Obavijesti

Sport

Komentari 91

VIDEO Rijeka - Šibenik 3-0: Riječani su opet na vrhu HNL-a, Šibenčani nastradali na Rujevici

VIDEO Rijeka - Šibenik 3-0: Riječani su opet na vrhu HNL-a, Šibenčani nastradali na Rujevici
17

Fruk je doveo Rijeku u vodstvo već u trećoj minuti, a Andrić je u 19. zabio za rano povećanje prednosti. Rezultat se nije mijenjao sve do 81. minute kada Pašalić sjajnom asistencijom nalazi Galešića za treći gol

Nogometaši Rijeke pobijedili su Šibenik 3-0 u posljednjoj utakmici 7. kola HNL-a. Toni Fruk (3.), Komnen Andrić (19.) i Niko Galešić (81.) presudili su gostima i vratili "bijele" na vrh prvenstvene ljestvice. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Sažetak Lokomotiva - Osijek 01:39

Statistika utakmice Rijeka - Šibenik

>>Golove s utakmice pogledajte OVDJE>>

Početak Rijeke bio je vrlo žestok, a gosti iz Šibenika su kapitulirali već nakon tri minute igre. Sve je sam napravio Fruk koji je pucao s više od 20 metara i lijepo pogodio za vodstvo Rijeke.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Šibenik sastali se u 7. kolu Prve HNL

Uslijedili su daljnji napadi Rijeke, pa su tako svoje udarce oprobavali redom Janković, Pašalić i još jednom Fruk, ali su Šibenčani te nalete i udare izdržali bez primljenog gola. No, u 19. minuti još se jednom zatresla gostujuća mreža. Glavom je pucao Andrić i pogodio za 2-0 i novo slavlje na Rujevici.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Šibenik sastali se u 7. kolu Prve HNL

Tek nakon toga je Šibenik uspostavio ravnotežu na terenu, ali je potom i domaća momčad maknula nogu s gasa i smirila ritam igre. Bez većih uzbuđenja prošao je ostatak prvog poluvremena, a odmah na startu drugog ponovno je šut oprobao Fruk, ali ovaj put bez precizne završnice.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Šibenik sastali se u 7. kolu Prve HNL

Najbolju šansu za pogodak Šibenčani su imali u 50. minuti. Dobro je pucao Majić, ali je lopta završila na okviru vrata. U 53. minuti, nakon dobre akcije Fruka i Pašalića, potegnuo je potonji igrač Rijeke, ali je treći gol onemogućio šibenski vratar Đaković.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Šibenik sastali se u 7. kolu Prve HNL

U završnom dijelu utakmice sve je hrabriji i opasniji bio Šibenik koji je u tim trenucima bio nešto bolja momčad, ali i idući put se zatresla gostujuća mreža. U 81. minuti je sjajan prodor obavio Pašalić, poslao je u suparnički šesnaesterac odličnu loptu koju je pokupio Galešić i zabio za konačnih 3-0.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Šibenik sastali se u 7. kolu Prve HNL

Rijeka je vodeća momčad lige sa 17 bodova, a Šibenik je peti s 10. Za tjedan dana slijedi Jadranski derbi - na Rujevicu stiže Hajduk 29. rujna. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
7. kolo HNL-a 20.00 , Rujevica, Rijeka
Rijeka
Fruk 3', Andrić 19', Galešić 81'
3 : 0
Šibenik
Sortiranje događaja
90+2'

Završila je utakmica na Rujevici, a Rijeka se pobjedom 3-0 vratila na vrh prvenstvene ljestvice. Potpuno zasluženo, domaći su od prve minute bili bolja momčad i pokazali da su s pravom na vrhu tablice. 

90'

Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade. 

88'

Sjajna akcija Rijeke! Iz veznog reda došlo je dodavanje za Pericu koji iz prve odlaže za nečuvanog Gojaka, ali veznjak domaćih promašuje iz dobre situacije. Mogao je i znatno bolje reagirati. 

84'

Iz igre izlazi Toni Fruk, uz veliki pljesak s Rujevice. Odigrao je sjajnu utakmicu, a umjesto njega u igru ulazi Silvio Ilinković. 

81'

GOOL! Marco Pašalić sjajnom je "rolicom" izbacio čuvara iz ravnoteže i prošao po desnoj strani, pa sjajno pronašao Galešića po sredini šesnaesterca gostiju. Galešić je u maniri golgetera pospremio loptu u mrežu za visokih 3-0. 

Komentari 91