Obavijesti

Sport

Komentari 72

Hrvatska - Italija 11-14: Prvi poraz za 'barakude' u Parizu, crna serija koštala vaterpoliste

Hrvatska - Italija 11-14: Prvi poraz za 'barakude' u Parizu, crna serija koštala vaterpoliste
7

Rezultat je na poluvremenu bio 6-6, ali Talijani su u trećoj dionici zabili čak šest golova i time slomili 'barakude'. Hrvatska iduću utakmicu igra s Rumunjskom u četvrtak (19.30 sati).

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je drugu utakmicu na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. "Barakude" su izgubile rezultatom od 14-11 od Italije koju su pobijedili zimus u finalu svjetskog prvenstva u Dohi nakon penala.

Iako je na poluvremenu rezultat bio izjednačen, izabranici Ivice Tucka primili su čak šest golova u trećoj četvrtini, nakon koje se Hrvatska nije uspjela vratiti u utakmicu. Hrvatska je do tada bila u kontroli, štoviše, vodila je cijelu drugu četvrtinu, ali je krajem spomenute dionice upala u napadačku krizu.

Water Polo - Men's Preliminary Round - Group A - Croatia vs Italy

Tako je nekoliko promašenih 'zicera' s igračem više koštalo Hrvatsku ozbiljnijeg vodstva. Talijani su to iskoristili i nametnuli se u nastavku. Hrvatska prvih pet minuta u trećoj četvrtini nije mogla zabiti gol i tu je utakmici praktički bio kraj. Talijani su samo održavali prednost do kraja utakmice i time se osvetili za poraz u finalu SP-a u veljači.

'Barakude' će ponovno skočiti u bazen u četvrtak (19.30 sati) protiv Rumunjske.

Harkov i Fatović predvodili Hrvatsku

Loren Fatović i Konstantin Harkov su sa po dva pogotka bili najbolji strijelci Hrvatske, dok su po jedan gol postigli Rino Burić, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Marko Žuvela i Jerko Marinić Kragić.

Water Polo - Men's Preliminary Round - Group A - Croatia vs Italy

Talijanske strijelce predvodio je Francesco di Fulvio s četiri gola, a po dva su postigli Andrea Fondelli, Gonzalo Echenique i Lorenzo Bruni.

Talijani su tako došli do druge pobjede i vodeće pozicije na ljestvici sa šest bodova. Hrvatska i Grčka imaju po tri boda, ali Grci imaju utakmicu manje. Bez bodova su Crna Gora, SAD i Rumunjska. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Olimpijske igre 12 sati , Pariz
Hrvatska
11 : 14
Italija
Sortiranje događaja
KRAJ UTAKMICE

I to je kraj utakmice! 'Barakude' su doživjele prvi, nadamo se i posljednji poraz na OI u Parizu.

11-14

Bukić je smanjio na 14-11.

10-14

Vukićević je smanjio na 10-14, unatoč velikom zaostatku, 'barakude' igraju do kraja.

9-14

Talijani su pobjegli na velikih plus pet. Pobjeda je sve dalje od hrvatskih ruku...

9-13

Nevjerojatan splet okolnosti. Hrvatskoj je ipak poništen gol jer je prije Fatovićeva gola ipak priznat gol Talijana, koji su tako poveli s plus četiri.

Komentari 72