LIVE Italija - Albanija 2-1: Ni najbrži gol u povijesti Eura nije omeo 'azzurre'. Slavili su preokretom | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 132

Italija - Albanija 2-1: Ni najbrži gol u povijesti Eura nije omeo 'azzurre'. Slavili su preokretom

Italija - Albanija 2-1: Ni najbrži gol u povijesti Eura nije omeo 'azzurre'. Slavili su preokretom
10

Na samom kraju je Manaj zamalo šokirao favorita, ali Donnarumma je sjajno obranio i spasio tri boda svojoj reprezentaciji

Aktualni europski prvak pobijedio je Albaniju 2-1 u prvom kolu Europskog prvenstva u Njemačkoj. Nedim Bajrami (25) zabio je najbrži gol u povijesti Europskih prvenstava za vodstvo Albanije (nakon 22 sekunde), ali "azzurri" su ekspresno uzvratili golovima Interovog dvojca, Bastonija i Barelle i odnijeli pobjedu. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Atmosfera nakon poraza od Španjolske 00:56

Prvih dvadeset minuta igrao se atomski nogomet s obje strane. Već nakon 22 sekunde Albanija je povela golom Bajramija. Odmah u idućem napadu, Scamacca je zaprijetio i zamalo zabio za 1-1. Kad već neće napadač, hoće stoper. Bastoni zabija u 11. minuti za izjednačenje nakon sjajnog ubačaja Pellegrinija. Samo pet minuta kasnije, Barella odličnim udarcem iz daljine dovodi Italiju u vodstvo. Novo uzbuđenje stiglo je u 33. minuti, ovog puta Fratessi pogađa stativu iz blizine. Još su do kraja prvog dijela Talijani imali dvije šanse; prvo u 40. Scamacci udarac brani Strakosha, a u sudačkoj nadoknadi Pellegrini loše zahvaća ubačaj Chiese

Euro 2024 - Group B - Italy v Albania

Drugo poluvrijeme ponudilo je znatno manje uzbuđenja, praktički ništa. Chiesa je u 60. tukao lijevom nogomet pored gola, a u zadnjih dvadesetak minuta igru su "cijepkale" česte izmjene i prekršaji. Ipak, kao grom iz vedra neba sijevnula je prilika Manaja, koji je u 90. odlično na prsa primio dugu loptu Asllanija i pucao iz blizine, ali Donnarumma je obranio i spasio Italiju. 

Euro 2024 - Group B - Italy v Albania

Italija je druga u skupini B s tri osvojena boda, dok je Albanija na nula, kao i Hrvatska. U idućem kolu igraju Hrvatska i Albanija (19.06. u 15.00) i Španjolska protiv Italije (20.06. u 21.00). 

Statistika utakmice Italija - Albanija:

Standings provided by Sofascore

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Italija - Albanija 21.00 , Dortmund, Njemačka
Italija
Bastoni 11', Barella 16'
2 : 1
Albanija
Bajrami 1'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice u Dortmundu. Albanija je povela nakon 22 sekunde preko Bajramija, ali Italija brzo okreće golovima Bastonija i Barelle. Do kraja prvog poluvremena je Fratessi pogodio stativu, a u drugom poluvremenu nije bilo (pre)velikih uzbuđenja. 

90+2'

Italija opet mijenja. Izlazi Barella, a ulazi Folorunsho. 

90'

Igrat će se još minimalno četiri minute sudačke nadoknade. Igra je prekinuta zbog ulaska navijača na teren. 

90'

Kakva šansa za Albaniju! Manaj je sjajno primio dugu loptu Asllanija, prebacio Donnarummu, ali vratar Italije taman je malo dirao loptu da ne ode u gol. 

87'

Strijelac gola Albanije Bajrami izlazi iz igre, a ulazi Ernest Muçi.

Komentari 132