Obavijesti

Sport

Komentari 490

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

Prijelazni rok u HNL-u traje do 5. rujna. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Ljetni prijelazni rok ,
Sortiranje događaja
NOVOSTI IZ HAJDUKA

HNK Hajduk i NK Lokomotiva dogovorili su transfer 18-godišnjeg veznjaka Duje Reića koji karijeru nastavlja u zagrebačkom klubu. 

Reić je prošao sve kategorije Hajdukove Akademije, a do nedavno je nastupao za juniorsku momčad Bijelih. Posebno možemo istaknuti njegov igrački doprinos u generaciji koja je došla do finala Lige prvaka mladih. 

S HNK Šibenik dogovoren je transfer Ante Kavelja te 19-godišnji veznjak karijeru nastavlja u klubu sa Šubićevca. 

Kavelj je u kadetskom uzrastu stigao na Poljud iz RNK Split i također je bio član generacije koja je igrala u finalu Lige prvaka mladih. Za seniorsku momčad igrao je u tri prijateljske utakmice, a prošle sezone nastupao je na dvojnoj registraciji za Solin. 

Dodajmo da su danas dogovorene i dvije posudbe, 20-godišnji napadač Krešimir Nazor do kraja sezone igrat će za GOŠK iz Dubrovnika, a 19-godišnji napadač Jere Vrcić do siječnja će igrati na posudbi u Croatiji iz Zmijavaca. 

GORICA DOVELA IGRAČA FULHAMA

Adrion Pajaziti (21) novi je igrač Gorice. Riječ je o igraču albanskog podrijetla koji igra na poziciji središnjeg veznog, a dolazi iz Fulhama. Još 2022. godine, Gorica i engleski prvoligaš potpisali su ugovor o suradnji, a talentirani veznjak Albanac očito je stigao u hrvatskog prvoligaša kao dio te suradnje.

Rođen je u Londonu, a proljetni dio prošle sezone proveo je u norveškom Haugesundu. Pajaziti u petak očekuje kvalifikacijska utakmica za U-21 Europsko prvenstvo protiv Švicarske, gdje će igrati za albansku U-21 reprezentaciju.

PROPAO TRANSFER LINDA

Victor Lind trebao je biti još jedno pojačanje Rijeke u završnici prijelaznog roka, ali od toga neće biti ništa. Krilni napadač ostaje u Midtjyllandu, javlja talijanski insajder Lorenzo Lepore.

DOGAN U RIJECI

Ovo je veliki iskorak za mene i moju karijeru. Sretan sam i ponosan što sam ovdje. Rijeka je jedan od najvećih klubova u Hrvatskoj i najbolji izbor za mene, rekao je Dominik Dogan, donedavni igrač Zrinskog, koji je u Rijeku došao s titulom najboljeg drugoligaškog strijelca u prošloj sezoni.

- Mijenjao bih trofej najboljeg strijelca za promociju u prvu ligu. Ali ti golovi su mi otvorili puno toga u karijeri, imao sam puno poziva. Kvalitete? Mislim da mi je najveća kvaliteta što iz malo prilika zabijam golove. Trebat će mi malo vremena za prilagodbu, ali vjerujem da će i taj dio proći brzo. Uzor? Kada sam bio dijete najviše sam volio Didiera Drogbu - rekao je Dogan i zaključio:

- Očekujem napetu sezonu i da ću se s Rijekom boriti za prvo mjesto. Dat ću sve od sebe na travnjaku i nadam se da ću postići što više golova.

ĆORIĆ I LATKOVIĆ U VARAŽDINU

Ante Ćorić (27) nedavno je raskinuo ugovor s Rudešom, a sad je potpisao do 2026. za Varaždin. Svojedobno je, između ostalih, igrao za Dinamo i Romu.

Varaždin je iz Rudeša doveo i crnogorskog fantazista Aleksu Latkovića (23). On je ugovor s klubom sa sjevera Hrvatske potpisao do 2027. godine.
 

Komentari 490