Dalić: Nikad se neću odreći ovih pet senatora! A neće me otjerati kritike na društvenim mrežama | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 505

Dalić: Nikad se neću odreći ovih pet senatora! A neće me otjerati kritike na društvenim mrežama

Dalić: Nikad se neću odreći ovih pet senatora! A neće me otjerati kritike na društvenim mrežama

Gvardiol nije bio dovoljno agresivan i previše se povlačio, Budimir je nakon faula protiv Italije u 98. minuti trebao leći na loptu ili je izbaciti na tribine, boljeg zadnjeg veznog od Brozovića nemamo...

VIDEO

Prvi put nakon deset godina, Hrvatska je izletjela iz grupne faze velikog natjecanja. S velikim očekivanjima došli smo u Njemačku, zavladala je euforija među navijačima koji su bili uvjereni u najveće dosege. Nadali smo se da možemo napraviti veliki rezultat u možda posljednjem plesu Luke Modrića, ali nije bilo sreće. Dva primljena gola u sudačkoj nadoknadi koštala su nas prolaska u osminu finala. Osvojili smo tek dva boda i prvi put podbacili u eri izbornika Zlatka Dalića.

Pokretanje videa...

Vatreni stigli na aerodrom 01:40

Reprezentativci su se u srijedu vratili u Hrvatsku i raštrkali na godišnji odmor, a predsjednik HNS-a Marijan Kustić razriješio je sve dileme oko pitanja koje je visjelo u zraku. Potvrdio je kako će Dalić ostati izbornik i povesti "vatrene" u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. 

Tri dana prošla su od remija s Italijom, malo su se i dojmovi sabrali, a izbornik Dalić gostovao je u HRT-ovoj emisiji Euro gdje je razgovarao o našem rezultatu na prvenstvu i o onome što nam donosi budućnost. 

Jeste li došli k sebi?

- Trebat će puno vremena da ovo prebolimo, ovaj šok, tugu i bol koju smo doživjeli na Euru, pogotovo zadnja sekunda protiv Italije. Ispadaš prerano, nismo to očekivali, nadali smo se puno više. Ispali smo, neuspjeh je, ova Hrvatska vrijedi više.

Euro 2024 - Croatia v Italy

Rekli ste da vi preuzimate odgovornost.

- Ja sam taj koji sa stožerom određujem igrače i taktiku, ja donosim odluke i ja odgovaram. Ne pada mi na pamet  tražiti alibi i krivce u igračima, sucima ili nečemu drugome. Igrači su dali sve od sebe u svojim mogućnostima.

Ako preuzimate odgovornost, onda je bilo grešaka...

- Nama se cijeli Euro sveo na 90 sekundi. Oduzmite zadnju minutu protiv Albanije i ovih 30 sekundi protiv Italije i ja ne bih bio tu, igrali bismo protiv Švicarske. Imali bismo šest bodova i sada bismo govorili o fantastičnoj Hrvatskoj, koja je igrala sjajno drugo poluvrijeme protiv Albanije, koja je pobijedila europske prvake Talijane. Ali tih 90 sekundi je odredilo sve. Ovo je neuspjeh, ali ne mogu prihvatiti da se svodi na to da Hrvatska odjednom nije dobra.

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije

Što biste promijenili?

Imali smo Makedoniju i utakmicu protiv Portugala. Nakon te utakmice svi smo bili prezadovoljni, jedna sjajna Hrvatska koja pobijedi Portugal 2-1. I dođe Španjolska, sličan način igre. Da sad idem nešto mijenjati, napravio bih grešku. Bilo je sjajno, nema smisla kemijati. Odlučili smo se na isti sastav. Protiv Španjolske nismo igrali dobro, ali nakon 134 utakmice prvi smo koji smo im uzeli posjed. Imali smo više šansi, trčali više, ali primili smo tri prelagana gola. Nismo dobro ušli u utakmicu i rezultata je takav kakav je.

Je li utakmica protiv Portugala bila duda varalica, jesmo li dobili krive signale?

- Možda smo vidjeli nešto što se nije ponovilo. Tako je bilo protiv Brazila uoči SP-a u Rusiji i protiv Saudijske Arabije uoči Katra. Jesmo li trebali protiv Portugala u drugom sastavu da nas Španjolci ne skuže, nisam htio ništa mijenjati.

Biste li mijenjali popis igrača?

- Jedina dilema je u medijima bila tko će biti treći golman. Pa 90 posto ljudi se složilo s popisom.

Jeste li razmišljali o zamjeni za Brozovića?

- Razmišljali smo i razgovarali, tražili rješenja, imali smo Moru, koji nije igrao u Bologni zadnjih pola godine. Razmišljali smo o Jakiću, odlučili smo da ćemo ići u drugom smjeru. Kad god je Brozović falio, zatvarali smo to s Modrićem i Kovačićem, to je bila naša ideja.

Berlin: Susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Prvi gol Španjolske... Kakve su bile upute za postavljanje?

- Sve suprotno dogovoru je ovo bilo. Bez ikakvog razloga smo dali dugu loptu, oni su je presjekli i onda dolazi ta dubinska, okomita lopta, što ne može proći ni u juniorima. Tako glup i tako naivan gol, kroz naše srce je prošla lopta... Drugi gol je kvaliteta Ruiza, u malom prostoru prođe dva igrača i neobranjivo zabije, majstorski gol. Posebno me razljutio treći gol, pripremali smo kako ćemo braniti ove kornere, Portugal ih izvodi isto tako i mi smo ih spriječili šest-sedam takvih. Morali smo dati napor da ne primimo taj gol, s 2:0 bi bili još u igri, 3:0 je gotovo. Sve su to prejeftini golovi, nikad nismo primali takve golove.

Kako ste se pripremali za presing Španjolske?

- Pripremali smo se tako da ćemo se otvarati s tri igrača, Broz će se spuštati, prilazit će mu Luka i Kova. Ako ne bi mogli iznijeti loptu, dogovor je bio da preskačemo igru na Budimira, ali nismo uspjeli naći rješenje za taj presing. Bili su jako brzi i agresivni.

Zašto ste krenuli s Pongračićem i Šutalom?

- Pa tko bi ih mijenjao nakon Portugala? Pongračić je bio bolji i kvalitetniji od Erlića koji je ispao iz lige sa Sassuolom i iza njega nije najbolja sezona.

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Plan je bio da Gvardiol igra na lijevom beku?

- To je bio plan, rekli smo mu da će to igrati protiv Španjolske i da se pripremi. U Cityju igra pet metara lijevo, ovdje pet metara desno, nije to neka razlika. Problem je što Joško nije bio agresivan, povlačio se jako puno u 16 metara. Protiv Portugala je igrao na lijevom beku i bio je naš najbolji igrač. 

Zašto se povlačio?

- Svi smo bili loši, daleko od igrača, nije samo Joško. Igrači se povlače i izgube samopouzdanje, prime gol i to te ubije. Dogodi se takva situacija i cijela ekipa zakaže.

Očekivale su se velike promjene protiv Albanije i promjena terceta u sredini?

- Igraš protiv Albanije, koja ima energiju i dobar motiv. Moraš složiti najbolje što imaš. Plan je bio da izlazimo preko ova tri igrača u veznom redu, takva je bila taktika. Bekovi su trebali biti široko i visoko. Gore smo stavili Petkovića jer može sačuvati loptu, poludesno Majer, polulijevo Kramarić. Zahtjev je bio da ti igrači plus bekovi idu u dubinu. Ali dobiješ gol u 11. minuti i sve ti pada u vodu. Taj gol... Gvardiol prati Perišića, a vidite rupu između dva stopera. To je nemoguće da se tako stvori. Nitko od četiri igrača ne blokira centaršut, nitko ne prati igrača koji ulazi iz drugog plana. Niz vezanih grešaka, kao i treći gol protiv Španjolske. Mi smo u prvom poluvremenu trebali primiti i drugi gol.

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Velika očekivanja bila su oči Eura?

- Mi smo na prvenstvo ispraćeni s velikom euforijom, dočekali su nas navijači. To je uzelo maha. Išli smo 2018. u Rusiju i nitko nam nije vjerovao, kao u Kataru i napravili smo čudo. Sada su bila prevelika očekivanja, ali ne bez razloga. Ne tražim alibi, uzmite 90 sekundi, mi bismo sada imali šest bodova i išli bismo dalje.

Kako komentirate izjavu Tomislava Ivkovića da ste vi poput oca igračima?

- Govorimo o igračima koji su sa mnom od prvog dana. Ako tu izuzmemo Kovačića i Livakovića koji su mlađi ostaje tih pet senatora kojih se nikada neću odreći. Oni će biti u reprezentaciji dokle god budemo igrali. Luka Modrić? Tko bi ga se odrekao? Dobio je novi ugovor u Realu i igra. Ivan Perišić je "krivac" što mi nismo prošli dalje. Nažalost bio je ozlijeđen, da je on bio 100% spreman sigurno bismo prošli. On je najzahvalniji igrač u povijesti reprezentacije. Tko bi ga se odrekao? Kramarić? Tko bi se njega odrekao? Gdje god igra, zabija. Brozović? Najbolji zadnji vezni u hrvatskoj povijesti. I sad je najbolji. Da ima netko bolji, igrao bi prije njega. Nitko nema takvu energiju, dodavanje i racionalnu igru. Otišao je u Saudijskoj Arabiji i slažem se da je pao u formi, ali opet je naš najbolji zadnji vezni. Imamo Majera, Ivanušeca, Baturina, Sučića, ali oni nisu zadnji vezni. Da on nije najbolji, ne bi bio najplaćeniji sportaš Hrvatske. Druga stvar, protiv Italije smo pretrčali 120 kilometara, Brozović preko 13, a Barella je drugi s 12.5. Najbolji idući Hrvat je Kramarić s 11.3. Nađite vi igrača u hrvatskoj ligi ili bilo gdje koji igra tako kao Brozović.  Pa Vida... Igrač koji je 104 puta u hrvatskom dresu ostavio srce na terenu. On je s nama, ali ja sam procijenio da je u slabijoj formi od Pongračića i Šutala. Ali čovjek sjedi na klupi. Meni je žao, ali mislim da su drugi bolji. Da imam bolji od Modrića, Brozovića, Kramarića... igrali bi. Daj Bože da dođu bolji i ja ću ih staviti.

Brozović nije odigrao najbolje protiv Španjolske i Albanije. 

- Bilo mu je jako teško, pogotovo protiv Albanije gdje su Luka i Kova napravili neke greške koji inače ne rade. Ne može Marcelo sve stići, bekovi su išli visoko, on je bio na vjetrometini. Da imamo bolje, igrali bi. Ali to su ti igrači koji su mene zadužili i ja ih se nikad neću odreći.

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Ali govorimo o tom odnosu... 

- Pa morate nekad biti i strogi. Zbog tog odnosa sam ja drugi i treći na svijetu.

Vratimo se na utakmicu protiv Albanije, s dva gola smo okrenuli susret.

- Drugo poluvrijeme smo dominirali, oni nisu mogli prijeći centar. Dominirali smo u potpunosti i zasluženo preokrenuli. Onda se u 80. minuti nesvjesno povlačimo. Taj zadnji gol koji primamo, primamo iz kontre. Ostali smo 3 na 3 u obrani i primili gol na kraju. Sučić je fantastičan igrač, budućnost hrvatskog nogometa, ali pogledajte drugi gol. Njegov igrač odlazi u dubinu, on ga ne prati. Taj igrač odigrava dodavanje i mi primamo gol. Ne kažem da je on kriv, ali to je taj niz grešaka. U zadnjoj sekundi moraš dati jedan dodatan napor da to spriječiš. Šutalo je mogao puno bolje, lijeva noga, a on ide petom. Ali to su te greške. Bez tog gola bismo prošli grupu.

Otkud ta panika u završnici utakmica, nije bilo tako u Rusiji i Kataru?

- I tu smo rješavali do zadnje sekunde, zadnje situacije. Nešto se uvuče u tebe, dogodi se. Ne znam ima li u povijesti neka reprezentacije koja je primila dva gola u zadnjim sekundama u dvije utakmice zaredom.

Koliko je Perišić mogao?

- Ma svaka mu čast, on je nama u svakom slučaju bio pojačanje, no sigurno je da nije na nivou na kojem je bio i to nam je falilo.

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Koliko je trajao psihološki oporavak?

- Bilo je jako teško, ali znali smo da imamo šansu, da moramo pobijediti Italiju. Morali smo pokazati koliko smo hrabri i ustrajni. Kako sam predstavio Talijane? Aktualni prvak Europe, čvrsta i kompaktna reprezentacija koja nema velikih zvijezda, ali ima dobrog izbornika, dobru taktiku i igrače koji puno rade i koji imaju iskustvo. Taktika je bila da u prvom poluvremenu ne primimo gol jer smo u prve dvije utakmice ušli s minusom. Dobiti gol od Italije u prvom dijelu je pogubno. U prvom poluvremenu smo igrali kako treba, u drugo krenuli fantastično, zabijemo gol nakon promašenog penala.

Kakav je bio dogovor kod kaznenog udarca protiv Italije?

- Kramarić je sve napravio u svom stilu. Izborio kazneni udarac. Luka Modrić je u dogovoru s Kramarićem uzeo loptu i izveo kazneni udarac. Već sam se uplašio da će sada i on izgubiti samopouzdanje, ali eto zabio je iz igre. Tada je postao najstariji igrač koji je zabio na Europskom prvenstvu. Tada smo imali sve u svojim rukama.

Zašto je Kovačić izašao rano?

- Igrao je protiv Albanije cijelu utakmicu i osjetili smo da smo pali u trci. Ušao je Chiesa pa smo htjeli pojačati trku, ušli su Ivanušec i Perišić da zatvore lijevu stranu. 

Je li Hrvatska protiv Italije bila na tragu onoga što želite?

- Stajali smo visoko i stiskali, nismo se namjerno povukli. Sve je djelovalo dobro do zadnjih 30 sekundi.

Jeste li razmišljali o opciji da Kovačić uđe zadnjih pola sata?

- Nisam htio dirati taj trio, rekao sam im što nije bilo dobro u prve dvije utakmice. Promijenili smo u drugom dijelu situaciju kada je Modrić izlazio na Barellu.

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije

Zašto smo se jako povlačili u sve tri utakmice?

- Primiš gol brzo i sve se poremeti. Zato je cilj bio da ne primimo rano gol protiv Italije. Zbog toga smo padali i povlačili se. Nismo bili blizu igrača. 

Petković protiv Albanije bio je odsječen.

- Htjeli smo donijeti loptu do njega da je sačuva ili da odigra pas dalje. To je bila taktika, ali su Albanci zatvarali i nije bilo dotoka lopte do njega. Falilo mu je lopti jer nas je poremetio rani gol. Igrali smo drugačije, puno igrača vraćalo se po loptu i bili smo bezopasni. 

Budimirovi ulasci donosili su dosta toga.

- Kao da nam više donese kada uđe. Protiv Albanije je sudjelovao kod oba gola, kao i protiv Italije. On je  fajter i agresivan, puno dobroga je donio. Neupitno da nam je važan igrač.

Možemo li nešto tako reći i za Marija Pašalića?

- On je vrijedan i strpljiv, nikada nećete čuti od njega prigovor. Uvijek bi dao impuls kada bi ušao. Ovaj put je krenuo od prve minute, imao je nekoliko grešaka u napadu. Možda i on bude bolji kada uđe u nastavku. 

Kako komentirate gol Italije koji će nas proganjati?

- Prvo imamo situaciju gdje imamo faul koji nismo dobili, a onda faul za Italiju na njihovoj polovici. Prolazim pored klupi i Iva mi pokazuje na mobitelu 7:04. Tada je Budimir morao leći pred loptu, baciti je negdje, smetati Donnarummi. Morali smo ih usporiti u tome, ali nismo reagirali. Pet igrača nam je ispalo, previše smo suzili, a onda je njihov igrač pogodio što možda ne bi da gađa još 100 puta.

Moramo o sucu te utakmice... Kriterij nije bio u redu.

- Neću govoriti o sucu, neću tražiti alibi u njemu. Mislim da kriterij nije bio isti, ni blizu. Problem je tih osam minuta. Maksimum je bilo pet, on je stavio osam i dalje nemam komentar. Ne želim se više upuštati u to. Mi kao ekipa smo to mogli riješiti.

Modrić ima sve kredite kod vas, plakao je nakon remija s Italijom, svaki podbačaj ga jako pogodi.

- Ima sve kredite i zaslužio je. Poseban je osjećaj svima kada on dođe igrati za Hrvatsku. Emocije su velike, ovo je bio šok, suze svih nas. Imaš prolazak, Švicarsku i sto tisuća Hrvata u Berlinu i dobiješ gol u 98. minuti, da se raspadneš. Znamo koliko je Luka dao, kakav je emotivac i koliko živi za ovo, prati ga 2008. i 2016. Razgovarali smo i došao sam do zaključka, nema ništa bez patnje i nema ništa bez Luke. Moji senatori osvojili su te tri medalje nakon deset godina patnje. Ovi mladići su osvojili dvije medalje u dvije godine. Moraš proći muku i patnju, ne može biti samo radost i veselje. Kako kaže Luka, nogomet je okrutan i ubije te, nas je ubila ta 98. minuta. Treba naći snage i energije ponovno se dići, nije sramota pasti, sramota je ako se ne digneš. Pali smo, ali dignut ćemo se. 

Moraju kritičari shvatiti da Hrvatska ne može stalno igrati polufinala.

- Otkako sam došao, bili su samo uspjesi. Hrvatska je prije mene igrala više utakmica na praznom stadionu, prekidale su se utakmice. Napravili smo u šest godina nogometnu velesilu, postali smo simbol nacije. Doveli smo sto tisuća ljudi u Berlin, Hamburg i Leipzig. Više je Hrvatska igrala prije u nekom europskom gradu nego u Splitu. Nije sve u medaljama i pobjedama. Nema mjesta kritici, ovi igrači zaslužuju samo pohvale. Svi koji ih kritiziraju moraju se ustati kada govore o njima. Ovo se moralo dogoditi, ne može stalno biti radost. Razočarali smo, ali život ide dalje i moramo shvatiti tako. Ovo je moj neuspjeh jer Hrvatska je morala biti među osam.

Ostajete li izbornik?

- Ja neću pobjeći nakon prvog neuspjeha. Nisam takav čovjek. Neće mene otjerati naslovi po novinama i sto kritika na društvenim mrežama. Moje mjerile je sto tisuća Hrvata u Berlinu, Leipzigu, Hamburgu. Moje mjerilo su oni navijači koji nakon šoka protiv Italije plješću i pjevaju. Doživio sam poraz, svi koji su čekali poraz, dočekali su šansu. Sad oni izvode penal, ja se branim. Ništa me neće pokolebati, neću se odreći ničega svoga, znam tko sam i što sam. Niti će se Hrvatska odreći svojih vrijednosti nego će ići dalje. I da hrvatske navijačke skupine nakon dugo godina dođu i svi nas bodre, to je uspjeh. rezultat je neuspjeh i ja za njega odgovaram. Hvala savezu i predsjedniku na podršci, hvala igračima. Neću donositi ishitrene odluke, ja Hrvatsku sedam godina vodim, kad osvajamo medalje, moja uloga je nikakva, kada izgubimo, ja nemam veze o ničemu. Neće me pokolebati, ja sam ustrajan i znam svoj put.

Euro 2024 - Croatia v Italy

Hoće li Modrić ostati?

- Bilo bi jako lijepo da Luka ostane. On će donijeti odluku što i kako dalje. Tek kad ti stariji igrači odu ćemo shvatiti koliko znače i koliko će nam muke trebati da se posložimo. Ovo je moj signal, ljudi moji malo se saberite i morate drugačije neke stvari. Moja misija je odvesti Hrvatsku na SP 2026., pripremiti se kroz Ligu nacija. To je moja uloga i ja ne bježim. 

Modrićevo vrijeme prolazi, tko bi mogao povući novu generaciju?

- Naravno da imamo nekoga takvoga, ali treba vremena. Govorio sam kako se Modrić patio 12 godina da bi došao do medalje. Treba vremena... Imamo mlade igrače koji su potencijali. U ovoj generaciji, Mateo Kovačić je taj. A od ovih koji dolaze, sigurno da su tu Sučić i Baturinu. Imaju kvalitetu i potencijal, ali moraju imati kontinuitet i moraju igrati.

Baturina?

- Mi smo o njemu razmišljali, da i protiv Španjolske i Italije igra, ali situacije su bile drugačije. Ima okomitost i brzinu, što nama fali, sigurno je da će dobivati sve više prigode. On je taj koji će uz još nekoliko mlađih nositi budućnost.

Kakvi smo na bočnim pozicijama?

- Na desnoj strani imamo Juranovića i Stanišića koji se izmjenjuju. Drugačiji su tip igrača, Juranović je brži, Stanišić je stabilniji. Na lijevoj strani je Joško. Sosa se, nažalost, pogubio odlaskom u Ajax. Sve snage moramo usmjeriti na snagu i pripremu i te bokove koji su u nogometu sve važniji i sve bitniji, trebaju nam brzi i prodorni igrači koji mogu zatvoriti i fazu obrane.

Razmišljate li o igri s trojicom u obrani?

- Imamo nekoliko jako dobrih igrača u tom dijelu igre, Gvardiola, Stanišića, Šutala, Erlića, Pongračića, Ćaletu-Cara... Treba to vidjeti. Problem je što u reprezentaciji nema vremena. Okupimo se u ponedjeljak, a igramo u srijedu. To zahtijeva malo više pripreme, no sigurno imamo potencijala za tu priču i moramo raditi na tome. Stoperi su uglavnom mlađa generacija i sad ostaju sami. Sjetite se Gvardiola u Kataru, bio je sjajan, ali je uz sebe imao Lovrenu. I Vida ga je korigirao s klupe.

Hoće li biti rezova u Ligi nacija?

- Liga nacija je šest utakmica, rujan, listopad i studeni. Mora se jasno komunicirati što je plan i želja. Reprezentacija se mora slagati za kvalifikacije. Pokušat ćemo tražiti i rezultat, ali ako se to ne uspije, da se ta reprezentacija složi i da se da šansa igračima za koje se pretpostavlja da to mogu. Sigurno da moramo tražiti zadnjeg veznog, nije lako igrati tu poziciju. Nemamo tog radnika i rudara.

Što možete reći o svom stožeru?

- Moj stožer radi jako dobar posao, svaki dan komuniciramo. Kad smo radili popis, sjeli smo za stol i nismo se dizali dok nismo sve raščistili i dogovorili. Složili smo se oko popisa i to je bilo ono najbolje što Hrvatska ima.

Tko vam je desna ruka?

- Svi radimo, Ćorluka, recimo, radi na defenzivnim prekidima. Uvijek se ustaje s klupe u tim situacijama, ali ti s klupe ne možeš dati nikakav savjet, nitko te ne čuje.

Poruka za kraj?

- Hvala mojim igračima na mjesec dana energije, rada, truda, strpljenja i discipline. Odradili smo ih bez ijednog problema, sve je funkcioniralo i to je dokaz koja su oni vojska i koja su oni ekipa. Hvala mom stožeru na kvalitetnom radu, na podršci ljudi u savezu. Moram se zahvaliti i našim navijačima, sve su oduševili. Jesmo razočarali, Euro je bio loš, ali barem smo doveli te naše navijače. Podržavali su Hrvatsku svi zajedno i to je jedino ispravno, i kad gubimo i kad pobjeđuje. Postali smo simbol naroda i simbol Hrvatske i mi smo postali svjetska velesila. Dogodio se taj kiks, ali možda se to moralo dogoditi da budemo bolji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 505

VIDEO

Transferi UŽIVO: Hrvatska špica u Katru, Šimić napušta Salzburg
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Hrvatska špica u Katru, Šimić napušta Salzburg

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Džeko i Raketa sve dogovorili s Hajdukom, čeka se samo jedno!
NAVIJAČI U DELIRIJU

Džeko i Raketa sve dogovorili s Hajdukom, čeka se samo jedno!

Neslužbeno doznajemo da je upravo Perišić kontaktirao Rakitića i Džeku kako bi ih nagovorio da navuku bijeli dres. A što se tiče interesa PAOK-a za Livaju, njegov agent nam kaže da 'ta priča ne drži vodu'