Obavijesti

Sport

Komentari 242

Rijeka - Olimpija 1-1: Riječani opet poveli pa skrivili penal. U Ljubljani love plasman u Europu

Rijeka - Olimpija 1-1: Riječani opet poveli pa skrivili penal.  U Ljubljani love plasman u Europu
18

Rijeka je u prvom susretu doigravanja Konferencijske lige na Rujevici odigrala 1-1 s Olimpijom. Uzvrat se igra za tjedan dana u Ljubljani

Nogometaši Rijeke u prvom su susretu posljednjeg pretkola Konferencijske lige kao domaćini na Rujevici igrali 1-1 (1-0) protiv ljubljanske Olimpije. Rijeku je u vodstvo doveo Franjo Ivanović (33), a poravnao je Pedro Lucas (76-11m).

Riječani su imali izglednije prilike u prvom poluvremenu, Sjajno su otvorili susret i već u šesto minuti prvi put zaprijetili Olimpiji kada je Pašalić proigrao u prostor Ivanovića koji je pucao izravno u golmana Vidovšeka. Pašalić je čak u 21. minuti izravno iz kornera pogodio gredu, a poveli su nakon lijepe akcije. Janković je u 33. minuti prošao kroz sredinu gostujuće obrane i pravodobno poslužio Ivanovića koji se izborio za udarac iskosa sa 12-ak metara koji je "probio" blok dva suparnička igrača i lopta je odsjela u donjem lijevom kutu.

Jeličić: Mišković je licemjer, a Sopića je potjerao jer nije dao da igra dečku čiji je tata bogat!
Jeličić: Mišković je licemjer, a Sopića je potjerao jer nije dao da igra dečku čiji je tata bogat!
Evo tko je igrač zbog kojeg je Mišković smijenio Željka Sopića
Evo tko je igrač zbog kojeg je Mišković smijenio Željka Sopića

Mnogo sreće imala je Rijeka u posljednjim sekundama prvog poluvremena kada je Florucz s pet metara neometan promašio prazna vrata poslavši loptu preko grede. U manje sadržajnom drugom dijelu Olimpija je stigla do poravnanja iz kaznenog udarca. Penal je nespretnom reakcijom skrivio mladi Gabriel Rukavina koji je nehotično zahvatio protivnika Jorgea Silvu po nogama. Kazneni udarac  sigurno je izveo Pedro Lucas.

Uzvrat je za tjedan dana u Ljubljani, a ukupni pobjednik igrat će ove jeseni u Konferencijskoj ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Play-off Konferencijske lige 20 sati , Rujevica, Rijeka
Rijeka
33' Ivanović
1 : 1
Olimpija
Lucas 76'
Sortiranje događaja
90+6'

Posljednji pokušaj Rijeke na utakmici završio je ubačajem Fruka. Na odbijanac je natrčao Galešić, ali Vidovšek je obranio. I to je kraj utakmice.

90+3'

Dobra kombinacija Rijeke iz kornera. Fruk je ubacio, a Galešić je glavom spustio loptu u sredinu, no Durdov se vratio u obranu i očistio situaciju.

90+1'

Smolčić je izveo dugi aut, obrana Olimpije izbacila je loptu do Fruka, ali njegov udarac završio je u korneru. Međutim, Rijeka iz tog kornera nije uspjela stvoriti priliku.

90'

Sudac je odredio šest minuta nadoknade.

88'

Umalo novi šok na Rujevici. Durdov je zabio glavom nakon ubačaja, ali se našao u nedozvoljenoj poziciji, pa je pogodak poništen.

Komentari 242