Obavijesti

Sport

Komentari 175

Sara Kolak na korak do sna: Bronca joj je pobjegla za 28 cm

Sara Kolak na korak do sna: Bronca joj je pobjegla za 28 cm

Olimpijska pobjednica iz Rija 2016. završila je na četvrtom mjestu u finalu bacanja koplja na OI-ju u Parizu. Izvukla je sjajan hitac u trećoj seriji, kad je bilo najpotrebnije, ali dalje od toga nije išlo

Hrvatska rekorderka u bacanju koplja Sara Kolak (29) osvojila je četvrto mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje je u trećoj seriji finala na Stade de Franceu bacila koplje do 63,40 metara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Doček hrvatskih olimpijaca na Trgu bana Jelačića 02:26

U tom trenutku to je bilo dovoljno za brončano odličje, ali je nedugo nakon toga u istoj seriji Čehinja Nikola Ogrodnikova bacila 28 cm dalje i tako došla do brončane medalje.

Kolak je još dvaput prebacila 60 metara, 62,31 m u petoj te 63,03 m u šestoj seriji, ali do medalje nije mogla. Šteta što u finalu nije uspjela baciti na razini hica iz kvalifikacija, jer bi tih 64,57 m u ovom finalu donijelo srebrno odličje olimpijskoj pobjednici iz Rio de Janeira 2016.

Nova olimpijska pobjednica postala je 26-godišnja Japanka Haruka Kitaguchi koja je u prvoj seriji bacila 65,80 m, što je daljina koju nijedna finalistica više nije uspjela premašiti. Tako je aktualna svjetska prvakinja iz Budimpešte tom naslovu dodala i olimpijsko zlato. 

Do srebrne medalje stigla je Južnoafrikanka Jo-Ane van Dyk sa 63,93 m. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Finale bacanja koplja 19:30 , Olimpijske igre, Pariz
Sortiranje događaja
KOLAK ZAVRŠILA ČETVRTA

Šteta! Sara Kolak je koncentrirano izašla posljednji put večeras na zaletište, vidjelo se na licu da je motivacija tu, i zalet je bio dobar, no ponovno je nedostajalo malo da prebaci makar trećeplasiranu Čehinju Nikolu Ogrodnikovu.

Kolak je u zadnjoj seriji bacila 63,03 i najbolji hitac joj ostaje 63,40 iz treće serije. Što znači da olimpijski nastup završava na četvrtom mjestu i brončana medalja joj je pobjegla za 28 centimetara.

No, Sara nije nezadovoljna. Mora biti zadovoljna jer ovako kao na OI-ju u Parizu nije bacala godinama. Tri hica preko 60 metara, četiri ako uključimo onaj iz kvalifikacija. Tako dobro nije bacala barem pet godina pa itekako ima razloga za slavlje.

Stara forma je tu, neka je sreće pa da tako i ostane. A ako tako bude, dobrih rezultata u budućnosti neće nedostajati!

Olimpijska pobjednica je Japanka Haruka Kitaguchi koja je bacila 65,80. Druga je, iznenađujuće, bila Južnoafrikanka Jo-Ane van Dyk s hicem 63,93, a treća Čehinja Nikola Ogrodnikova čije je koplje letjelo na 63,68, točno 28 centimetara dalje od Sarinog.

ZADNJA SERIJA

Vodeći trojac i dalje je isti. Bacila je Španjolka, ide Kolumbijka pa će na zaletište naša Sara Kolak. Posljednja je serija i posljednja šansa za medalju.

DOBRO, ALI FALI ZA MEDALJU

Uf! Novi dobar Sarin hitac. Dobro je postavila nogu i prenijela snagu, ali još tu nedostaje da se sve poveže kako treba pa da i koplje odleti još dalje.

Sada je palo na 62,31 što je sasvim solidan hitac, ali još uvijek nije dovoljno za medalju! Sara ostaje četvrta iza Čehinje, Južnoafrikanke i Japanke.

POČELA PETA SERIJA

Loš hitac i Poljakinje i Australke, niti jednoj niti drugoj se hitac nije mjerio. Ide Španjolka pa Sara Kolak!

KOLAK SLABIJE U 4. SERIJI

Šteta! Sara Kolak je pronašla ritam i generalno djeluje puno bolje nego na samom početku finala.

No, sada je došla preblizu crte i nije uspjela prenijeti silinu iz zaleta pa je morala usporiti kako ne bi prestupila. To je automatski značilo da će hitac biti puno manjeg intenziteta, pa onda i da će pasti bliže.

Koplje se zaustavilo na 58,43, to nije dovoljno za promjenu na vrhu.

Komentari 175