Obavijesti

Sport

Komentari 57

Poljska - Nizozemska 1-2: Teško izborena tri boda za Nizozemce, džoker Weghorst donio pobjedu

Poljska - Nizozemska 1-2: Teško izborena tri boda za Nizozemce, džoker Weghorst donio pobjedu
15

Wouta Weghorsta možda se sjećate sa Svjetskog prvenstva u Katru, kada je zabio dva gola u finišu utakmice protiv Argentine i time poslao utakmicu u produžetke. Sad se ponovno ukazao za reprezentaciju...

U dvoboju 1. kola D skupine Europskog prvenstva nogometaši Nizozemske su u Hamburgu svladali Poljsku s 2-1 (1-1). Golove su za Nizozemsku dali Cody Gakpo (29) i Wout Weghorst (83), dok je za Poljake strijelac bio Adam Buksa (16). Nizozemska je teškom mukom i preokretom svladala Poljsku i opravdala ulogu favorita Eura.

POGLEDAJTE VIDEO: OLIVER ZELENIKA PROGNOZIRA EURO 2024.

Nizozemci su za pobjedu i dva gola ispalili čak 21 šut prema golu, pokazavši zavidnu neefikasnost, dok Poljska bez svoje prve zvijezde Roberta Lewandowskog ipak nije mogla više od minimalnog poraza. 

Statistika Poljska - Nizozemska

Obje momčadi su "osakaćene" došle na Europsko prvenstvo... Poljacima su se ozlijedili gotovo svi napadači, a Nizozemci imaju izostanke u veznom redu. Tako je relativno nepoznati Adam Buksa predvodio napad Poljske u odsutnosti Roberta Lewandowskog dok je u nizozemskom veznom redu bili relativno neiskusni Tijjani Reijnders i Joey Veerman.

Odličan početak Nizozemske

Nizozemci su počeli živahnije, s dvije poluprilike Codya Gakpa i Reijndersa, ali su Poljaci poveli iz svog prvog napada u 16. minuti. Strijelac je bio upravo 21-godišnji Buksa, koji je bio najviši na prvoj vratnici nakon kornera Zielinskog i glavom pogodio mrežu Nizozemske.

Bez brige, Hrvatska nikad nije izgubila drugu utakmicu ni na kojem velikom natjecanju...
Bez brige, Hrvatska nikad nije izgubila drugu utakmicu ni na kojem velikom natjecanju...

"Oranje"  su nakon primljenoga gola imali dvije velike prilike - u prvoj je centaršut iz kornera dočekao Virgil van Dijk i pucao po sredini gola, što je golman Wojciech Szczesny obranio, a odmah potom Memphis Depay promašio cijeli gol. 

Euro 2024 - Poland v Netherlands

Ipak, u 29. minuti Nizozemci su poravnali. Nathan Ake je poslao loptu koju je primio Cody Gakpo, čiji je udarac pogodio nekog od poljskih braniča i   promijenio smjer, tako da Szczesny tu nije mogao ništa.

U 42. minuti Jakub Kiwior je primio točan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati uz lijevu vratnicu, ali je drugi najmlađi golmanu povijesti Eura, 21-godišnji Bart Verbruggen to obranio.

U samoj završnici živahnog prvog dijela, u kojem je Nizozemska imala čak 13 udaraca na gol, šutevi Gakpa i Depaya su bili neprecizni.

Euro 2024 - Poland v Netherlands

Koemannova momčad je odlično počela drugo poluvrijeme, skoro pet minuta igrala se "viktorija" na poljski gol, ali bez učinka, dok je na drugoj strani Kiwior u 59. minuti iz izgledne pozicije pucao u golmana.

Nizozemska kanonada iz svih pozicija se nastavila, no nisu uspijevali probiti poljsku obranu na čelu s Szczesnim.  U 81. minuti Koemann uvodi svog "jokera" Wouta Weghorsta, a nizozemski div samo dvije minute kasnije zabija za 2-1. Napadač Hoffenheima je iz prve opalio loptu dodanu od Akea i pogodio s desetak metara sami kut.

U 89. minuti po lijevoj strani je prošao Jakub Piotrowski, dodao do Karola Swiderskog  čiji udarac čudesno brani mladi nizozemski golman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Poljska - Nizozemska, Euro 2024. 15:00 , Volksparkstadion, Hamburg
Poljska
Buksa 16'
1 : 2
Nizozemska
Gakpo 30', Weghorst 83'
Sortiranje događaja
90+5'

Odličan pokušaj Zalewskog kojeg je obranio Verbruggen. Tom je prilikom završila utakmica. A Nizozemska je pobijedila golovima Gakpa (30') i Weghorsta (83'). Poljaci su poveli golom Bukse (16'), ali nisu izdržali.

90'

Igrat će se pet minuta sudačkog dodatka.

88'

Poljska je bila blizu izjednačenja! Piotrowski je provozao obranu Nizozemske i onda dodao loptu Swiderskom, čiji je pokušaj obranio Verbruggen.

 

83'

GOOOL! Nizozemci su zabili za 2-1! Strijelac je Woug Weghorst, kojeg se možda sjećate sa Svjetskog prvenstva u Katru, kada je zabio dva gola u finišu utakmice protiv Argentine i time poslao utakmicu u produžetke.

Džoker Woug ponovno se ukazao za reprezentaciju i zabio gol za vodstvo na asistenciju Akea.

71'

Nizozemci su ipak konsolidirali svoje redove i ponovno preuzeli inicijativu. De Vrij je ostao sam pred golom Poljaka nakon ubačaja Depayja iz kornera, ali je pucao preko gola...

Komentari 57