Obavijesti

Sport

Komentari 507

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!
25

Potpuno zasluženo "vatreni" su stigli do tri osvojena boda u 2. kolu Lige nacija. Jedini gol zabio je Luka Modrić u 52. minuti iz slobodnog udarca. Na drugoj utakmici Portugal je okrenuo Škotsku i pobijedio 2-1

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Poljsku 1-0 u 2. kolu Lige nacija na Opus Areni. Jedini gol za "vatrene" zabio je Luka Modrić (38) i to sjajnim udarcem iz slobodnog udarca u 52. minuti. Hrvatska je bila bolja i zaslužila pobjedu, iako su Poljaci u nekoliko navrata opasno zaprijetili.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan! 01:05

Statistika utakmice Hrvatska - Poljska:

Zlatko Dalić napravio je pet promjena u odnosu na utakmicu s Portugalom, pa su mjesto u prvoj postavi našli Pjaca, Ćaleta Car, Petar Sučić, Petković i Matanović. Hrvatska je u prvih 15-ak minuta stisnula goste i zaprijetila već u četvrtoj. Modrić je dugom loptom pronašao Petkovića, ovaj ostavio za Matanovića koji puca iznad gola.

Tri minute kasnije, Modrićev ubačaj iz kornera zamalo koristi Ćaleta Car, ali njegov udarac brani Skorupski. U 21. je Modrić pucao izvana, a u 29. minuti se Matanović našao u odličnoj prilici nakon ubačaja Pjace, ali pucao je visoko iznad gola. Do kraja poluvremena treba izdvojiti još sjajnu reakciju Ćalete Cara u 39. kada je startom na loptu spriječio čistu šansu gostiju. 

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

U drugom dijelu prva je zaprijetila Poljska i to u 48. preko Zalewskog, ali njegov šut Livaković brani i odbija. U 50. je Petković izborio prekršaj na nekih 18 metara, a Luka Modrić izvodi ga dvije minute kasnije i majstorski zabija za vodstvo! 

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

U 54. je skoro bilo 2-0, jer je kombinaciju Sučić-Sosa Matanović zamalo pretvorio u gol. Njihao je golmana, našao prostor za udarac i pucao, ali u prečku. U 58. je zaprijetio i Petković izvana, u tim trenutcima činilo se da će Hrvatska zabiti drugi gol. Ipak, Poljska se izvukla, a onda i zaprijetila dvaput u kratkom vremenu. Walukiewicz je u 67. ostao nečuvan i pucao glavom preko gola, a tri minute kasnije Lewandowski fantastično prima visoku loptu i iz okreta tuče u prečku! 

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

U 78. se Budimir našao u dobroj situaciji, ali lopta je od bloka otišla u korner. Do kraja utakmice Kramarić je zaprijetio s vrha šesnaesterca u 81. minuti, a potom i Budimir u 85. Mogla je Hrvatska zabiti drugi gol u 93., ali iz jako dobre kontre Pašalića i Kramarića nije se izrodio gol. 

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

U drugoj utakmici skupine Portugal je pobijedio Škotsku 2-1 preokretom i to golom Cristiana Ronalda u 88. minuti. Iduću utakmicu Hrvatska igra protiv Škotske doma 12. listopada, a tri dana kasnije ide u goste Poljskoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. kolo Lige nacija 20.45 , Opus Arena, Osijek
Hrvatska
Modrić 52'
1 : 0
Poljska
Sortiranje događaja
90+4'

Gotova je utakmica na Opus Areni! Hrvatska je pobijedila 1-0 golom Luke Modrića u 52. minuti iz slobodnog udarca. 

90+3'

Obećavala je ova kontra Hrvatske, Pašalić je gurnuo loptu za Kramarića, a ovaj se odlučio sam završiti akciju i nije to učinio najbolje. Perišić je išao iza leđa, ali napadač Hoffenheima odlučio se za udarac. Nema veze...

90+2'

Kakva šansa Poljaka! Našao se Swiderski sam na pet-šest metara od gola Livakovića, ali nije dobro zahvatio loptu. Hrvatska je sada imala dosta sreće...

90+2'

Ivan Perišić ulazi u igru, a izlazi Borna Sosa. 

90'

Igrat će se još barem tri minute sudačke nadoknade. 

Komentari 507