VIDEO Šutalo: Iznenadili su nas navijači! A znamo koja je naša prednost na ovome turniru... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 6

VIDEO Šutalo: Iznenadili su nas navijači! A znamo koja je naša prednost na ovome turniru...

VIDEO Šutalo: Iznenadili su nas navijači! A znamo koja je naša prednost na ovome turniru...

Oporavak je bio težak, stvarno sam trenirao dvaput dnevno, radio terapije po cijele dane, svaki dan od jutra do mraka, rekao je Vlašić o ozljedi, a Šutalo je o Ajaxu priznao: 'Bilo mi se teško nositi, nikad nisam dobivao toliko kritika'

VIDEO

Više od šest tisuća hrvatskih navijača dočekalo je naše reprezentativce u nedjelju na trgu u Neuruppinu. Zlatko Dalić, Luka Modrić i ostali popeli su se na pozornicu, saslušali govore, mahnuli navijačima i povukli se u luksuzni resort Mark Brandenburg, koji će im biti dom sljedećih tjedana. Dosta je prijema i najava, vrijeme je za mir, rad i potpunu koncentraciju na Euro, kako je zaželio izbornik.

POGLEDAJTE VIDEO: Vlašić i Šutalo na press konferenciji 

Vatreni će poslijepodne odraditi prvi trening na njemačkom tlu, a s novinarima su se družili Josip Šutalo i Nikola Vlašić.

Kako komentirate sjajni doček hrvatskih navijača u Neuruppinu?

- Malo nam je kasnio let pa nismo stigli jučer trenirati, ali smo bili u fitnessu. Imali smo odličan doček, nešto neočekivano, svi smo sretni. U kampu imamo sjajne uvjete i spremni smo za dalje - rekao je Vlašić, a Šutalo je dodao:

- Iznenadili su nas naši navijači, dali nam do znanja kako će izgledati ovo prvenstvo, kakvu ćemo imati podršku, sretni smo zbog toga.

Neuruppin: Josip Šutalo i Nikola Vlašić na konferenciji za medije nogometnih reprezentativaca

Rekli ste jedanput da je vaš idol Sergio Ramos, je li to istina? I znate li on više nije s reprezentacijom, što mislite o njemu?

- To sam rekao jednom, rekao sam kako nemam posebnih idola, ali ako moram nekoga izdvojiti, to je Ramos zbog stila igre i agresivnosti - rekao je Šutalo. 

Što mislite o Španjolskoj?

- Odlična su reprezentacija, pomladili su se, imaju tehničku kvalitetu, imaju brzinu, okomiti su. Stvarno ih maksimalno respektiramo, i njihovog izbornika, povijesno nam je teško igrati sa Španjolcima. Ali i mi imamo kvalitetu, možemo odigrati dobru utakmicu - rekao je Vlašić.

Koje su najveće prednosti Hrvatske u utakmici u subotu?

- Imamo odličan spoj iskustva i mladosti, igrači koji dolaze imaju visoku kvalitetu, a tu su starosjedioci, njih 4-5 svjetske razine, kao i ostali. Svatko može donijeti nešto, to je najveća kvaliteta, imamo stabilnost i momčadski duh - kazao je Nikola, a Josip se nadovezao:

- Slažem se s Vlašićem, to nije samo prednost u ovoj utakmici, već do kraja turnira. Zajedništvo i iskustvo igranja velikih utakmica, pokazali smo to proteklih godina.

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.

Nikola, kako je izgledao vaš oporavak od ozljede u tih 38 dana, kako se osjećate?

- Oporavak je bio težak, stvarno sam trenirao dvaput dnevno, radio terapije po cijele dane, dok se nisam priključio reprezentaciji svaki dan od jutra do mraka bio je fokus na tome. Ali odmah sam 30. svibnja trenirao s momčadi, od tada sam spreman, ali u dogovoru s klubom, nisam igrao protiv Makedonije. Osjećam se odlično i spreman sam - rekao je Vlašić.

Josipe, igrali ste prvi put u tandemu s Pongračićem, vaš dojam?

- To nam je bila prva utakmica, osjećam se super, kao da igramo već dugo zajedno. Nije bilo nejasnoća u igri, dobro smo se nadopunjavali - rekao je Šutalo pa se osvrnuo na prvu sezonu u Ajaxu:

- To mi je prvi odlazak van, svaki početak je težak. Nismo bili posloženi dobro, došlo je puno mladih igrača, bio sam na udaru kritika, s time se prije nisam toliko susretao. Bilo mi se teško nositi, ali vjerovao sam u kvalitetu, znao sam zašto sam došao, pred kraj smo bili bolji.

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.

Vlašić je protekle dvije godine igrao u Torinu pod palicom trenera Ivana Jurića, koji je otišao po isteku ugovora.

- Za svakog nogometaša je velika stvar proći talijanski nogomet, prije dolaska u Italiju sam mislio da znam dosta o nogometu, a onda shvatiš tamo da niste puno znali. Puno mi je pomogao mister Ivan Jurić, naučio me puno, hvala mu na svemu. On nije više u klubu, ja imam još tri godine ugovor.

Albanija ima čak devet igrača u Serie A!

- Svi su na listi reprezentacije, dobri su igrači, ali izdvojit ću suigrače Buongiorna i Bellanovu. Buongiorno je možda najbolji stoper Serie A. Bellanova je igrač brzine i sposobnosti, zbog prijateljskih razloga - rekao je Vlašić.

Osjećate li manju nervozu s obzirom da ovo nije vaše prvo veliko natjecanje, imate to iskustvo iza sebe?

- Svako natjecanje nam je važno, uvijek vlada pozitivna nervoza, s nestrpljenjem očekujemo već prvu utakmicu protiv Španjolske, ali uvijek postoji mala doza nervoze, ali u pozitivnoj mjeri - rekao je Šutalo.

Vlašić je dodao:

- Osjećam manju nervozu, na mom prvom velikom natjecanju bio je Covid, drugo sam igrao u Katru, ovo je nekako veći osjećaj, kao da smo doma. Svi ti mogu doći, obitelj i prijatelj, još se osjećam smireniji zbog toga.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...
OLMO IGRAČ UTAKMICE

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...

Iako je Španjolska pobijedila, ostat će sporna situacija iz 106. minute u kojoj je Cucurella rukom blokirao udarac Musiale. Sudac je ostao nijem i ostaje dojam da je Njemačka teško oštećena...