Obavijesti

Sport

Komentari 291

Rijeka - Hajduk 0-0: Bez golova i pobjednika u Jadranskom derbiju! 'Bijeli' ostaju na vrhu

Rijeka - Hajduk 0-0: Bez golova i pobjednika u Jadranskom derbiju! 'Bijeli' ostaju na vrhu
18

Prava se "šahovska" bitka odigrala na Rujevici večeras, praktički nije bilo čistih prilika sve do 90. minute u kojoj Stipe Perica "ni iz čega" dolazi u izglednu situaciju u kaznenom prostoru, ali puca preko gola

Rijeka i Hajduk odigrali su 0-0 u pretposljednjoj utakmici 8. kola HNL-a i zadržali stanje kao i prije utakmice. Dinamo je pobjedom protiv Lokomotive (5-1) stigao na bod zaostatka za vodećim dvojcem, a ovim remijem Rijeka i Hajduk odlaze na dva boda više od trećeplasiranog prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

NK Osijek vs NK Varaždin 2:1 01:41

Statistika utakmice Rijeka - Hajduk:

Krenulo se čvrsto i oprezno, bez previše rizika na obje strane. Trebalo je čekati pola sata za prvo uzbuđenje. U 30. minuti Rijeka je imala lijepu priliku, nakon prekida Radeljić je primio loptu i na vrhu peterca tražio Galešića, ali je Uremović uklizao i spriječio izgledan pogodak.

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Najbolji priliku u prvom dijelu Hajduk je imao u 35. minuti, Livaja je proigrao Hrgovića, koji je pucao iskosa s desne strane, ali Devetak je uklizavanjem blokirao njegov pokušaj i odbio u korner. Tri minute kasnije vidjeli smo i prvi udarac u okvir gola, Smolčić je ubacio, Rukavina glavom pucao, a gostujući vratar Lučić obranio.

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Hajduk. Zlomislić je loše reagirao prilikom pokušaja boksanja lopte nakon ubačaja iz kornera, no Uremović nije bio precizan. Rijeka je u 59. minuti imala slobodan udarac na 20-tak metara, Pašalić je pucao, ali je lopta od živog zida otišla u korner.

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Posljednja četvrtina utakmice ponudila je vrlo malo prilika. Rijeka je mogla ugroziti Hajdukova vrata u 83. minuti no Smolčićev udarac je blokirao Uremović. Na suprotnoj strani, minutu kasnije, pucao je Sigur, ali je od bloka lopta završila u korneru.

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Najbolju priliku na utakmici imao je Stipe Perica na isteku 90. minute, nakon što je u duelu s Uremovićem izbio pred Lučića, ali je pucao visoko preko gola. Rijeka ostaje vodeća momčad lige s 18 bodova, koliko ima i Hajduk, dok je Dinamo treći s dva manje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
8. Kolo HNL-a 20.00 , Rujevica, Rijeka
Rijeka
0 : 0
Hajduk
Sortiranje događaja
90+7'

Kraj dvoboja na Rujevici! Nije bilo previše sadržajno, ali objema momčadima odgovarao je ovaj remi i prije utakmice. Rijeka ostaje prva, Hajduk drugi, a dva boda iza vodećeg dvojca nalazi se Dinamo. 

90+4'

Pritišće Hajduk u sudačkoj nadoknadi, ali ne dolazi do prave prilike. Stjepan Radeljić otklonio je opasnost iz zraka, a na kraju je od svega dosuđen prekršaj za Rijeku. 

90'

Kakva šansa za domaće! Stipe Perica našao se u prilici praktički iz "ničega", ali lijevom nogom s nekih desetak metara pucao je visoko iznad gola. Možda i najbolja situacija na utakmici. Igrat će se barem šest minuta sudačke nadoknade. 

88'

Evo dvostruke promjene kod Rijeke. Iz igre izlaze Toni Fruk i Ivan Smolčić, a ulaze Lindon Selahi i Ante Majstorović. 

84'

Evo i Hajduka u šesnaestercu Rijeke. Hrgović je sjajno prošao po desnoj strani i ubacio, a lopta se nakon "flipera" odbila do Sigura koji je probao iz okreta ozbiljnije zapucati. Nije uspio i ostaje 0-0. 

Komentari 291