Obavijesti

Sport

Komentari 22

Završile su Olimpijske igre! SAD u drami uzeo zlato pa preskočio Kinu, u finalu je sudio Hrvat

Završile su Olimpijske igre! SAD u drami uzeo zlato pa preskočio Kinu, u finalu je sudio Hrvat

Utakmicom ženskog košarkaškog finala završile su Olimpijske igre u Parizu! Kina je vodila u poretku najuspješnijih zemalja po osvojenim medaljama, no SAD je zlatom u zadnjem događaju postao najuspješniji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Olimpijske igre u Parizu, 16. dan ,
Sortiranje događaja
KONAČNI POREDAK NA OI-JU
24sata
KRAJ OLIMPIJSKIH IGARA

Utakmicom ženskog košarkaškog finala između Sjedinjenih Američkih Država i domaćina Francuske (67-66) završile su Olimpijske igre u Parizu. To je bio posljednji događaj na ovim Igrama, a iduća postaja je Los Angeles 2028., za četiri godine.

Kao i u muškom finalu, u ženskom se također odvila slična situacija. Doduše, s malo više drame jer su Francuskinje do posljednjih trenutaka imale egal. No, Amerikanke su pobijedile 67-66 i osvojile osmo uzastopno zlato, a Francuska je ponovno ostala kratkih rukava i morala se zadovoljiti srebrom.

U posljednjem događaju na Igrama u Parizu svojeg predstavnika imala je i Hrvatska jer je jedan od tri suca bio Martin Vulić.

Američke košarkašice presudile su i ukupnog pobjednika Olimpijskih igara jer se SAD ovim zlatom izjednačio s Kinom po broju osvojenih zlatnih odličja (40) pa zbog više osvojenih medalja OI u Parizu završava na prvom mjestu u konačnom poretku država.

SAD je osvojio ukupno 126 medalja od čega 40 zlata, 44 srebra i 42 bronce. Kina je druga s ukupno 91 medaljom - 40 zlata, 27 srebra i 24 bronce. Treći je Japan s 45 medalja (20 zlata, 12 srebra i 13 bronci), četvrta Australija s 53 medalje (18 zlata, 19 srebra i 16 bronci), a peta domaćin Francuska sa 64 medalje (16 zlata, 26 srebra i 22 bronce).

Hrvatska je Olimpijske igre u Parizu završila među 30 najboljih zemalja, na 30. mjestu, sa sedam osvojenih medalja (dva zlata, dva srebra i tri bronce). Što se tiče država iz regije, bolja od nas je samo Srbija koja je OI završila na 27. mjestu s pet medalja, ali više zlatnih odličja. Srbi su osvojili tri zlata, jedno srebro i jednu broncu.

SRBIJA PRESTIGLA HRVATSKU

Srbija je prestigla Hrvatsku na ljestvici medalja zlatom u vaterpolu.

24sata
DANCIMA RUKOMETNO ZLATO

Danski rukometaši, aktualni trostruki svjetski prvaci, potvrdili su svoju nadmoć osvojivši drugo olimpijsko zlato najuvjerljivijom pobjedom u olimpijskim finalima svladavši u Lilleu reprezentaciju Njemačke sa 39-26 (21-12).

Više pročitajte OVDJE.

HRVATSKOJ SREBRO

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije sa 11-13 (2-5, 3-3, 3-3, 3-2).

Više pročitajte OVDJE.

 

Komentari 22