Obavijesti

Sport

Komentari 51

Hrvatska - Španjolska 6-10: Barakude nemoćne u reprizi finala EP-a, Furija do 1. mjesta

Hrvatska - Španjolska 6-10: Barakude nemoćne u reprizi finala EP-a, Furija do 1. mjesta

Hrvatski vaterpolisti nisu se uspjeli revanširati Španjolcima za poraz u Zagrebu u finalu Eura. Štoviše, ovaj put smo još teže stradali. Furija nas je pobijedila 10-6 u drugom kolu SP-a u Dohi i tako praktički osigurala prvo mjesto u skupini, a mi s drugog mjesta idemo u osminu finala

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je poraz u ogledu drugog kola skupine A Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar, bolja je bila Španjolska 10-6 (2-1, 3-2, 1-0, 4-3).

U reprizi nedavnog finala Europskog prvenstva opet su slavili Španjolci koji sada vode na ljestvici sa šest bodova. Po tri imaju Hrvatska i Australija, dok je Južnoafrička Republika bez bodova.

Hrvatska će tako, gotovo sigurno, završiti druga u skupini A te će u nastavku turnira igrati utakmicu za četvrtfinale protiv trećeplasirane reprezentacije skupine B, a to će biti pobjednik dvoboja Brazila i Kine.

Zagreb: Hrvatska i Španjolska u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu

Od samog početka susreta Hrvatska je bila suočena s rezultatskim zaostatkom. Španjolska je povela 2-0, potom i 3-1, ali je Hrvatska tijekom druge dionice golovima Žuvele i Lončara izjednačila na 3-3.

Na samom kraju druge četvrtine Španjolska je ponovno zabila dva gola u nizu, Munarriz i Cabanas su bili strijelci za 5-3, dok je jedini pogodak u trećoj četvrtini postigao Granados za 6-3.

Zagreb: Hrvatska i Španjolska u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu

Hrvatska je kroz cijelu treću dionicu ostala bez pogotka i to je bilo ogledalo ovog susreta. Napadački hrvatski vaterpolisti nisu bili na pravoj razini i izgubili su brojne dvoboje protiv španjolske obrane. U posljednjoj dionici popustile su obrane s obje strane, igrači su se raspucali i sve je okončano španjolskim slavljem od 10-6.

Prvi hrvatski strijelac bio je Loren Fatović s tri pogotka. Po jedan su postigli Lončar, Lazić i Žuvela. Vratar Marko Bijač je imao devet obrana. Kod Španjolske je tri pogotka dao Granados, a dva je dodao Munarriz.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA  6-10 (1-2, 2-3, 0-1, 3-4)

HRVATSKA: Bijač, Anić; Burić, Marinić Kragić, Fatović 3, Harkov, Vrlić, Lazić 1, Lončar 1, Kržić, Vukičević, Žuvela 1, Butić

ŠPANJOLSKA: Aguirre, Lorrio; Sanahuja 2, De Toro, Larumebe, Famera, Cabanas 1, Tahull, Perrone 1, Mallarach, Bustos 1, Munarriz 2, Granados 3

Zagreb: Hrvatska i Španjolska u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu

Ranije tijekom srijede u skupini A je Australija s uvjerljivih 29-7 (6-2, 8-1, 7-1, 8-3) nadigrala Južnoafričku Republiku.

U posljednjem ogledu skupine A, utakmici trećeg kola, Hrvatska u petak igra protiv Južnoafričke Republike. Utakmica počinje u 14 sati, dok istog dana od 11.30 sati igraju Španjolska i Australija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SVJETSKO PRVENSTVO 17:00 , DOHA, KATAR
Hrvatska
Lazić, Žuvela, Lončar, Fatović 3x
6 : 10
Španjolska
Perrone, Bustos, Granados 3x, Munarriz 2x, Cabanas, Sanahuja 2x
Sortiranje događaja
KRAJ

Španjolska je u potpunosti zasluženo pobijedila 10-6 i vrlo vjerojatno s prvog mjesta idu u četvrtfinale SP-a, a nas čeka osmina finala. Bila je to jednosmjerna utakmica od prve minute, Španjolci su nametnuli svoju igru i kontrolirali susret koji je prošao bez ikakve drame i neizvjesnosti. Bili smo miljama daleko od nekog iznenađenja. 

Španjolska u posljednjem kolu igra protiv Australije, a nas čeka dvoboj s Južnom Afrikom. 

6'

Sanahuja je zabio svoj drugi gol danas za 10-6. Ovdje je priča gotova. 

5'

I treći gol Lorena Fatovića u nizu. Zabio je sve naše golove u posljednjoj četvrtini, smanjili smo na 9-6, ali teško se možemo vratiti iz ovog minusa.

4'

Treći gol izvanrednog Granadosa za 9-5. Španjolci su pokazali da su u ovome trenutku svijet za sebe u vaterpolu. Pojeli su nas u obrani, a u napadu zabijali kako god su htjeli. Koliko god boli, treba priznati kako su u ovome trenutku razina više u odnosu na nas. A mi ćemo četvrtfinale koje nam donosi Olimpijske igre tražiti preko osmine finala. 

3'

Kratko smo se ponadali. Španjolci su imali 12. igrača više i iskoristili to golom Munarriza za 8-5.

Komentari 51