utakmice! Zadar je prvak Hrvatske peti put u svojoj povijesti. 

7'

Navijači već feštaju na tribinama, a na parketu se igra revijalna utakmica. I jedni i drugi čekaju kraj. Jedni da proslave titulu, a drugi da što prije pobjegnu u svlačionicu. 

4'

Grme pjesme Zorana Jelenkovića na Višnjiku, ori se s tribina, zaista čudesna atmosfera u zadarskoj dvorani! Već sada je počela fešta. 

3'

Splićani su uspjeli malo korigirati zaostatak i smanjiti na minus 26. 

ČETVRTA ČETVRTINA: 1'

Splićani su se već odavno oprostili od naslova. Djeluju jako tromo i mlitavo, totalno iscrpljeni i bez samopouzdanja. S druge strane, domaćini pucaju od snage i energije i nezaustavljivo melju. Mekić je pogodio novu tricu za 78-47.

Komentari 46