Obavijesti

Sport

Komentari 195

Hrvatska - Mađarska 9-8: Loren i Bijač odveli 'barakude' u finale Igara! A sad na Srbiju po zlato

Hrvatska - Mađarska 9-8: Loren i Bijač odveli 'barakude' u finale Igara! A sad na Srbiju po zlato
9

Hrvatski vaterpolisti izborili su finale Olimpijskih igara u Parizu pobjedom nad Mađarskom 9-8. Za zlatnu medalju boriti će se protiv Srbije u nedjelju 11. kolovoza u 14 sati

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu svladavši Mađarsku sa 9-8 (3-3, 4-2, 2-2, 0-1) u polufinalu. Loren Fatović je s pet golova predvodio Hrvatsku, a kapetan Marko Bijač je sakupio 10 obrana. Hrvatska će u finalu u nedjelju od 14 sati igrati protiv Srbije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kolinda snimila slavlje Barakuda 00:44

U pravom vaterpolskom klasiku nije bilo "umiranja u ljepoti." Iako je Joković doveo Hrvatsku u vodstvo, Mađarska je brzo preokrenula serijom 3-0. S dva gola Jokovića, naši su vaterpolisti uspjeli prvu četvrtinu završiti s neriješenim rezultatom. Slijedila je najzanimljivija četvrtina utakmice. Igralo se gol za gol; prvo je pogodio Vámos, potom Fatović, pa Varga. S prednošću od 5-4, stvari je u svoje ruke preuzeo Fatović s dva gola, a jedan je dodao Žuvela udarcem izvana.

Egipatski olimpijac optužen je za seksualno uznemiravanje
Egipatski olimpijac optužen je za seksualno uznemiravanje

Prednost od 7-5 nije dugo trajala jer je Angyal vratio Mađarsku na samo gol zaostatka. Potom je Bukić povisio prednost, ali je gol Jansika vratio utakmicu u neizvjesnost. No, novi gol Bukića na kraju treće četvrtine pokazao se ključnim. U odlučujućoj posljednjoj četvrtini samo je Nagy sjajnim udarcem uspio smanjiti zaostatak na jedan gol, ali to nije bilo dovoljno.

Protest na odluke sudaca iz četvrtfinala: Talijani okrenuli leđa himni i igrali s petoricom
Protest na odluke sudaca iz četvrtfinala: Talijani okrenuli leđa himni i igrali s petoricom

Ovom pobjedom hrvatski vaterpolisti osigurali su sedmu medalju za Hrvatsku na Igrama u Parizu, nakon zlata Barbare Matić u džudu i braće Sinković u veslanju, srebra Donne Vekić u tenisu te bronci Mirana Maričića u streljaštvu, Sandre Elkasević u atletici i Lene Stojković u tekvondou.

Za hrvatski vaterpolo ovo je četvrta medalja s OI u povijesti,, nakon srebra u Atalnti 1996., zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio e Janeiru 2016. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Polufinale, Olimpijske igre 19.35 , Paris La Defense Arena
Hrvatska
9 : 8
Mađarska
Sortiranje događaja
32'

Infarkna završnica, nismo uspjeli zabiti, ali nisu niti Mađari i to je kraj! Hrvatska je u finalu!!

31'

Bijač i dalje sve brani i drži nas u igri. Tucak je pozvao timeout kako bi dogovorio napad za gol i imamo igrača više.

29'

Bukić se odlučio na udarac, ali lopta je otišla daleko od gola. Šeta!

29'

Marko Bijač sjajno reagira u obrani, po treći put isplivao je i ukrao loptu za naš napad koji bi mogoa prelomiti utakmicu.

28'

Novo isključenje za nas, a Mađarska je ovog puta to iskoristila. Nagy je fino prevario obranu i Bijača, poslavši loptu u suprotnu stranu. Sada Mađarska ima 50 posto iskorištenosti igrača više.

Komentari 195