Obavijesti

Sport

Komentari 85

Rijeka - Elfsborg 1-1: Bijeli s igračem više ostali bez pobjede. Sopić: Nismo Manchester City

Rijeka - Elfsborg 1-1: Bijeli s igračem više ostali bez pobjede. Sopić: Nismo Manchester City
21

Unatoč brojčanoj prednosti, Riječani će s remijem u Švedskoj tražiti prolazak. Puno bolje je Rijeka odigrala prvo poluvrijeme 11 na 11, nego drugo u kojem je imala igrača više gotovo cijelo poluvrijeme...

Rijeka i Elfsborg odigrali su 1-1 u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige na Rujevici. Gosti su poveli u 24. golom Abdullaija, a Rijeka zabija u sudačkoj nadoknadi prvog dijela (Galešić) za 1-1. U 56. je viceprvak Hrvatske ostao s igračem više, ali nije uspio stvarati prilike, dok je Elfsborg u 93. pogodio stativu i zamalo šokirao Rujevicu. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Igrači Hajduka pozdravili navijače 00:31

Rijeka je bolje od Šveđana otvorila utakmicu te je imala solidne dvije šanse u uvodnih 20 minuta. Prvo je u desetoj minuti pokušao Ivanović, ali je njegov udarac s ruba šesnaesterca zaustavio vratar švedske momčadi Pettersson. U 22. minuti pokušao je Pašalić koji je bio neprecizan, nakon čega se dogodio šok na drugoj strani. Elfsborg je iz prvog napada i prve akcije poveo na Rujevici. Nakon kornera je sporo i plaho reagirala domaća obrana, a strijelac za 1-0 je bio Ganac Abdullai iz volej udarca.

Susret 3. pretkola Europske lige između Rijeke i Elfsborga

Vrlo brzo nakon toga je udarac uputio Čabraja bez opasnosti, dok su gosti u 28. minuti bili blizu drugog gola. Zeneli je lukavo pokušao lobom svladati riječkog golmana Zlomislića, ali je lopta otišla pored riječkih vrata. Do kraja poluvremena je prvo šansu propustio Ivanović, dok je Rijeka ipak izbjegla minus od jednog pogotka prije odlaska na odmor.

Susret 3. pretkola Europske lige između Rijeke i Elfsborga

U nadoknadi je prvo Pašalić pucao iz slobodnog udarca, ali je švedski vratar odbio loptu. U nastavku akcije je sjajan dribling obavio Janković te je potom uposlio Galešića koji je iz blizine zabio za izjednačenje i radost riječkih navijača.

Susret 3. pretkola Europske lige između Rijeke i Elfsborga Susret 3. pretkola Europske lige između Rijeke i Elfsborga

U nastavku susreta nije bilo većih uzbuđenja do 56. minute kada je Rijeka došla do brojčane prednosti na travnjaku. Drugi žuti karton tada je dobio Abdullai, strijelac gola za goste, ali je prvu šansu nakon tog događaja imao Elfsborg. Riječani su u 58. minuti blokirali potencijalno opasan udarac.

Susret 3. pretkola Europske lige između Rijeke i Elfsborga

Minutu kasnije pokušao je za Rijeku Pašalić glavom, ali je gađao pored vrata. Imala je, naravno, Rijeka dominaciju u posjedu nakon igrača više, ali se prilično mučila kako doći do suparničkih vrata i kreirati pravu priliku. Nešto se moglo dogoditi u 75. minuti, ali ni Fruk ni Janković nisu bili do kraja konkretni. U 86. minuti šansu za Rijeku je imao Butić. Nakon što se lopta odbila moglo je biti nezgodno za švedskog golmana, ali ni tada se nije zatresla gostujuća mreža.

Susret 3. pretkola Europske lige između Rijeke i Elfsborga

Do kraja je mogao Elfsborg do pobjede unatoč igraču manje i bio je vrlo blizu toga. Zeneli je u 93. minuti pucao i pogodio stativu, koja je spasila hrvatskog predstavnika i omogućila mu barem 1-1 prije uzvrata na sjeveru Europe. Uzvratna utakmica se u Švedskoj igra idućeg četvrtka s početkom u 19 sati.

- Naravno da ne možemo biti zadovoljni neodlučenim rezultatom, opet smo dominirali i imali smo čak 18 udaraca prema suparničkom golu. Nismo dobro reagirali u posljednjih pola sata s igračem više na travnjaku, morali smo stvoriti više prilika - rekao je trener Rijeke Željko Sopić i nastavio:

- Znam da mislite da smo Manchester City, ali nažalost još uvijek nismo. Imali smo krive odluke u zadnjoj trećini, gosti su se dobro branili. Igrači koji su ušli u igru nisu nam dali dodatni impuls, a Radeljića sam odlučio staviti naprijed... Želio sam da pokušamo probiti goste ubacivanjima visokih lopta s bokova, tražio sam od igrača da napune njihov kazneni prostor. No, nismo to dobro radili i s tim igračem više nismo napravili ono što smo trebali, previše smo komplicirali. Na kraju su nas ljudi mogli i kazniti, pogodili su nam vratnicu u sudačkoj nadoknadi.

- Idemo u Švedsku odigrati pravu 'fajtersku' utakmicu, idemo se potući na toj umjetnoj travi. Umjetna podloga u uzvratu možda može utjecati jer su oni više naučeni na to, ali i naše su generacije odrasle trenirajući na umjetnim travama. Ma vrlo jednostavno, idemo tamo pobijediti utakmicu i gotovo. Ako dođemo opet do ovolikog broja šansi i udaraca ja sam siguran da ćemo u Švedskoj dobit utakmicu, imamo tehnički jaku momčad, spremnu za sva iskušenja - dodao je Sopić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
3. pretkolo Europske lige 20.00 , Rujevica, Rijeka
Rijeka
Galešić 45+2'
1 : 1
Elfsborg
Abdullai 24'
Sortiranje događaja
90+5'

Završila je utakmica na Rujevici! Iako je Rijeka imala igrača više gotovo cijelo drugo poluvrijeme, završilo je 1-1. 

90+3'

Stativa Zenelija! Kako je ovo bilo opasno, Zeneli je pucao s nekih 25 metara, lopta je dugo putovala i na kraju se odbila od stative. Sada Riječani imaju dosta sreće...

90'

Igrat će se još minimalno pet minuta sudačke nadoknade. 

85'

Nema ideje Rijeka s igračem više. Lopta kruži u prvoj liniji distribucije i nikako ne dolazi do gola gostiju. Mora jače pritisnuti Rijeka ako želi pobjedu. 

81'

Toni Fruk izlazi iz igre, a ulazi Ante Majstorović. Zanimljiva odluka Željka Sopića, koji iz igre vadi ofenzivca, a ulazi stoper. Vjerojatno se radi o tome da se prelazi na preskakanje igre i traženje Radeljića dugim loptama. 

Komentari 85