LIVE Njemačka - Škotska 5-1: Silovito otvaranje Eura, domaćini 'bacili' rukavicu glavnim favoritima! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 259

Njemačka - Škotska 5-1: Silovito otvaranje Eura, domaćini 'bacili' rukavicu glavnim favoritima!

Njemačka - Škotska 5-1: Silovito otvaranje Eura, domaćini 'bacili' rukavicu glavnim favoritima!
12

Njemačka je furiozno otvorila Europsko prvenstvo razbivši Škotsku 5-1. Zabijali su Wirtz, Musiala, Havertz, Fullkrug i Can, dok je Rudiger pospremio loptu u vlastitu mrežu za počasni gol Škota

Kad je sudac, Francuz Turpin, pokazao na kazneni udarac, trojica su škotskih nogometaša krenula prema njemu. Znate ono, objasniti mu da je pogriješio. Ali kapetan Andrew Robertson pokazao je suigračima da stanu, da se maknu.

Bilo je to prvi put da smo na djelu u nogometnoj utakmici vidjeli ragbijaško pravilo da samo kapetan smije razgovarati sa sucem. Ostali igrači koji počnu prosvjedovati, odmah bi trebali dobiti karton.

Euro 2024 - Group A - Germany v Scotland

U tom je slučaju VAR ispravio suca, izvukao je prekršaj izvan šesnaesterca, ali nešto kasnije, kad je Njemačka doista dobila penal, trojica su Škota nekažnjeno razgovarala sa sucem. Dakako, manje temperamentno nego što to čine turski, srpski, hrvatski, pa i talijanski ili španjolski nogometaši...

Euro 2024 - Group A - Germany v Scotland

Rezultatske neizvjesnosti na otvaranju Eura, pred 75.024 gledatelja u Münchenu, nije bilo, Njemačka je rano povela i na kraju isprašila Škote s 5-1 ali je zanimljivo bilo promatrati kako se obje momčadi i suci snalaze s novim pravilom. Ono ipak nije bilo na kušnji. Kao ni njemačka obrana.

Euro 2024 - Group A - Germany v Scotland

Wirtz je u 10. minuti zabio prvi gol na EP-u, na asistenciju Kimmicha. Već u 19. bilo je 2-0 jer pogodio je Musiala na dodavanje Havertza, a Havertz je u 45. iskoristio penal za 3-0, pri čemu je Porteous dobio crveni karton. Fullkrug je u 68. zabio i četvrti, dok je u sudačkoj nadoknadi Can pogodio za petardu. Rudiger je u 87. minuti zabio autogol i darovao počasni gol Škotima.

Euro 2024 - Fans in Glasgow gather for Germany v Scotland

Petarda u mreži najuvjerljivija je pobjeda Njemačke u povijesti Eura, kao i najveća pobjeda na otvaranju prvenstva najstarijeg kontinenta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo, skupina A, prvo kolo 21.00 , Allianz Arena, München
Njemačka
Wirtz 11', Musiala 19', Havertz 45+1', Fullkrug 68', Can 90+3
5 : 1
Škotska
Rudiger ag 87'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj! Njemačka je demonstrirala silu na otvaranju Eura i razbila Škotsku 5-1. Možda uoči turnira nisu odavali optimizam, ali nakon ovog susreta će sigurno ući u krug favorita za osvajanje Eura. 

90+3'

Caaaaaaaan. Njemačka vodi 5-1

87'

Goool. Zabili su Škoti počasni gol, a autor je Rudiger koji je loptu pospremio u vlastitu mrežu. Vesele se brojni Škoti, barem malo radosti večeras. 

85'

Utakmica je odavno riješena, ali Nijemci ne staju. Silovito pritišću i pokušavaju zabiti još koji gol. 

80'

Veliki pljesak zaradio je čudesni Toni Kroos, zamijenio ga je Emre Can. Jedan od najboljih veznjaka u povijesti je na poluvremenu imao točnost dodavanja od sto posto (55/55)

Komentari 259