Kovačić otkrio: Suigrači iz Cityja divili su se navijačima Hrvatske | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kovačić otkrio: Suigrači iz Cityja divili su se navijačima Hrvatske

Kovačić otkrio: Suigrači iz Cityja divili su se navijačima Hrvatske
5

Daleko je Luka. Meni bi bilo drago da ga ne stignem, da nas vodi i dalje. Sjajno što je sve donio reprezentaciji, odgovorio je Kovačić na pitanje hoće li ga dostići po broju nastupa "vatrenih"

VIDEO

Mateo Kovačić (30) u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije po 100. put je nastupio u dresu hrvatske reprezentacije. Osvajač naslova prvaka Engleske s Manchester Cityjem tom prilikom ponio je i kapetansku traku što je dodatno uveličalo jubilej. Kovačić sada ima jednak broj nastupa kao i legendarni branič Dario Šimić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Livaković odjednom lovi dvije lopte 01:05

U dresu "vatrenih" veznjak je zabio pet golova. U ponedjeljak su "vatreni" odigrali prvu pripremnu utakmicu na Rujevici i uvjerljivo pobijedili Sjevernu Makedoniju (3-0), a Kovačić se nakon sjajne utakmice obratio medijima.

Kada se prisjetite debija u dresu hrvatske reprezentacije, jeste li mislili da ćete doseći ovoliku brojku?

- Kada pogledam unatrag, puno toga lijepo se izdogađalo, tako da sam ponosan na 100 nastupa i nadam se da će ih biti još dosta u ovome dresu. Uvijek sam bio sretan kada bih došao u reprezentaciju, to je velika čast. Puno sam naučio od starijih momaka, Modrića, Vide, Ćorluke. Zahvalan sam na tome i sretan što sam dijelio svlačionicu s takvim veličinama.

Rijeka:  Mateo Kova??i?? na press konferenciji

Jeste li dogovorili s Lukom Modrićem duge šetnje koje ste imali s njim u Katru?

- Vidjet ćemo. Luka se treba prvo dobro odmoriti od osvajanja Lige prvaka. Njegova karijera je stvarno neponovljiva. Dobro nam je bilo u Katru, zašto to ne ponoviti u Njemačkoj?

Predosjećate li nešto veliko?

- Jedva čekam doći u reprezentaciju, biti skupa s momčadi i uživati u nogometu. Znamo da smo dobri i spremni. Imamo jaku skupinu, nadam se da ćemo biti dobri i pravi.

Što ste naučili od Pepa Guardiole?

- Naučio sam puno o detaljima, on analizira utakmice na drugoj razini. Velika je to čast, dosta sam napredovao. Prva godina je uvijek najteža, ali osjećam se dobro i nadam se da ću tako nastaviti.

Albanija je jako neugodna, mnoge će iznenaditi

Što mislite o Rodriju, možda i najpodcjenjenijem igraču današnjice?

- Bit će sigurno velika snaga Španjolske, siguran je na lopti. Mi se uvijek fokusiramo na sebe i bitno je kakvi ćemo mi biti. Bitno je da smo spremni i onda se nikoga ne treba bojati.

Armando Broja i Kovačić dijelili su svlačionicu u Chelseaju, što mislite o njemu?

- Odličan je Broja, ali je imao tešku ozljedu koljena. Moramo biti spremni za Albaniju jer su jako neugodni. Spremit ćemo se za njih jako dobro i nećemo ih podcijeniti. Mnoge bi mogli iznenaditi svojim igrama.

Italija je još jedan težak suparnik u našoj skupini, imaju dobrog trenera, što mislite o njima i Engleskoj koja puca visoko?

- Italija ima velikog trenera i dobro je posložena. Neće biti nimalo jednostavno, ali koji god da je protivnik mi moramo biti spremni i fokusirani. Kada se pogleda igrački kadar Engleske oni imaju 35 top igrača. Na Svjetskom prvenstvu 2018. su bili u finalu, na Euru u finalu i pucaju jako visoko.

Suigrač u Cityju vam je i Joško Gvardiol, kako se on prilagodio?

- Sjajno! Odmah se nametnuo. On je inteligentan dečko i odmah je pokazao kvalitetu. Kako vrijeme odmiče, bit će sve bolji.

Rijeka:  Mateo Kovačić na press konferenciji

Vjerujemo da ste vidjeli tablicu kluba 100, što mislite, koga ćete prestići?

- Neki su mi blizu, ali nikad se nisam opterećivao time. Najbitnije je biti zdrav i onda neka sve ide svojim tijekom.

Što očekujete od Eura?

- Ne volim puno pričati, zadnja dva natjecanja smo se borili za medalju. Trebamo biti spremni jer je skupina jako teška. Bit će gušt igrati u Njemačkoj pred brojnim navijačima.

Baturina i Sučić su mlade nade, dobili su priliku protiv Sjeverne Makedonije.

- Baturinu sam sada vidio izbliza i uvjerio se koliko je sjajan. On i Sučić ovdje pripadaju. Na njima je da gledaju starije i od njih uče na pristupu. 

Možete li dostići Modrića po nastupima?

- Daleko je Luka. Meni bi bilo drago da ga ne stignem, da nas vodi i dalje. Mlađi se mogu ugledati na njega. Sjajno što je sve donio reprezentaciji.

Od sebe sam uvijek očekivao velike stvari

Možeš li se Mateo vidjeti za 10 godina na europskom vrhu?

- Uvijek sam od sebe očekivao velike stvari, ali to je predaleko. Na meni je da radim, da što bolje budem pripremljen. Luka je fenomen koji je teško ponoviti. Najstariji igrač u Realu, a mi nismo niti svjesni koliko je to teško. Puno igrača će trebati da njega naslijedi i nadam se da će tako biti jednom kada se on umirovi.

Koliko vama igračima znači kada oko sebe vidjele iskusne bivše igrače u stožeru?

- Oni su jedan jako bitan dio naših uspjeha. Stvarno je lijepo vidjeti ih, motivaciju koju imaju. To samo govori kakvo je zajedništvo i kako marimo jedni za druge.

Je li vas iznenadio Joško?

- Vidio sam na treningu da ima to u sebi. Može igrati stopera i beka, čak i krilo. On kaže da sve može, a mi od njega možemo još puno očekivati. Drago nam je što je naš, on će nastaviti tako, samo da bude zdravlja.

Koliko su vam važni bili navijači?

- Oni su najbitniji dio. Lijepo je gledati kada nas bodre. Dosta ljudi mi prilazi, pričao sam s Rodijem i Akeom koji su oduševljeni našim navijačima. U Njemačkoj će sigurno biti jako lijepo.

Rijeka:  Mateo Kovačić na press konferenciji

Izbornik je Gvardiola najavio na lijevom beku.

- To morate pitati njih dvojicu. Oni su razgovarali i sigurno će se odlično prilagoditi kada zaigra, na kojoj god poziciji.

Ivan Perišić se vratio nakon teške ozljede, kako vam je izgledao?

- Ima strašne predispozicije, motiviran je i uvijek maksimalno posvećen. Nadam se da će rasti do početka Eura jer nam treba u najboljem izdanju.

Luka Modrić s 38 godina igra na najvišoj razini.

- On je dostigao najveće razine, njegov pristup može biti svima samo primjer kako se pošteni odnos prema sebi i drugima uvijek isplati.

Na kraju je Kovačić predstavnicima medija podijelio tortu koje je izradio HNS prilikom njegova ulaska u "klub 100" igrača s najviše nastupa u našoj reprezentaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga