Obavijesti

Sport

Komentari 149

Acin Brazil izgubio od Njemačke, neuništivi Murray prošao dalje

Acin Brazil izgubio od Njemačke, neuništivi Murray prošao dalje

Damir Martin je ušao u polufinale, Lončarići su zbog bolesti ispali iz konkurencije, plivači nisu bili raspoloženi, izgubili su vaterpolisti, a u kvalifikacijama je zapeo i Ranteš. Krišto je u drami ostala bez bronce

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Olimpijske igre u Parizu, 4. dan ,
Sortiranje događaja
MEDALJE NAKON ČETVRTOG DANA
24sata
ACIN BRAZIL IZGUBIO

Košarkaška reprezentacija Brazila koju vodi hrvatski trener Aco Petrović izgubila je u drugom kolu skupine B olimpijskog turnira. Bolja je bila Njemačka 86-73.

Nijemce je do pobjede vodio Dennis Schroder s 20 poena, Wagner je dodao 17. Kod Brazilaca najbolji su bili Matheus i Beinte s 18, odnosno 17 poena.

Acin Brazil nakon dva kola ima dva poraza i na začelju je skupine. Dalje idu dvije reprezentacije izravno i najbolje rangirane treće iz svih skupina.

MURRAY I EVANS PROŠLI DALJE

Još nije došao trenutak da legendarni britanski tenisač Andy Murray odigra svoj posljednji meč u profesionalnoj karijeri, on i Daniel Evans prošli su dalje na olimpijskom turniru parova u Parizu.

U drugom kolu turnira Murray i Evans su bili sasvim blizu poraza protiv belgijske kombinacije Sandera Gillea i Jorana Vliegena, ali su pobijedili 6-3, 6-7(8), 11-9.

Mogli su Britanci slaviti u dva seta, ali su se doveli u situaciju da igraju odlučujući tie-break trećeg seta u kojem su gubili 7-9. Spasili su obje meč-lopte, točnije, dobili su četiri poena u nizu i plasirali se među osam najboljih.

Murray je u velikoj karijeri osvojio, između ostaloga, i dva pojedinačna olimpijska zlata, 2012. u Londonu te 2016. godine u Rio de Janeiru. Ovog lipnja je obavio operaciju otklanjanja ciste iz kralješnice zbog čega nije igrao pojedinačni dio Wimbledona, a odustao je i od pojedinačnog nastupa na Igrama. Ujedno je najavio da će Olimpijske igre u Parizu biti njegova završna epizoda velike karijere u kojoj je bio prvi igrač na svijetu te trostruki osvajač Grand Slam turnira. Dva puta je slavio u Wimbledonu (2013. i 2016.) i jednom na US Openu (2012.).

U četvrtfinalu će Murray i Evans igrati protiv pobjednika dvoboja u kojem se sastaju Amerikanci Fritz i Paul protiv Nizozemaca Haasea i Rojera.

'TRICOLORI' NA 'GAUČOSE'

Završen je prvi krug olimpijskog turnira nogometaša, a domaćin Francuska i Japan jedine su reprezentacije koje su kroz skupine prošla s tri pobjede.

Za "nagradu" Tricolori će u četvrtfinalu igrati protiv možda i najtežeg suparnika Argentine, dok se u ostalim susretima četvrtfinala sastaju Maroko - SAD, Japan - Španjolska, te Egipat i Paragvaj.

Svi četvrtfinalni ogledu su na rasporedu 2. kolovoza, a najzanimljiviji ogled "Tricolora" i "Gauča" igrat će se u Bordeauxu.

Francuska je u susretu 3. kola A skupine pobijedila Novi Zeland sa 3-0 zaključivši prvi krug s maksimalnih 9 bodova i 7-0 razlikom pogodaka.

Protiv Novog Zelanda golove su zabili Philippe Mateta (19), Desire Doue (71) i Arnaud Kalimuendo (74).

Dalje iz ove skupine idu Amerikanci koji su u 3. kolu porazili Gvineju sa 3-0 golovima Đorđa Mihailovića (14) i Kevina Paredesa (31, 75).

MCKEOWN I WIFFEN ZLATNI

Australska plivačica Australka Kaylee McKeown i Irac Daniel Wiffen osvojili su zlatne olimpijske medalje isplivavši nove olimpijske rekorde na 100 leđno i na 800 slobodno.

McKeown je slavila na 100 leđno s novim olimpijskim rekordom 57.33 obranivši zlato iz Tokija gdje je također rušila olimpijski rekord. Prije tri godine je plivala 14 stotinki sporije.

Australka se sada može pohvaliti s četiri zlatne olimpijske medalje, a mogla bi dodati još jednu na 200 leđno gdje će braniti zlato.

Srebro je osvojila svjetska rekorderka Amerikanka Regan Smith sa 57.66, dok je broncu osvojila njezina sunarodnjakinja Katherine Berkoff s rezultatom 57.98.

Olimpijski rekord je postavio i Irac Daniel Wiffen slavivši na 800 metara s rezultatom 7:38.19. Dosadašnji olimpijski rekord držao je Ukrajinac Mihajlo Romančuk koji je u Tokiju isplivao vrijeme 7:41.28.

Za 23-godišnjeg mladića iz Leedsa ovo je najveći uspjeh u karijeri nakon što je na svjetskom prvenstvu u Dohi ove godine osvojio dva zlata na 800 i 1.500 metara.

Wiffen je Sjeverni Irac a ovom pobjedom postao je prvi olimpijac iz Sjeverne Irske koji je osvojio olimpijsko zlato za Irsku. Ujedno, Wiffen je Irskoj donio prvo plivačku zlato nakon Michelle Smith 1996.

Amerikanac Bobby Finke, dvostruki olimpijski pobjednik na 800 i 1500 metara u glavnom gradu Japana, pao je za jednu stepenicu na pobjedničkom postolju izgubivši u posljednjim metrima od Irca. Finke je na koncu plivao 7:38.75, dok je brončani bio Talijan Gregorio Paltrinieri sa 7:39.38.

U posljednjoj disciplini današnjeg programa, finalu štafeta 4x200 zlato su osvojili Britanci (James Guy, Tom Dean, Matthew Richardas, Duncan Scott) s rezultatom 6:59.43, ispred SAD (7:00.78) i Australaca (7:01.98).

Komentari 149