Obavijesti

Sport

Komentari 276

Rudeš - Dinamo 0-3: Modri se mučili pa u nastavku razbili posljednju momčad lige...

Rudeš - Dinamo 0-3: Modri se mučili pa u nastavku razbili posljednju momčad lige...
12

Dinamo je u 27. kolu HNL-a slavio kod Rudeša golovima Živkovića, Brodića i Sučića i tako smanjio zaostatak za Rijekom. Sva tri gola pala su u drugom poluvremenu

Nakon što se oprostio od Europe teškim porazom od PAOK-a u Solunu, Dinamo se dobro namučio kako bi protiv "fenjeraša" osvojio bodove koje su mnogi upisali i prije utakmice.

Pokretanje videa...

PAOK - Dinamo 5-1: Gotov je europski san 'modrih' 00:53

Sergej Jakirović je otvorio utakmicu s izrazito napadačkom formacijom, uz Vidovića i Baturinu, zaigrali su i Hoxha, Kaneko i Petković. Međutim, Dinamo je pružio skromnu predstavu u prvom dijelu. "Modri" su dominirali, ali Rudeš se dobro držao i na poluvrijeme se otišlo s "nulom".

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Dinamo je imao u 17. minuti. Petković je zaobišao vratara Markovića i ubacio, Hoxha je pucao glavom, ali je Karačić izbio loptu sa same gol-linije.

Zagreb: NK Rudeš i GNK Dinamo sastali se u 27. kolu Prve HNL

Hrvatski prvak je daleko angažiranije ušao u nastavak i već u 47. minuti Petković je pogodio gredu, ali iz zaleđa. Tri minute kasnije okvir Rudešova gola je pogodio i Fran Brodić koji je ušao u igru u nastavku. U 52. minuti uslijedio je i udarac Baturine, ali je Marković bio spreman.

U 53. minuti Dinamo je imao "zicer", Kaneko je ubacio, a Hoxha s pet metara pucao ravno u golmana. Dinamov napadač je pokušao pospremiti odbijanac, ali je njegov udarac blokiran. U 60. minuti niti Marković ništa nije mogao. Baturina je ubacio iz kornera, a Živković glavom pogodio za 1-0. Bio je to njegov prvi pogodak u prvenstvu u "plavom" dresu.

Zagreb: NK Rudeš i GNK Dinamo sastali se u 27. kolu Prve HNL

Samo minutu kasnije Baturina se uhvatio za zadnju ložu i pao na travnjak. Čini se kako se radi o ozbiljnijoj ozljedi. Bio bi to velik udarac za Dinamo. Podsjetimo, Baturina se nalazi i na popisu Zlatka Dalića. U 70. minuti velike prilike imali su Petković i ponovo Hoxha, ali obrana Rudeša je blokirala oba udarca.

Pitanje pobjednika Dinamo je razriješio u 78. minuti. Petković je povukao prema golu uposlivši Brodića na lijevoj strani, koji je udarcem iskosa matirao Markovića. U 86. minuti među strijelce se upisao i Sučić, koji je pucao sa 20 metara i uz malo sreće je pogodio za 3-0.

Zagreb: NK Rudeš i GNK Dinamo sastali se u 27. kolu Prve HNL

U nedjelju su igrali i Istra 1961 i Gorica, a susret je završio bez golova. Bila je to skromna predstava bez golova, ali i bez pravih prilika uz čak 33 prekršaja.

Na ljestvici vodi Rijeka sa 59 bodova, Hajduk ima 55, a Dinamo 54 boda i utakmicu manje. Gorica je sada šesta sa 31 bodom, dok Istra na devetoj poziciji ima 27 bodova, 20 više od Rudeša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 27. KOLO 17.10 , Kranjčevićeva, Zagreb
Rudeš
0 : 3
Dinamo
Živković 60', Brodić 78', Sučić 86'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice! Dinamo je slavio protiv Rudeša 3-0 zabivši sva tri gola u nastavku i tako nastavio lov za Rijekom i Hajdukom u utrci za naslov prvaka. 

90'

Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

86'

I to je 3-0. Sučić je pucao s dvadesetak metara, lopta se odbila od bloka i odsjela u donjem lijevom kutu golmana Rudeša. 

84'

Iz igre je izašao Bruno Petković koji je zaradio pljesak navijača. Ušao je Tibor Halilović.

78'

Goooool! Čini se kako su gosti sada i razriješili sva pitanja oko pobjednika. Petković je pokazao kakav je majstor. Prsima je primio loptu pa se riješio čuvara i proigrao Brodića koji je lakoćom matirao Markovića za 2-0.

Brodić je u nastavku unio živost svojim ulaskom. Pogodio je stativu, a sada se i upisao u strijelce. Zabio je svoj treći gol za Dinamo. 

Komentari 276