Pašalić se prisjetio Eura 2021., a Juranović kaže: Idemo dalje s dva boda? Ne zamaramo se tim | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 8

Pašalić se prisjetio Eura 2021., a Juranović kaže: Idemo dalje s dva boda? Ne zamaramo se tim

Pašalić se prisjetio Eura 2021., a Juranović kaže: Idemo dalje s dva boda? Ne zamaramo se tim

Navijači nas nikad ne razočaraju, vjerujemo da će tako biti i u ponedjeljak, da ćemo se svi veseliti, rekao je Mario Pašalić

VIDEO

Još samo dva dana ostala su do ključne utakmice Hrvatske na Europskom prvenstvu. Pobjeda protiv Italije lansira nas u osminu finala, poraz šalje kući, a remi, ako se poklope rezultati na ostalim utakmica, čak nas i ostavlja na prvenstvu. 

Pokretanje videa...

Trening Vatrenih uoči utakmice protiv Italije 07:50

Vatreni su se zatvorili u svoj kamp u Neuruppinu i bruse formu, smišlja izbornik Zlatko Dalić plan za Talijane, kako ući u utakmicu, koga ubaciti u prvih 11. Brojne brige ga more, a rješenje će sigurno probati pronaći na treningu koji je zakazan za 18 sati. Prije toga su reprezentativci, već tradicionalno, odradili press konferenciju. S novinarima su razgovarali Josip Juranović i Mario Pašalić

POGLEDAJTE VIDEO: Pašalić i Juranović na press konferenciji 

Mario Pašalić 

Mario, nitko ne poznaje Talijane kao vi. Kako vidite njihovu reprezentaciju? I što kažete o našim navijačima?

- Ne treba puno pričati o podršci navijača, svjesni smo i znamo sve, možemo ljudima zahvaliti na velikoj podršci. Oni nas nikad ne razočaraju, vjerujemo da će tako biti i u ponedjeljak, da ćemo se svi veseliti. Italija? U prvoj utakmici su pokazali bolje stvari nego protiv Španjolske, ali nešto se pita i suparnika, možemo se složiti da je Španjolska jedan od glavnih favorita Eura. Nisu im puno toga dozvolili, poznajem trenera Italije, bit će dobro organizirani, bit će teška utakmica, ali vjerujem da ćemo odgovoriti zahtjevima i da ćemo slaviti.

Neuruppin: Juranović i Pašalić na konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije

Je li igra iz drugog dijela protiv Albanije nit vodilja za Italiju?

- Nije bilo kako smo željeli, taj početak ni prvu ni drugu utakmicu. Protiv Albanije je nastavak bio bolji, nadam se da ćemo protiv Italije od prve minute imati takav pristup. A sad tko će igrati od početka, manje je važno. Samo da pristup bude pravi, da se nametnemo i odvedemo utakmicu na naš mlin.

Danas je točno tri godine nakon pobjede nad Škotskom na Euru 2021. godine?

- Slična je situacija, ni tamo nismo dobro krenuli. Prvo smo izgubili od Engleske, ni protiv Češke nismo bili bajni, ali smo uzeli bod. I odlučivali smo sve u zadnjoj utakmici protiv Škotske. Nadam se da će i sada biti sličan ishod.

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Dobro poznajete Talijane i Luciana Spallettija? Očekujete li da će nešto mijenjati?

- Teško je igrati na bod, ne znam kako se postavlja igra na remi. Očekujem da će isto izaći i tražiti pobjedu, vjerojatno će i oni raditi neke promjene s obzirom da su izgubili od Španjolske. I onda se traže druga rješenja, dobitna formula, ali ne znam što će oni mijenjati. Mi se fokusiramo na sebe, trebamo doći spremni i dobiti.

Josip Juranović 

Kakva je vaša forma? I koliko vama znače navijači?

- Veliko hvala navijačima, oni su naš 12. igrač, uvijek su iza nas kako god bilo. Možemo samo zahvaliti što su uz nas, bez njih ne bi napravili ove velike uspjehe kao do sada. Moja klupska forma? Ne znam kako gledate na to, može biti svakakva, ali kad ste na velikom turniru to je veliki motiv za dokazivanje na još boljoj pozornici. Kad počnete trenirati s reprezentacijom, to je razlika u odnosu na klub.

Neuruppin: Juranović i Pašalić na konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije

Koliko pratite situaciju oko trećeplasiranih reprezentacija na ovom turniru? I vjerujete li da bi Hrvatska i s dva boda mogla otići u osminu finala?

- Ne zamaramo se time, možda je nešto u malom mozgu, ali svi idemo na to da ćemo ići na pobjedu. Kao drugoplasirani onda proći dalje.

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Igrali ste utakmicu posljednjeg kola skupine na SP-u u Katru, Belgiji je tad trebala pobjeda, a nama bio dovoljan remi. Kako se igrači postavljaju onda u takvim situacijama?

- Moguće da je, ne razmišlja se toliko o bodu, ali kad ste na terenu. I kad imate akciju da odete naprijed, u glavi vam je 'možda čak i ne treba ići gore'. Ova utakmica će biti puna taktičkog nadmudrivanja, i mi i oni ćemo ići po pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu
VIDEO: PROŠLO JE 30 GODINA

Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu

Čak je i veliki Pele najavio Kolumbiju kao mogućeg osvajača Mundijala u SAD-u 1994. godine. U zemlji je nakon ubojstva Pabla Escobara vladao svojevrsni kaos koji je na kraju uzeo i drugog Escobara...