LIVE Vatreni složni nakon poraza: Utakmica s Albanijom je finale! Pongračić: Loše smo stajali... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 173

Vatreni složni nakon poraza: Utakmica s Albanijom je finale! Pongračić: Loše smo stajali...

Vatreni složni nakon poraza: Utakmica s Albanijom je finale! Pongračić: Loše smo stajali...

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je na otvaranju Europskog prvenstva od Španjolske. Izbornik Zlatko Dalić nije uspio pronaći taktiku za uspjeh, evo što su igrači i on rekli nakon poraza

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
IZJAVE NAKON UTAKMICE , Berlin, Njemačka
Sortiranje događaja
DOJMOVI IZBORNIKA

Izbornik Zlatko Dalić:

- Čestitam Španjolskoj, mi nismo bili na nivou. Bili smo bez energije i agresije. Primili smo gol iz naše netipične greške u otvaranju. Najgore je što smo primili gol iz kornera u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. To je dokaz koliko smo bili dekoncentirani - kaže Dalić. 

- Je li se pogriješilo u pripremi? Pa evo analizirat ćemo što se dogodilo. Dali smo protivniku puno vremena i prostora. Nismo bili dobri i zakazali smo u agresiji i duelima. S izmjenama smo htjeli vidjeti Perišića, da vidimo što može za iduće utakmice. Htjeli smo odmoriti Luku i Kovu, da ih sačuvamo za srijedu - objasnio je izmjene i rekao za kraj:

- Prednost u posjedu i udarcima? Okej, ali prelako smo primili golove. Nismo mogli zabiti gol, ni iz jako dobrih situacija i vratiti se u utakmicu. Dvije su utakmice do kraja grupne faze, znamo što je naš cilj. Moramo se fokusirati na Albaniju i tražiti pobjedu u toj utakmici - poručio je. 

KAPETAN HRVATSKE

Kapetan Luka Modrić:

- Danas je jedan od tih dana kad ništa nije išlo kako želiš.. Imali smo prilika, ali nismo uspjeli zabiti gol. U prvom dijelu je falilo energije, agresivnosti i stajali smo daleko od igrača. Bilo je teško vratiti se - započeo je.

- Drugo poluvrijeme je izgledalo bolje, ali danas lopta jednostavno nije htjela u gol. Oni su svoje praktički sve šanse zabili. Zaslužena pobjeda Španjolske, moramo se pregrupirati i biti puno bolji. Ne mora ovo biti nužno ni loše, sada moramo ići na pobjedu u srijedu - rezimirao je kapetan naše reprezentacije.

- Ponekad ne ispuniš ono što zamisliš, to je nogomet. Moramo se dići, biti pozitivni, a ja sam siguran da ćemo biti bolji. Španjolci nas nisu iznenadili. Znali smo da žele posjed, čuvati loptu, a problem je što mi nismo bili agresivni. 

- Bez trke ne može se igrati protiv ovakvih momčadi. U drugom poluvremenu bili smo brži i agresivniji, ali opet nismo uspjeli zabiti gol da ih uvedemo u nervozu. Teško nam je i nismo ovo očekivali, ali moramo se dignuti. Nema druge nego pobijediti u srijedu - kaže Modrić i poručuje za kraj:

- Moramo se odmorit, analizirati što možemo bolje. Svi moramo bolje, od prvog do zadnjeg i siguran sam da će to biti bolje - zaključio je kapetan. 

RIJEČI PAŠALIĆA

Veznjak Atalante Mario Pašalić:

- Nije dobro počelo, ne onako kako smo se nadali. Prvo poluvrijeme je bilo jako teško proživljavati. Sreća da brzo dolazi druga utakmica. Imamo priliku vratiti se na pravi put - započeo je. 

- Od samog starta je Španjolska izašla visoko i radila presing. Naši igrači nisu imali vremena za razmišljanje, oduzimali su nam loptu i stvarali šanse. Zabili su nam brzo dva gola i odveli utakmicu u željenom smjeru - slegnuo je dojmove i nastavio:

- Druga utakmica svakako bi bila ključna, a sad je pogotovo. Moramo ovo analizirati, a u srijedu idemo po tri boda - zaključio je. 

'U SRIJEDU JE FINALE'

Ante Budimir bio je razočaran nakon poraza. 

- Težak poraz, znali smo da će biti teško, iako ne ovako. Bili su brži, čvršći u duelima, agresivniji. Nadigrali su nas, treba to priznati. Nismo uspjeli ponoviti igru protiv Portugala - rekao je napadač Osasune

- Možda su se neke stvari mogle bolje odigrati. Imali smo nekoliko dobrih situacija, ali nismo uspjeli zabiti gol. Nije bilo dobro, treba biti iskren - razmišlja Budimir.

- Nije bila dobra utakmica s naše strane. Kad prevrtim prvo poluvrijeme, udarci od naših igrača bile su dobro razvijene situacije, ali Španjolci su svoje šanse zabili, a mi nismo. Jednostavno nije išlo danas. Nema puno žaljenja, za četiri dana je nova utakmica. Idemo po pobjedu i glavu gore, turnir je tek počeo - poručio je. 

- Svjesni smo da je ovo otegotna okolnost za turnir pred nama, ali u srijedu nas čeka najvažnija utakmica - rekao je i zahvalio brojnim navijačima koji su stigli u Berlin i koji su iz Hrvatske podržavali reprezentaciju. 

- Razočarali smo sebe, ali i navijače u Berlinu i cijeloj Hrvatskoj. Ovo je težak udarac za sve, ali mislim da nema smisla spustit glavu i slegnut ramenima. U srijedu idemo u Hamburgu po pobjedu.

- Boli poraz, ali nije tragično. U srijedu je finale za nas.

Stanje u svlačionici?

- Nitko nije zadovoljan s ovime, ali svi su svjesni da nismo došli tu da nakon prvog poraza slegnemo ramenima. 

Je li netko imao govor?

- Na poluvremenu smo se pogledali, željeli smo dati više i probati biti bolji. Nismo uspjeli promijeniti tijek utakmice. 

Pun stadion i euforija?

- Naši navijači uvijek pobijede na tribinama, nismo uspjeli. Razočarali smo sebe, a mogu misliti i koliko samo njih. U srijedu ćemo napraviti sve da bude drukčija slika. 

VEZNJAK RB SALZBURGA

Luka Sučić:

- Naravno da smo razočarani ovim porazom. Moramo dignuti glavu gore, ovo je tek prva utakmica. Idemo analizirati što smo loše napraviti i pripremit se za Albaniju.

- Ne bih u detalje, ali puno toga je nedostajalo danas. Moramo dignuti glave i nastaviti dalje. Hvala navijačima na podršci - kratak je bio Sučić. 

Komentari 173