LIVE Švicarska - Italija 2-0: Prvaci Europe ispadaju već u osmini finala! Presudili Freuler i Vargas | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 335

Švicarska - Italija 2-0: Prvaci Europe ispadaju već u osmini finala! Presudili Freuler i Vargas

Švicarska - Italija 2-0: Prvaci Europe ispadaju već u osmini finala! Presudili Freuler i Vargas
13

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Vargas je sjajnim udarcem s nekih 20-ak metara zabio za 2-0. Italija je dvaput pogodila stativu, prvo Schär nespretnom reakcijom, a kasnije Scamacca udarcem iz blizine...

Švicarska je pobijedila Italiju 2-0 u prvoj utakmici osmine finala Europskog prvenstva. Europski prvak neće obraniti naslov od prije tri godine, a Švicarcima pobjedu donose Freuler (37') i Vargas (46'). Pobjeda je potpuno zaslužena, tijekom većine utakmice su Švicarci bili bolja momčad na terenu.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Nogometni fanovi na Euru 2024 08:57

Od samog početka se Švicarska nametnula posjedom, a Talijani su teško izlazili iz svoje polovice. Dominaciju je mogao okruniti Embolo u 24. minuti kada je izašao sam pred Donnarummu, ali golman PSG-a sjajno mu je obranio i sačuvao Talijane. Sve teže su "azzurri" odolijevali pritisku, a onda kapitulirali u 37. kada Freuler dovodi Švicarsku u vodstvo nakon lijepe akcije i asistencije Vargasa. 

Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy

Nakon gola nastavila je Švicarska s dominacijom, a prije odlaska na odmor skoro zabila još jedan. Rieder je pokušao iznenaditi Donnarummu udarcem iz slobodnog udarca iskosa, ali opet je koncentriran i spreman golman Paris SG-a. 

Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy

Talijani su odmah prije početka drugog poluvremena napravili promjenu; u igru je ušao "krvnik" Hrvatske Zaccagni, a izašao je El Shaarawy. Međutim, što god su planirali palo je u vodu u samom startu, jer je Vargas sjajnim udarcem s 20-ak metara zabio za 2-0. 

Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy

Ubrzo su skoro Talijani zabili "ni krivi ni dužni", bezopasan ubačaj zamalo je u svoju mrežu skrenuo Schär, ali spasila ga je stativa. Još su jednom pogodili stativu u 75., ali ovog puta je Scamacca s glavom pucao sa svega nekoliko metara. Da je zabio, pregledavala bi se situacija, jer je upitno je li bio u dozvoljenoj poziciji. 

Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy

Do kraja se Švicarska koncentrirala na obranu i protunapade, a sterilna Italija nije uspjela probiti blok. Nisu stvorili puno večeras i pobjeda Švicaraca apsolutno je zaslužena. U četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika dvoboja Engleske i Slovačke. 

Statistika utakmice Švicarska - Italija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA, EURO 2024. 18 SATI , BERLIN, NJEMAČKA
Švicarska
Freuler 37', Vargas 46'
2 : 0
Italija
Sortiranje događaja
90+2'

Gotova je utakmica u Berlinu! Švicarska prolazi u četvrtfinale golovima Freulera i Vargasa. Potpuno zasluženo, bili su bolji večeras. 

90'

Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade. 

89'

Švicarski navijači polako slave na tribinama, iako se još ima za igrati...

24sata
86'

Fratessi ulazi u igru, a izlazi Fagioli. "Azzurri" pritišću i traže gol, ali ne stvaraju prave šanse. 

83'

Italija se otvorila, a to ostavlja prostor za kontre Švicaraca. Zuber je bio u prilici, ali tukao je malo neprecizno nakon lijepog proigravanja Xhake. 

Komentari 335