LIVE Turska - Portugal 0-3: Ronaldo i društvo otpuhali nemoćne Turke | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 101

Turska - Portugal 0-3: Ronaldo i društvo otpuhali nemoćne Turke

Turska - Portugal 0-3: Ronaldo i društvo otpuhali nemoćne Turke

Portugal je u derbiju skupine F razbio Tursku 3-0 i tako lakoćom osigurao prvo mjesto i plasman u osminu finala. Zabijali su Bernardo Silva, Akaydin autogol i Bruno Fernandes

U dvoboju 2. kola F skupine EURA nogometaši Portugala svladali su u Dortmundu Tursku s 3-0 (2-0) i plasirali se kao pobjednici skupine u osminu finala.

Pobjedu su Portugalcima donijeli Bernardo Silva (21), autogol Sameta Akaydina (28) i Bruno Fernandes (56).

Euro 2024 - Turkey v Portugal

Portugalci su rutinirano dobili utakmicu u Dortmundu kažnjavajući sve pogreške Turaka i njihova izbornika Vicenza Montelle, koji je izostavio u sastavu glavne mlade igrače koji su donijeli pobjedu protiv Gruzije u prvom kolu. To je Tursku koštalo pomalo tragičnih situacija u obrani i autogolom koji se zbilja jako rijetko događa, a Turskoj je nestao zanos i euforija zbog pobjede nad Gruzijom.

Na drugoj strani, Portugalci su se vratili u stari sustav igre s četiri igrača otpozadi, a kvalitetom igrača odmah su se nametnuli Turcima i već u prvom dijelu riješili pitanje pobjede, pa su se u drugom dijelu gotovo odmarali. Bila je to i sedma pobjeda Portugalaca nad Turcima u isto toliko međusobnih mečeva na velikim međunarodnim prvenstvima. 

Euro 2024 - Turkey v Portugal

Portugalci su poveli preko Bernarda Silve, koji je iskoristio ubačaj Nuna Mendesa, sačekao odbijenu loptu od Orkuna Kokcua i zabio je iz blizine u lijevi kut turskih vrata. Sedam minuta kasnije uslijedio je tragikomičan autogol Turaka. U posve neopasnoj situaciji stoper Samet Akaydin nije primijetio da mu se približava vratar Altay Bayindir, pa je poslao loptu prema praznim vratima, a trk dvojice turskih igrača ka lopti je bio uzaludan.

Euro 2024 - Turkey v Portugal

U 31. minuti Kerem Akturkoglu je uputio obećavajući udarac nakon prekrasnog solo prodora, ali portugalski vratar Diogo Costa je sjajnom obranom zaustavio njegov pokušaj koji je išao u donji lijevi kut. 

Promjene kod Turaka nisu urodile plodom u drugom dijelu, a Portugal je zaključio pobjedu golom u 56. minuti. Cristiano Ronaldo je išao sam na turska vrata, a potom je nesebično poslužio Brunu Fernandesa, kome stvarno nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za 3-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Euro, 2. kolo, skupina F 18:00 , Dortmund
Turska
0 : 3
Portugal
Bernardo Silva 22', Akaydin ag 28', Fernandes 56'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice. Portugal je pobijedio Tursku 3-0 i lakoćom se s prvog mjesta plasirao u osminu finala. 

90'

Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

84'

Legendarni Pepe odradio je još jednu maestralnu utakmicu i Roberto Martinez izvadio ga je kako bi ga navijači mogli počastiti ovacijama. I jesu, portugalski pa čak i turski navijači. Ušao je Antonio Silva. 

80'

Obje momčadi ne mogu dočekati kraj utakmice. Portugalci su riješili pitanje pobjednika praktički u prvom dijelu. Turci su pokušavali, ali ponestalo je snage u drugom dijelu i nisu uspjeli zabiti ni počasni gol. Ima još vremena, no ni to neće isprati gorak okus.

74'

Akaydin je ozlijedio rebro i mora iz igre. Ušao je Demiral. 

Komentari 101