Obavijesti

Sport

Komentari 14

Olympiacos - Fiorentina 1-0: Ludnica u Ateni! Grci zabili u 116. minuti za prvi europski trofej

Olympiacos - Fiorentina 1-0: Ludnica u Ateni! Grci zabili u 116. minuti za prvi europski trofej
7

Var je dugo provjeravao situaciju kod gola grčke momčadi, gledalo se potencijalno zaleđe, ali na kraju je sve regularno. Ludnica na OPAP Areni mogla je početi, večeras slave Grci...

Olympiacos je pobijedio Fiorentinu 1-0 golom El Kaabija u 116. minuti dvoboja u Ateni. Grčkoj momčadi je ovo prvi europski trofej u povijesti, dok je Fiorentina izgubila drugo europsko finale u dvije godine. Lani ih je pobijedio West Ham, ove godine Olympiacos. 

Europa Conference League - Final - Olympiacos v Fiorentina

Nakon furioznih prvih 10 minuta, utakmica se primirila i s odmakom vremena se igralo sve opreznije. Fiorentina je zabila u prvom dijelu preko Milenkovića, ali je gol opravdano poništen zbog zaleđa. Imao je priliku i Bonaventura u prvom poluvremenu, ali nije se dobro snašao i pucao je ravno u vratara Olympiacosa. U drugom dijelu je veliku šansu za vodstvo "viola" propustio Kouamé; u 69. minuti je ostao nečuvan s nekih desetak metara , ali je pucao vrlo slabo, što je s lakoćom obranio Tzolakis.

Europa Conference League - Final - Olympiacos v Fiorentina
Neviđene mjere sigurnosti u Ateni zbog finala Konferencijske lige. Na ulici 5000 policajaca
Neviđene mjere sigurnosti u Ateni zbog finala Konferencijske lige. Na ulici 5000 policajaca

Olympiacos je strpljivo čekao svoju šansu, prijetio iz prekida, a na kraju je utakmicu odlučio napadački "njuh za gol" Marokanca El Kaabija, koji je u 116. zabio za ludnicu u Ateni. Slabo je reagirala obrana "viola", a El Kaabi se dobro snašao i pospremio loptu iza leđa Terracciana. Dramatičnosti trenutka pridonio je i VAR, koji je dugo provjeravao potencijalno zaleđe, ali na kraju je sve bilo regularno i slavlje Grka moglo je početi. 

Europa Conference League - Final - Olympiacos v Fiorentina

Olympiacos je ovom pobjedom zaradio pet milijuna eura i iduće sezone igrat će skupine Europske lige. S druge strane, Fiorentini je pripalo tri milijuna, a ona će u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, s obzirom na to da je u Serie A sigurno osma, iako mora odigrati još jednu utakmicu do kraja. Ovo je talijanskoj momčadi peti poraz u šest finala u povijesti. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Konferencijska liga, finale 21.00 , OPAP Arena, Atena
Olympiacos
El Kaabi 116'
1 : 0
Fiorentina
Sortiranje događaja
120+6'

Gotovo je u Ateni!! Olympiacos dolazi do prvog europskog trofeja u povijesti golom El Kaabija u 116. minuti. Fiorentina je izgubila finale Konferencijske lige drugu godinu zaredom, lani ih je pobijedio West Ham. 

120+5'

Fiorentina očajnički traži gol, dok se Olympiacos posvetio obrani. Malo ga dijeli do europskog trofeja...

120+2'

El Kaabi izlazi iz igre, ulazi El-Arabi. 

120'

Igrat će se još barem pet minuta sudačke nadoknade. Var je dugo provjeravao potencijalno zaleđe kod koga El Kaabija, ali sve je čisto. 

116'

Goool!! El Kaabi zabija za 1-0!! Ubačaj s desne strane loše je ispratila obrana Fiorentine i Olympiacos vodi. 

Komentari 14