LIVE VIDEO Srbija - Engleska 0-1: Bellingham presudio 'orlovima' i primio 'batine' i zvižduke | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 440

VIDEO Srbija - Engleska 0-1: Bellingham presudio 'orlovima' i primio 'batine' i zvižduke

VIDEO Srbija - Engleska 0-1: Bellingham presudio 'orlovima' i primio 'batine' i zvižduke
11

Samo 11 udaraca na utakmici Engleske i Srbije. To je najmanji broj na Euru od 1980. godine, a Jude Bellingham je donio pobjedu Englezima golom u 13. minuti

U posljednjoj utakmici trećeg dana Europskog prvenstva u Njemačkoj nogometaši Engleske pobijedili su Srbiju s 1-0. Pobjednički gol na utakmici zabio je Jude Bellingham u 13. minuti, kada je Englez lijepo ispratio akciju i glavom zakucao loptu u mrežu. Samo 11 utakmica palo je na utakmici Engleske i Srbije. To je najmanji broj udaraca na utakmici Eura od 1980. godine.

Englezi su se u prvom poluvremenu nametnuli kao dominantna snaga i jedan od favorita za naslov, dok su se Srbi ponajviše branili i izgledali defenzivno. No, u drugom dijelu Englezi su energetski pali i postavili dosta upitnika oko nastavka Eura, a Srbi su hrabrijom igrom izgledali kao bolji suparnik u drugom poluvremenu, no nisu uspjeli zabiti.

Euro 2024 - Serbia v England

U prvih 13 minuta igre Srbi gotovo da nisu taknuli loptu, a Englezi su već poveli. Kyle Walker je dubinskom loptom pronašao Bukayo Saku, koji je s desne strane centrirao u šesnaesterac, a tamo je loptu dočekao natrčali Jude Bellingham i zabio glavom. Pokazalo se da je to bio jedini gol na utakmici.

VIDEO Srpski mediji se obrušili na Bellinghama: 'Sramota! To veliki nogometaši ne rade...'
VIDEO Srpski mediji se obrušili na Bellinghama: 'Sramota! To veliki nogometaši ne rade...'

Pobjednički gol Bellinghama pogledajte OVDJE.

Euro 2024 - Serbia v England

U 20. minuti pogreškom Arnolda u šansi se posve neočekivano našao Aleksandar Mitrović, ali je pucao isprve i poslao loptu pored vrata. Uzvratio je Walker u 26. minuti, čiji je prodor i opasno ubacivanje ostalo nemoguća misija za Harry Kanea i Phila Fodena.

Umjesto atraktivnih akcija, većina prvog dijela prošla je u grubljoj igri, pogotovu srpskih nogometaša, koji su napravili barem četiri teška prekršaja nad Bellinghamom.

VIDEO Tučnjava između Engleza i Srba uoči važne utakmice! Letjele su stolice i staklene boce
VIDEO Tučnjava između Engleza i Srba uoči važne utakmice! Letjele su stolice i staklene boce

U drugom dijelu Srbija je zaigrala puno ofenzivnije ulaskom Luke Jovića, Dušana Tadića i Filipa Mladenovića, pa su igrači Dragana Stojkovića preuzeli inicijativu ali bez šansi ili opasnih udaraca na gol.

Kane nije iskoristio meč loptu Engleza

Englezi su izgledali umorniji u drugom dijelu, pogotovu Bellingham, a prvu šansu imali su tek u 77. mihuti. Ubačaj Jarroda Bowena u petercu je dočekao Kane, ali njegov šut glavom odsjeda na gredi. 

Euro 2024 - Serbia v England

U 82. minuti najveća šansa Srbije dotad - Dušan Vlahović puca s 18 metara, ali golman Jordan Pickford je bio spreman.

Ranije su u ovoj skupini Danska i Slovenija odigrali 1-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Srbija - Engleska 21 sat , Veltins Arena, Gelsenkirchen
Srbija
0 : 1
Engleska
Bellingham 13'
Sortiranje događaja
90+4'

Utakmica je gotova! Engleska je osvojila tri boda golom Bellinghama u 13. minuti.

90'

Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade. Piksi šalje sve trupe u napad.

86'

Mainoo je ušao umjesto Bellinghama, a čuli su se glasni zvižduci s tribina dok je Englez izlazio iz igre. Bellingham je zabio jedini gol na utakmici, a bio je česta meta srpskih igrača.

82'

I evo opasnosti za Englesku! Pickford je obranio siloviti udarac Vlahovića s 20-ak metara. Piksi je prije toga bodrio igrače s "Ajde, ajde!"

77'

Trese se greda! Bowen je ušao u igru umjesto Sake i odmah napravio razliku. Izbacio je čuvara i ubacio Kaneu, koji je pucao glavom i pogodio gredu. Najbolja šansa na utakmici u drugom poluvremenu.

Komentari 440