LIVE Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 126

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci
6

OSIJEK - RIJEKA 2-0 ‘Bijelo-plavi’ nisu pobijedili prvoligaša s Rujevice čak 617 dana. Posljednji put Osijek je pobijedio Rijeku još 10. rujna 2022. Do ove utakmice... Jurišić je zabio u petoj, a Matković u 72. minuti

U derbi utakmici pretposljednjeg 35. kola HNL- a nogometaši Osijeka su u derbiju, na svojoj Opus Areni, pobijedili Rijeku 2-0 (1-0) čime su osigurali četvrto mjesto na ljestvici.

Kolo prije kraja Osijek ima tri boda više od Lokomotive, ali i bolji međusobni omjer, čime su Osječani osigurali i novi izlazak na europsku scenu. Po jedan pogodak Osijek je postigao u svakom poluvremenu. Roko Jurišić je bio strijelac u petoj, a Anton Matković u 72. minuti.

Rijeka je upisala već četvrti prvenstveni poraz u nizu te joj ostaje uzvratna utakmica finala Kupa da bi začinila uspješnu sezonu. Na Rujevici Rijeka i Dinamo igraju u srijedu nakon 0-0 u prvom susretu.

Osječani su žestoko otvorili utakmicu te su veliku šansu za pogodak imali u drugoj minuti. Kombinirali su Matković i Mierez, ali argentinski napadač nije stigao do lopte i udarca.

Rijeka se u tom trenutku spasila, ali nije u šestoj minuti kada je petljala gostujuća obrana i vratar Rijeke Labrović, a sve je iskoristio Jurišić koji je zabio za 1-0. Rijeka se mogla ekspresno rezultatski vratiti, ali je u 13. minuti Obregon pogodio vratnicu kada je pucao iz blizine, malo iskosa.

Do kraja poluvremena se igralo otvoreno. Obje su momčadi nekoliko puta zaprijetile, ali na odmor se otišlo uz minimalnu prednost domaćeg sastava.

Na početku drugog dijela dva puta je zaprijetila Rijeka. Prvo slabije Banda, a potom u 54. minuti Grgić što je bila vrlo dobra šansa za goste. Igralo se otvoreno s obje strane, a utakmica je odlučena u 72. minuti. Opet je pogriješila obrana Rijeke, a domaću pobjedu zapečatio je Matković.

I na toj utakmici, kao i na ostalima u ovom kolu, pratnja nogometaša prilikom izlaska na teren bila su djeca u majicama Plazma Sportskih igara mladih, koje 21. svibnja obilježavaju dan osnivanja. Na ovaj način je i Hrvatski nogometni savez pružio podršku ovoj najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Europi, koja je tijekom 28 godina svoga postojanja okupila više od 2,750.000 djece i mladih u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a od ove godine Igre se održavaju I u Sloveniji, čiji su savezi ovog vikenda na isti način pružili podršku.

 

Osijek - Rijeka statistika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
35. kolo HNL-a 19.30 sati , Opus Arena
Osijek
Jurišić 5', Matković 72'
2 : 0
Rijeka
Sortiranje događaja
90+4'

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ! Osijek je pobijedio Rijeku 2-0 i osigurao četvrto mjesto na kraju sezone. Ići će u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

90'

Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

90'

Mirko Marić pokušao je nakon kornera glavom, ali otišlo je to pokraj gola.

89'

Ušli su Stjopa Mkrtčjan i Ladislav Almasi, a izašli Domagoj Bukvić i Ramon Mierez.

85'

Padaju žuti kartoni kao na traci. Emir Dilaver na centru je pokupio Darka Nejašmića.

Komentari 126