Obavijesti

Sport

Komentari 162

Rijeka - Istra 4-0: Domaćinu derbi! 'Bijeli' razbili goste i prekinuli krizu pred Olimpiju

Rijeka - Istra 4-0: Domaćinu derbi! 'Bijeli' razbili goste i prekinuli krizu pred Olimpiju
14

Gabriel Rukavina i Marco Pašalić zabijali su golčine, a Franjo Ivanović prvi je gol zabio nakon slaloma, a drugi na povratnu loptu Jankovića. Rijeku u četvrtak čeka važan dvoboj protiv Olimpije na Rujevici...

Nogometaši Rijeke u dvoboju su 3. kola HNL-a na Rujevici svladali Istru 1961 s visokih 4-0 (3-0). Prva dva gola zabili su Gabrijel Rukavina (18.) i Marco Pašalić (24.), a zadnja dva Franjo Ivanović (28., 66.).

Statistika utakmice Rijeka - Istra

Mladi Rukavina je svoj prvi gol za Rijeku zabio nakon sjajne solo-akcije i lijepog udarca s ruba kaznenog prostora u sam gornji lijevi kut suparničkog gola. Isti taj kut je samo šest minuta potom pogodio i Pašalić i to svojim standardnim snažnim udarcem s otprilike 25 metara. Sve dvojbe oko pobjednika riješene su i prije isteka pola sata kada je Ivanović nečuvan prihvatio loptu na 20-ak metara od gola, ušetao se u kazneni prostor i preciznim udarcem još jednom prisilio goste na kapitulaciju.

Rijeka: Rijeka i Istra sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a

Konačni rezultat postavio je Ivanović gurnuvši loptu u mrežu iz neposredne blizine nakon lijepog prodora Jankovića po lijevoj strani. Rijeka je ovom pobjedom stigla na drugo mjesto sa sedam bodova koliko ima i treći Hajduk, dok vodeći Dinamo ima dva boda više. Istra 1961 je peta s tri boda.

>> VIDEO GOLOVA POGLEDAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
3. kolo HNL-a 21.00 , Rujevica, Rijeka
Rijeka
Rukavina 18', Pašalić 24', Ivanović 28', 67'
4 : 0
Istra 1961
Sortiranje događaja
90+3'

Završila je utakmica na Rujevici! Rijeka je s visokih 4-0 nadigrala Istru i sjajno najavila susret protiv Olimpije u četvrtak. Prvi gol zabio je Rukavina, drugi Pašalić, a posljednja dva djelo su Franje Ivanovića. Istra je imala nekoliko vrlo dobrih situacija za gol, ali "zeleno-žuti" večeras su bili neprecizni. 

90'

Igrat će se još barem tri minute sudačke nadoknade. 

85'

Sada je Mario Čuić bio blizu gola za 4-1, pokušao je lobom iznenaditi Zlomislića, ali lopta je otišla preko gola i dirala gornji dio mreže. 

84'

Obje momčadi kao da čekaju kraj dvoboja, skroz je pao intenzitet utakmice. Rijeka je mislima već na četvrtku i utakmici s Olimpijom, a Istra će u idućem kolu igrati protiv Hajduka na Aldo Drosini. 

78'

Od šest udaraca u okvir Riječana, četiri su završila u mreži gostiju. Takva učinkovitost treba Rijeci i u četvrtak protiv Olimpije kad će ulog biti plasman u skupine Konferencijske lige. 

Komentari 162