Obavijesti

Sport

Komentari 8

Marko Pjaca: Nisam razgovarao s izbornikom, a povratak na Rujevicu bit će mi lijep...

Marko Pjaca: Nisam razgovarao s izbornikom, a povratak na Rujevicu bit će mi lijep...

Nisam očekivao izbornikov poziv tako brzo. A u nedjelju očekujemo tešku utakmicu i sigurno će biti sjajna atmosfera i dobra utakmica. Oni danas imaju utakmicu s Olimpijom i želim im svu sreću da prođu, kaže Sučić

VIDEO

Dinamo je uspješno prošao kvalifikacije za Ligu prvaka, osiguravši tako najveću moguću financijsku injekciju Uefe. Plasmanom u ligašku fazu najelitnijeg natjecanja, klub s Maksimira priskrbio je 35 milijuna eura. Momčad Sergeja Jakirovića ostvarila je taj uspjeh u doigravanju, gdje su s ukupnih 5-0 pobijedili azerbajdžanski Qarabag. U prvoj utakmici na Maksimiru "modri" su slavili s 3-0, a na dalekom gostovanju u Bakuu potvrdili su svoju kvalitetu pobjedom od 2-0, čime su osigurali ulazak u Ligu prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo slavi ulazak u Ligu prvaka 00:57

- Svjesni smo da je ponovno igranje Lige prvaka velika stvar za Dinamo i hrvatski nogomet. Jedva čekamo, pred nama su veliki protivnici i odlične utakmice, a sretni smo što je Liga prvaka ponovno u Zagrebu - rekao je Marko Pjaca.

'Nije bilo nimalo jednostavno'

Kako vam se sviđa novi format Lige prvaka? Jeste li očekivali da ćete ovako glatko proći dalje kada ste dolazili u Dinamo? Koliko emocija ste osjetili nakon što ste postigli dva gola i zapečatili pobjedu protiv Qarabaga?

- Svaka ekipa koju dobijemo bit će atraktivna i jaka jer u Ligi prvaka nema slabih ekipa. Što se tiče formata, prvi put se susrećemo s njim, kao i svi ostali. Prethodni format bio je dobar, a sada ćemo vidjeti što će donijeti novi. Veselim se tome i jedva čekam da počne. Nije bilo baš glatko. Qarabag je pokazao da je dobra ekipa, ali mi smo pokazali iskustvo u igranju takvih utakmica i na kraju smo mirno i suvereno izborili ulazak u Ligu prvaka. Naravno, zabiti gol uvijek je lijep osjećaj, pogotovo kada zabiješ za klub za koji navijaš. Osjećaj je bio fantastičan, ali najvažniji je ulazak u Ligu prvaka - kazao je Pjaca.

Dinamo može izvući i Real i City i Zvezdu! Igrat će barem osam utakmica, evo kad je ždrijeb...
Dinamo može izvući i Real i City i Zvezdu! Igrat će barem osam utakmica, evo kad je ždrijeb...

Mislite li da je lakše uhvatiti drugi krug Lige prvaka u ovom formatu? U nedjelju igrate HNL utakmicu na Rujevici, koja vas je lansirala u Dinamo. Kakve emocije izaziva povratak?

- Teško je reći. Bit ćemo pametniji kada sve počne. Format je drugačiji, to je sigurno. Direktan prolazak u osminu finala bit će teže ostvariti jer prvih osam mjesta zauzimaju veliki klubovi. Mi imamo dobru ekipu i nadamo se dobrim rezultatima. Radi se o derbiju. Moramo maksimalno fokusirano pristupiti utakmici ako želimo napraviti rezultat. Imam veliki respekt prema Rijeci jer su mi pružili priliku da se vratim na visoki nivo. Bit će to lijep povratak.

ANKETA Koga biste htjeli da Dinamo izvuče u Ligi prvaka?
ANKETA Koga biste htjeli da Dinamo izvuče u Ligi prvaka?

'Imamo momčad za tri kolosijeka'

Ima li Dinamo dovoljno snage i kvalitete za borbu na tri kolosijeka? Dobili ste samo pretpoziv za reprezentaciju. Jeste li komunicirali s izbornikom?

- Definitivno imamo odličnu momčad. Tko god igra, spreman je dati sve od sebe i pokazati kvalitetu. Nismo komunicirali, a što se tiče ostalog, to nije na meni da komentiram. Na pretpozivu sam i spreman sam, ako budem potreban - zaključio je Pjaca.

Koliko je Dinamo spreman za dalje?

- Pobjeda od 5-0 zvuči uvjerljivo, ali znamo da je bilo teško. Time smo pokazali da nas i ostali trebaju respektirati. Želim pohvaliti cijelu ekipu za ovaj uspjeh - započeo je Sučić.

Sučić otkrio je li očekivao poziv izbornika

Ovaj put je to bila impresivna partija protiv ozbiljnog protivnika.

- Nismo se iznenadili jer smo se dobro pripremili i podigli smo svoju igru. Sve smo temeljito analizirali s trenerima kako bismo što bolje pripremili utakmicu. Mislim da smo ih tu “skratili,” i 5-0 je više nego uvjerljiv rezultat. Kao mali uvijek sam se radovao ovakvim utakmicama, i stvarno se veselim vidjeti s kojim ćemo ekipama igrati. Vjerujem da je tako i svim dečkima.

Mogu zahvaliti Dinamu: Juniori Lokomotive igrat će Ligu prvaka
Mogu zahvaliti Dinamu: Juniori Lokomotive igrat će Ligu prvaka

Koliko je na vaše samopouzdanje utjecao poziv u reprezentaciju? Što očekujete na Rujevici?

- Nisam očekivao, ali kao sportaš uvijek se nadaš najboljem. Uvijek dajem sve od sebe i trudim se. Nisam očekivao poziv tako brzo. Očekujemo tešku utakmicu i sigurno će biti sjajna atmosfera i dobra utakmica. Oni danas imaju utakmicu s Olimpijom, i želim im svu sreću da prođu - zaključio je Sučić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice
6. KOLO HNL-A

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice

DINAMO - HAJDUK 0-1 Pogotkom Livaje iz 70. minute Hajduk je odnio sva tri boda s Maksimira u dramatičnoj utakmici koja se igrala više od 100 minuta. Tako su 'bili' barem privremeno preuzeli vrh poretka HNL-a

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju.  Osjećam da dolazi taj dan...'
BIVŠI DINAMOVAC

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju. Osjećam da dolazi taj dan...'

Kad se osvrnem na trenutak kad mi je rečeno da imam još šest mjeseci života, moram reći da se danas osjećam pozitivno. Naravno, nije to slučaj svaki dan, rekao je bivši dinamovac Georg Koch koji boluje od raka