Obavijesti

Sport

Komentari 93

VIDEO Portugal - Češka 2-1: Česi hrabro pali! Junak Conceicao u 92. prvijencem spasio Portugal

VIDEO Portugal - Češka 2-1: Česi hrabro pali! Junak Conceicao u 92. prvijencem spasio Portugal
16

Češka je povela čudesnim golom Provoda od stative i imala sve u svojim rukama. No, Portugal je pokazao pobjednički mentalitet i dvama golovima u zadnjoj utakmici prvog kruga Eura stigao do preokreta

U dvoboju 1. kola skupine F na Europskom prvenstvu u Njemačkoj nogometaši Portugala su u Leipzigu savladali preokretom Češku s 2-1 (0-0). Češka je povela golom Lukaša Provoda (62), a Portugalci su izjednačili autogolom Roberta Hranača (69). U 92. minuti pobjedu je Portugalu donio Francisco Conceicao.

Jedan od favorita Eura teškom mukom je svladao Češku 2-1 golom mladog Francisca Conceicaoa, sina čuvenog Sergia Conceicaoa, u drugoj minuti sudačke nadoknade. Do važne pobjede Portugalci su došli preokretom, jer su potpuno defenzivno orijentirani, ali i podosta limitirani Česi neočekivano poveli. Ipak, dvoboj je odlučio loš dan češkog braniča Roberta Hranača, koji je prvo postigao nesretni autogol, da bi u 92. minuti poklonio loptu za pobjedu Portugalaca.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači u Hamburgu

Pokretanje videa...

Navijači u Hamburgu 00:48

Pepe i Ronaldo srušili rekorde

Portugalski središnji branič Pepe postao je najstariji igrač u povijesti Europskih prvenstava s 41 godinom i 113 dana nakon što je u utorak počeo utakmicu protiv Češke. Pepe je nadmašio dosadašnji rekord bivšeg mađarskog vratara Gabora Kiralyja, koji je imao 40 godina i 86 dana kada je igrao u osmini finala Eura 2016. porazu od Belgije. Rekord je postavio i Cristiano Ronaldo koji je večeras postao prvi igrač s nastupom na šest europskih prvenstava. Ronaldo je debitirao na europskim prvenstvima 2004. godine, a trenutno je rekorder s 26 utakmica i rekordnih 14 golova na europskim smotrama.

Euro 2024 - Portugal v Czech Republic

Portugalci i Česi su odigrali najslabije prvo poluvrijeme dosad na Euru i prvo koje je okončano bez golova. Portugalci su imali posvemašnju prednost u posjedu, ali nikako nisu mogli niti do šanse, dok je Češka odigrala vrlo loše poluvrijeme u kojem su se samo i isključivo branili, a čim su imali loptu u nogama uslijedile su pogreške i gubitak posjeda. Niti Portugalcima nisu prolazila zadnja dodavanja, a Rafael Leao je imao barem šest prodora i ubacivanja koja nisu našla nikoga u crveno-zelenom dresu.

Ronaldo prijetio, Stanek branio

Jedinu akciju koja je završila iole vrijednim udarcem imao je Ronaldo, kojemu je vratar Jindrich Stanek obranio udarac u 45. minuti. Oba aktera bila su u akciji u 33. minuti kada je Stanek također zaustavio Ronalda u puno izglednijoj situaciji, no da je Portugalac i pogodio, VAR bi najvjerojatnije poništio taj gol zbog zaleđa.

Majstorija Provoda

Drugi dio Portugalci su započeli ozbiljnije, pritisnuli su Čehe i sabili ih u njihov šesnaesterac, no dojam je bio da su previše i isključivo tražili u napadu samo Ronalda. A onda su Česi u svom prvom ozbiljnijem prelasku centra neočekivano poveli. Nakon duge akcije, koja se činila beskorisnom, Vladimir Coufal je dodao loptu Lukašu Provodu na rubu šesnaesterca, a ovaj je sjajnim udarcem pogodio sami kut portugalskih vrata.

Hranačev autogol

Portugalski izbornik Roberto Martinez u igru je odmah uveo dva napadača, a Portugal je izjednačio iz praktički iz ničega u 69. minute. Nakon ubačaja Bernarda Silve s desne strane Mendes je ubacio loptu glavom koja se činila lakim plijenom za vratara Staneka, no on ju je ispustio, a na loptu je naletio češki stoper Robert Hranač i poslao je u vlastitu mrežu.

Stanek je u 73. minuti obranio šut Silve, a na drugoj strani u 80. minuti Tomaš Souček je imao šansu za novo iznenađenje, ali je pucao tik pored vrata.

Conceicao junak Portugala

U 88. minuti Portugalci su zabili, ali je VAR poništio zgoditak zbog milimetarskog zaleđa Ronalda.

Napokon, u 92. minuti Portugal je došao do pobjede iz akcije dvojice igrača koji su ušli u igru dvije minute ranije. Pedro Neto je prošao po lijevoj strani i ubacio, češki tragičar Hranač se spetljao, a na pravom mjestu se našao Francisco Conceicao i lako zabio.

Euro 2024 - Portugal v Czech Republic

U ovoj skupini danas je Turska svladala Gruziju s 3-1. (Hina)

>> VIDEO: GOLOVI S UTAKMICE PORTUGAL - ČEŠKA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. kolo Eura, skupina F 21 sat , Red Bull Arena, Leipzig
Portugal
Hranač (ag) 69', Conceicao 92'
2 : 1
Češka
Provod 62'
Sortiranje događaja

KRAJ! Luda utakmica u Lepizigu! Češka je imala sve u svojim rukama, no Portugalci su se izvukli na individualnu klasu. Prvo ih je pomazila sreća, potom je Conceicao zabio tek što je ušao u igru i spasio europskog prvaka iz 2016.

Portugalci su, tako, startali pobjedom na Euru. Ova utakmica je ujedno bila posljednja u prvom krugu na Euru.

92'

GOOOOOOOL! Francisco Conceicao (21) je zabio tek što je ušao u igru! Kakav potez Roberta Martineza... U svojem trećem nastupu Conceicao je zabio prvijenac u portugalskom dresu.

Zaista, nema boljeg trenutka od ovoga za postići prvi gol za svoju državu...

Igrat će se najmanje četiri minute nadoknade.

90'

Trostruka promjena kod Portugala. Izašli su Vitinha, Cancelo i Mendes, u igri su Conceicao, Semedo i Pedro Neto.

87'

Kakva ludnica u Leipzigu! Ronaldo je ispratio centaršut s desne strane, pucao glavom pa od poda zatresao stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Diogo Jota. Pospremio ju je u mrežu i Portugalci su pojurili slaviti preokret.

No, sudac Guida pričekao je pravorijek VAR sobe pa podigao ruku u zrak - ništa od gola! Ronaldo je bio u zaleđu!

Komentari 93