Obavijesti

Sport

Komentari 23

Osijek - Rudeš 2-0: Dominantna izvedba Zekićevih, Mijo Caktaš nije igrao zbog novog transfera

Osijek - Rudeš 2-0: Dominantna izvedba Zekićevih, Mijo Caktaš nije igrao zbog novog transfera
7

'Bijelo-plavi' nametnuli su se od prve minute i dominirali protiv trenutačno najlošijeg hrvatskog prvoligaša. Za pobjedu Osječana zabili su Kristijan Lovrić i autogol Matea Pavlovića

Prvu utakmicu u nastavku sezone odigrali su nogometaši Osijeka i Rudeša, a Osječani su taj međusobni ogled 20. kola HNL-a pred svojim navijačima dobili s 2-0 (2-0).

Statistika Osijek - Rudeš

S Osječanima nije bio Mijo Caktaš (31), koji je čini se na izlaznim vratima Opus Arene nakon nešto više od dvije godine.

Doznajemo: Caktaš nije igrao protiv Rudeša jer ide iz Osijeka
Doznajemo: Caktaš nije igrao  protiv Rudeša jer ide iz Osijeka

Oba gola Osijek je zabio u prvom poluvremenu. Prvi gol dao je Kristijan Lovrić u 14. minuti, dok je u 26. Ramon Mierez, uz pomoć gostujućeg igrača Matea Pavlovića, bio strijelac za 2-0.

Osijek dominirao od početka

Od samog početka Osječani su nasrnuli na slabog suparnika, a prvi je veliku šansu imao mladi i nadareni domaći igrač Prekodravac u sedmoj minuti, ali je loše reagirao u samoj završnici akcije. Brzo nakon toga Osijek je ipak poveo. Nakon kornera lopta je došla do druge vratnice, do Lovrića, koji je pronašao put do suparničke mreže za 1-0 Osijeka.

Enis Cokaj potpisao za Osijek: 'Želim biti na popisu za Euro'
Enis Cokaj potpisao za Osijek: 'Želim biti na popisu za Euro'

Nakon gola nije ni malo zaustavljena dominacija domaćina koji su napadali u valovima, a u 26. minuti vodstvo je podebljano. Pomalo sretno, ali i spretno, Argentinac Mierez je pogodio za 2-0, s tim da je lopta pogodila gostujućeg igrača Pavlovića i otišla u mrežu.

Osijek i Rudeš sastali se 20. kolu SuperSport HNL-a

Mogao je Osijek do odmora imati i osjetnije vodstvo, a jedina prava šansa Rudeša dogodila se u 33. minuti. Ovozimsko pojačanje Rudeša Ante Ćorić, nekada veliki talent hrvatskog nogometa i igrač Dinama, bio je u prilici, ali je njegov solidan pokušaj zaustavio domaći golman Malenica.

Zekić: Otto Barić je uvijek govorio da mu fale još dva igrača. Tražimo pravo pojačanje
Zekić: Otto Barić je uvijek govorio da mu fale još dva igrača. Tražimo pravo pojačanje

Drugo poluvrijeme otvoreno je šansom Rudeša, zaprijetio je Jan Doležal koji se također ove zime vratio u klub sa zapada Zagreba, a u 51. minuti uzvratio je Čokaj, igrač koji je u ovom prijelaznom roku došao u Osijek. Glavom je pucao, ali je lopta prošla pored vratnice.

Ukupno gledano u drugih 45 minuta Rudeš je bio mnogo ravnopravniji svom domaćinu. Kreirali su gosti nekoliko dobrih prilika, ali ipak nisu uspjeli unijeti neizvjesnost u ovaj susret te su izgubili već šesnaesti put u svojoj povratničkoj sezoni. Rudeš je i dalje uvjerljivo posljednji te ima čak 14 bodova manje od pretposljednje Istre 1961.

Osijek je ostao na četvrtom mjestu te ima 30 bodova. Tri više od pete Gorice, a četiri manje od Dinama koji je na trećoj poziciji.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 20. kolo 14.50 , Osijek, Opus Arena
Osijek
Lovrić 15', Mierez 27'
2 : 0
Rudeš
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice, Osijek je pobjedom od 2-0 uzeo tri boda!

90'

Igrat će se barem četiri minute sudačke nadoknade.

89'

Ništa, nema penala za Osijek! Cipranin je otišao sam pogledati VAR snimku. Promjenio je svoju odluku i, dapače, Jugoviću dao žuti karton radi simuliranja!

88'

Dok Cipranin čeka potvrdu penala od VAR sobe, pokazao je žuti karton Pavloviću za skrivljeni penal.

86'

Penal za Osijek! Pavlović je uklizao i srušio Jugovića koji je pobjegao Camari.

Komentari 23