Obavijesti

Sport

Komentari 337

VIDEO Istra - Dinamo 2-2: Ludilo u Puli! 'Modri' dvaput gubili pa se spasili u kaotičnoj utakmici

VIDEO Istra - Dinamo 2-2: Ludilo u Puli! 'Modri' dvaput gubili pa se spasili u kaotičnoj utakmici
21

Istra je vodila, a kada je Dinamo izjednačio povela je ponovno, minutu kasnije. Uslijedio je crveni karton za domaće, a sudac Bel izvukao je deset žutih kartona. Potom je Dinamo dobio penal i spasio se, Kulenović je zabio

Nogometaši Istre 1961 i Dinama u susretu 10. kola HNL-a odigrali su 2-2 (1-0). Domaći su dva puta vodili preko Matea Lisice (43) i Beyatta Lekoueiryja (53), no Dinamo se vraćao u igru golovima Arijana Ademija (52) i Sandra Kulenovića (80-11m).

U prvom poluvremenu bilo je vrlo malo kvalitetnog nogometa, a Istra je do vodstva stigla u sam smiraj tog dijela dvoboja. Nakon osvojene lopte na sredini igrališta, lopta je brzo prebačena u kazneni prostor Dinama gdje se za prostor za udarac izborio Lisica te kroz noge Pierre-Gabriela pogodio donji bliži kut Zagorca.

Ademi zabio, Istra odmah vratila prednost

Utakmica se rasplamsala početkom nastavka kada su u razmaku od minute postignuta dva pogotka, po jedan na svakoj strani. Dinamo je poravnao golom kapetana Ademija koji je glavom sa sedam metara snažnim udarcem pogodio mrežu i tako iskoristio odličan ubačaj Stojkovića.

No, čim se krenulo s centra, domaći su se vratili u prednost. Beyatt je proigrao Gaguu u kaznenom prostoru Dinama, ovaj je povratnom loptom pronašao upravo Beyatta koji je potom sa 12 metara iskosa s desne strane pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu.

Statistika Istra - Dinamo

Mogla je Istra dobiti priliku u 57. minuti s bijele točke povisiti prednost, Ademi je evidentno igrao ispruženom rukom u svom kaznenom prostoru, sudac Bel se nije oglasio, a nakon kratkog pregleda situacije putem VAR-a utakmica je nastavljena.

Domaći su novi razlog za nezadovoljstvo suđenjem imali u 64. minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen Keller koji je zaustavio prodor Sučića.

Kulenović spasio Dinamo

S igračem više Dinamo je preselio igru na polovicu domaćih, a poravnanje je stiglo s bijele točke. Domaći vratar Majkić se bacio u noge Petkoviću i rukom izbio loptu, Petković se srušio na tlo, a Bel dosudio penal za Dinamo kojega je sigurno izveo Kulenović.

Iako s igračem više, Dinamo u preostalom vremenu nije uspio zabiti gol kojim bi izbio na vrh ljestvice, ostao je treći sa 20 bodova, koliko ima i druga Rijeka. Bod više uz utakmicu manje ima vodeći Hajduk. Istra 1961 je šesta sa 12 bodova. (Hina)

>> VIDEO: GOLOVI S UTAKMICE ISTRA - DINAMO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
10. kolo HNL-a 18:30 , Stadion Aldo Drosina, Pula
Istra
Lisica 43', Lekoueiry 53'
2 : 2
Dinamo
Ademi 52', Kulenović (p) 80'
Sortiranje događaja

KRAJ! Kaos na kraju susreta, Nenad Bjelica je krenuo u fizički obračun s igračem Istre, a potom i s trenerom Paolom Tramezzanijem. Koškanje je trajalo nekoliko sekundi, a onda su se svi izgrlili.

Dinamo se uspio spasiti u Puli koja je od 64. minute igrala s igračem manje.

Igrat će se najmanje sedam minuta sučeva dodatka.

90'

Ogiwara je ubacio s lijeve strane i fino pronašao Kulenovića u sredini. Napadač Dinama tražio je drugi gol, ali je iz blizine pucao pokraj gola. Istra preživljava s desetoricom.

88'

Dobra šansa za Dinamo, ali je Petković tukao u blok. Pucao je s desetak metara izravno u Koskija.

86'

Posljednja promjena Nenada Bjelice. Izvadio je Theophilea, ubacio Marka Roga.

Komentari 337