Obavijesti

Sport

Komentari 327

Španjolska - Engleska 2-1: 'Furija' kasnim golom slavila u finalu i postala prvak Europe!

Španjolska - Engleska 2-1: 'Furija' kasnim golom slavila u finalu i postala prvak Europe!
21

Engleska se povukla nakon zabijenog gola za izjednačenje i to su platili primljenim golom pred kraj utakmice. Zabio je Oyarzabal u 86. minuti i riješio finale Europskog prvenstva

Španjolska je pobijedila Englesku 2-1 u finalu Europskog prvenstva i po četvrti put osvojila europski naslov! Apsolutni junak "furije" je Mikel Oyarzabal koji je zabio u 86. minuti na asistenciju Cucurelle i donio pobjedu svojoj momčadi. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Gledatelji finala u Zagrebu i Splitu 01:05

Kako je bilo i za očekivati, finale je krenulo vrlo skromno po pitanju prilika i polu-prilika s obje strane. Španjolci su zagospodarili posjedom u prvih 15 minuta, a Englezi postajali opasniji što je poluvrijeme odmicalo. "Tri lava" su u 15. odigrala lijepu akciju, ali povratna lopta Walkera blokirana je i odbijena u korner. Već u 25. vidjeli smo prvi žuti karton, koji je dobio Kane zbog neopreznog starta. 

Euro 2024 - Final - Spain v England

Pred kraj poluvremena smo vidjeli najviše uzbuđenja, prvo je u 45. Bellingham lukavo uzeo loptu Carvajalu i poslužio Kanea koji puca u blok. Minutu nakon, Foden je ostao nečuvan na drugoj stativi nakon prekida i pucao je u okvir, ali preslabo za ugroziti gol Unaija Simona

Euro 2024 - Final - Spain v England

Odmah na startu drugog dijela izbornik Luis de la Fuente ostavio je Rodrija izvan igre, a ušao je Martin Zubimendi. Već u 47. "furija" je povela - Yamalu se otvorio prostor kojeg koristi za asistenciju Williamsu koji sjajno pogađa za 1-0. Dvije minute kasnije Olmo se našao u jako dobroj situaciji pred golom Engleske, ali s lijevom je pucao neprecizno. 

Euro 2024 - Final - Spain v England Euro 2024 - Final - Spain v England

Španjolci su bili vrlo opasni i nakon gola, pa je u 56. Nico Williams opasno zaprijetio s nekih 20-ak metara. Englezi se bude i počinju pritiskat, a Jude Bellingham u 64. pokazuje raskoš svog talenta i lijepo okreće dvojicu Španjolaca, te puca lijevom, ali malo pored gola. Dvije minute kasnije Yamal se našao u odličnoj prilici, ali Pickford ga čita i brani mu udarac. 

Euro 2024 - Final - Spain v England

Kontra toku igre, kad je pritisak Engleske već splasnuo, "tri lava" su izjednačila u 73. minuti. Sjajnu akciju odigrali su Saka i Bellingham, koji ostavlja loptu na udarac Coleu Palmeru s 20-ak metara, a ovaj sjajno pogađa za izjednačenje. Ofenzivni veznjak Chelseaja još je jednom potvrdio sjajnu formu, a u igru je ušao svega tri minute ranije. 

Euro 2024 - Final - Spain v England Euro 2024 - Final - Spain v England

Ipak, nakon zabijenog gola Englezi se povlače i prepuštaju inicijativu Španjolskoj, koja u 82. prijeti preko Yamala. Pickford mu opet brani i drži svoju momčad na životu. Četiri minute kasnije, u 86., događa se ključni trenutak utakmice. Jednostavnom akcijom Oyarzabal i Cucurella izigrali su obranu Engleske, a igrač Real Sociedada pogodio je iz blizine za novo španjolsko vodstvo. 

Euro 2024 - Final - Spain v England Euro 2024 - Final - Spain v England

Do kraja su Englezi skoro zabili u 90. kada triput u istoj akciji pucaju Stones i Rice, ali jedan udarac je obranio Simon, a drugi Olmo čisti s gol crte i ostaje 2-1. Španjolska se okrunila naslovom europskog prvaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo, finale 21.00 , Olimpijski stadion, Berlin
Španjolska
Williams 47', Oyarzabal 86'
2 : 1
Engleska
Palmer 73'
Sortiranje događaja
90+4'

KRAAJ! Španjolska je postala prvak Europe pobijedivši Englesku 2-1. Ovo im je četvrti put u povijesti da su europski prvaci i prvi nakon 12 godina. Čestitke!

90+2'

Watkins dobiva žuti karton. 

90'

Stones dvaput i Rice pucaju glavom nakon kornera, ali jedan udarac brani Simon, a jedan udarac Olmo čisti s gol crte! Kakva šansa za Englesku!

86'

GOOOL! Jednostavnu akciju odigrali su Oyarzabal i Cucurella, koji šalje sjajnu prizemnu loptu za Oyarzabala koji zabija za vodstvo Španjolske. 

82'

Sjajno su sada kombinirali Olmo i Williams, a lopta dolazi do Yamala koji puca i Pickford dobro brani. Bila je ovo jako dobra situacija za Španjolce. 

Komentari 327