Obavijesti

Sport

Komentari 70

VIDEO Nadal dobio Ajdukovića nakon više od dva sata! Duje je vodio, vraćao se, ali nije izdržao

VIDEO Nadal dobio Ajdukovića nakon više od dva sata! Duje je vodio, vraćao se, ali nije izdržao

Ajduković je u trećem setu vratio dva izgubljena servisa, ali izgubio je i treći. Zamalo se opet vratio, imao je dvije "break" lopte, ali Nadal se izvukao i uspješno servirao za pobjedu i plasman u finale

VIDEO

Rafael Nadal (38) pobijedio je Duju Ajdukovića (23) 4-6, 6-3, 6-4 nakon više od dva sata igre i plasirao se u finale ATP turnira u švedskom Bastadu. Hrvatski tenisač pružio je sjajan otpor slavnom Španjolcu, na startu drugog seta imao i "break" prednosti, ali na kraju pobjeda odlazi u ruke Nadala.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Kate Middleton uručila trofej pobjedniku Wimbledona 01:03

Duje Ajduković bio je blizu toga da postane deveti Hrvat u finalu ATP turnira, a postao je prvi hrvatski tenisač koji je na zemljanoj podlozi uzeo set Nadalu. Ovo je Španjolcu 131. finale u karijeri i prvo nakon Roland Garrosa 2022. Sada je na 34 pobjede i 10 poraza protiv hrvatskih tenisača u karijeri.

Odmah u prvom gemu Ajduković je uzeo servis Nadalu i poveo. Na Španjolcu se vidjelo da je daleko od svoje prave forme, ali naš tenisač pokazao je izvrsnu igru. Zadržao je servis u drugom gemu i u trećem opet uzeo servis Španjolcu i poveo s 0-3! Ipak, Nadal se brzo vratio u meč i prvo vratio jedan "break", a potom i obranio svoj servis za 2-3. Imao je Ajduković "break" loptu, ali nije ju uspio iskoristiti i ostao mu je jedan "break" prednosti. 

Nakon ludih prvih par gemova u kojem se igralo "break za break", tenisači su nanizali nekoliko dobivenih gemova na svom servisu. Ajduković je vodio 4-3 i imao break prednosti, potom i potvrdio set. Tenisači su mirno realizirali svoje servise i osvajali gemove do kraja seta, a na kraju je presudio "break" prednosti kojeg je hrvatski tenisač osvojio još na startu. Nadal je jedan "break" uspio vratiti, ali ne oba.

Sjajno je hrvatski tenisač krenuo u drugi set i odmah oduzeo servis Nadalu, ali slavni Španjolac odmah je vratio "break" i izjednačuje na 1-1. Drugi servis gem u drugom setu iskoristio je bez izgubljenog poena i poveo prvi put u meču. Nakon izgubljenog prvog servis gema, Nadal u iduća dva nije izgubio ni poen. Nanizao je nekoliko jako dobrih gemova i igrao sve bolje. 

Ajduković je na 3-2 vodstvu Nadala izgubio servis i Nadal je poveo s 4-2. Nije loš gem odigrao naš tenisač, ali dvije lopte u mrežu odlučile su kome će pripasti gem. Ništa još nije izgubljeno. Nažalost, Nadal je u drugom setu zaigrao znatno bolje i bez problema je sačuvao svoje servis gemove do kraja seta. Duje je igrao dobro, ali presudio je izgubljeni servis u šestom gemu.

Nažalost, odmah na startu je Ajduković izgubio servis i Nadal je imao "break" prednosti od početka seta. Ajduković je na 2-0 još jednom izgubio servis i Nadal je poveo 3-0. Puno je pogrešaka napravio naš tenisač, vidio se pad koncentracije, pa je tako čisti forehand završio u mreži, radio se krive procjene leta loptice itd. 

Ajduković je uspio vratiti jedan od dva "breaka" i smanjiti na 3-1. Odmah u idućem gemu bez izgubljenog poena uzeo je servis gem i smanjio na 3-2, a onda i sjajnom igrom na Nadalovom servisu uzeo "break" i izjednačio na 3-3! Nažalost, već je idući servis gem Ajduković izgubio i Nadal je opet imao "break" prednosti... Duje je na 4-3 imao dvije "break" lopte, ali Nadal ih je obje spasio i s nekoliko sjajnih servisa uzeo gem i poveo 5-3. Ajduković je stigao na 5-4, ali Nadal nije griješio na svom servis gemu i uspješno je priveo meč kraju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 70

VIDEO

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske
LJETNI MERCATO

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

Prijelazni rok u HNL-u traje do 5. rujna. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast
PRIČA DIVCA I PETROVIĆA

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast

Zajedno su godinama dominirali svjetskom košarkom kao suigrači, ali rat je zauvijek razdvojio Petrovića i Divca. Srbin mu nije došao na sprovod, a poslije 12 godina sreo mu je majku. Sada je došao u Zagreb na memorijalnu utakmicu u spomen na Dražena