Obavijesti

Sport

Komentari 66

Osijek - Slaven 1-0: Domaćinu 'derbi' začelja! Malenica u nadoknadi spasio sva tri boda

Osijek - Slaven 1-0: Domaćinu 'derbi' začelja! Malenica u nadoknadi spasio sva tri boda
24

Namučili su se "bijelo-plavi" za tri boda na Opus Areni, ali na kraju im je najvažnija pobjeda. Marko Malenica obranom u sudačkoj nadoknadi spasio je pobjedu Osijeku koji je ponovno odigrao "blijedu" utakmicu

Nogometaši Osijeka tek su u šestom kolu HNL-a  ostvarili premijernu prvenstvenu pobjedu u sezoni, u domaćem ogledu pobijedili su Slaven Belupo 1-0. Jedini gol na susretu postigao je Petar Pušić u 14. minuti, čime je Slaven Belupo ostao jedina momčad u ligi bez pobjede. Osijek je i dalje pretposljednji, a Slaven Belupo na samom dnu ljestvice.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Sažetak Dinamo - Hajduk 0-1 01:38

Statistika utakmice Osijek - Slaven Belupo:

>>GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE>>

Ujednačeno je počela utakmica s po jednom prijetnjom na obje strane, nakon čega se i zatresla mreža na Opus Areni. Osječani su poveli u 14. minuti nakon akcije koju je počeo Bukvić. Njegovu ubačenu loptu glavom je spustio Jakupović, a u naletu je Pušić pucao i zabivši razveselio domaće navijače.

Osijek i Slaven Belupo sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a

Pet minuta kasnije organizirao je domaćin novi dobar napad, ali je završnica Matkovića bila slaba te je pucao ravno u suparničkog vratara. Potom se ozbiljnije počeo buditi Slaven Belupo koji je nakon pola sata igre imao prvu dobru šansu za izjednačenje. Caimacov je pokušao, ali nije bio precizan. Uslijedila je potom po jedna poluprilika na obje strane, a prvi dio je završio sjajnom šansom domaćeg igrača Jelenića koji je iz blizine bio neprecizan, makar je na pladnju imao pogodak za 2-0.

Osijek i Slaven Belupo sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a

U nastavku utakmice bolji su na travnjaku bili gostujući igrači, ali Osijek je relativno lagano odbijao napade suparnika i nije opasno živio u svom šesnaestercu. Dvije prilike, u 55. i 61. minuti, za goste je imao Nestorovski, ali daleko je ostao od potencijalnog izjednačenja. Opasniji je bio šut Grgića u 66. minuti, ali ni tada se rezultat nije promijenio.

Osijek i Slaven Belupo sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a

Osijek je tek u 75. minuti stvorio prvu šansu u nastavku. Iskosa je potegnuo Cvijanović, ali ni tada se rezultat nije mijenjao. Dvoboj je mogao biti riješen u 86. minuti, ali ni Soldo ni Omerović iz blizine nisu uspjeli ugurati loptu u gostujuću mrežu.

Osijek i Slaven Belupo sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a

Kazna je mogla uslijediti u 92. minuti. Idealnu šansu za 1-1 imao je Martinović, ali vratar Osijeka Malenica je spasio domaćina i sačuvao premijernu pobjedu Osječana. U posljednjem susretu ovog kola na Šubićevcu će od 20 sati igrati Šibenik i Varaždin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Osijek - Slaven Belupo 17.30 , Opus Arena, Osijek
Osijek
Pušić 14'
1 : 0
Slaven Belupo
Sortiranje događaja
90+5'

Gol Petra Pušića u 14. minuti odlučio je utakmicu Osijeka i Slaven Belupa na Opus Areni. Završilo je 1-0 u derbiju posljednjeplasiranih momčadi lige. 

90+2'

Malenica spašava Osijek! Martinović se našao u prilici nakon sjajnog proigravanja Agbekpornua, ali Malenica se "raskrilio" i sjajno obranio njegov udarac. 

90'

Igrat će se minimalno četiri minute sudačke nadoknade.

88'

Statistika udaraca u okvir trenutačno je 5-5, to dovoljno govori o tome koliko je izjednačen ovaj dvoboj. 

85'

Sada je u nekoliko navrata Slaven imao dobre situacije za razviti pravu šansu, ali nije im pošlo za nogom. Utakmica je nakratko prekinuta zbog ozljede Martinovića, koji se uhvatio za koljeno nakon jednog duela. 

Komentari 66