LIVE VIDEO Hrvati u drami ostali bez polufinala Svjetskog prvenstva! Austrijanci su prelomili na kraju | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 26

VIDEO Hrvati u drami ostali bez polufinala Svjetskog prvenstva! Austrijanci su prelomili na kraju

VIDEO Hrvati u drami ostali bez polufinala Svjetskog prvenstva! Austrijanci su prelomili na kraju

Nakon odlične predstave i pobjede protiv svjetskih prvaka Walesa (8-6), hrvatski pikado reprezentativci nastavili su igrati vrhunski i u četvrtfinalu, ali u drami do samog kraja nisu uspjeli pobijediti

Od furioznog početka do tužnog kraja. Jedna strelica promijeni tijek meča, dogodi se greškica i na kraju ispadanje hrvatske pikado reprezentacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nakon tijesnog poraza od Austrije 8-7. Boris Krčmar (44, PDC 57.) i Romeo Grbavac (29, PDC 127.) izgubili su od Mensura Suljovića (52, PDC 56.) i Rowby-Johna Rodrigueza (30, PDC 53.)

Furiozno su otvorili hrvatski reprezentativci i otišli na velikih 4-1. U šestom su legu imali priliku za otići na velikih 5-1, ali tri strelice za dvostruki break otišle su u zaborav. Malo je to poremetilo koncentraciju Krčmara i Grbavca, a to su iskoristili Austrijanci i preokrenuli sve na 5-4. 

Ipak, ne staju tu hrvatski reprezentativci. Uspjeli su vratiti break, a nakon toga uslijedila je prava drama. Prvo su imali naši pikadisti dvije strelice za 7-6, ali ih nisu iskoristili, a onda su Austrijanci imali priliku za meč, ali ni oni ju nisu iskoristili pa se s izlazom od 74 Hrvatska vratila u igru. 

Kakav Euro, Hrvatska pobijedila prvake svijeta! Grbavac zaludio komentatore, 'pali' su Velšani
Kakav Euro, Hrvatska pobijedila prvake svijeta! Grbavac zaludio komentatore, 'pali' su Velšani

U drami posljednjeg lega imao je Krčmar prvo bacanje, a sve se svodi na zadnjih šest strelica. Tad je najbolji hrvatski pikadist ostao na izlazu 120 i nije uspio pogoditi, ali najveći je problem bio što treća strelica nije završila u segmentu dvadesetke već otišla u peticu. Tako je Grbavac nakon promašaja Austrije imao jednu, a ne dvije prilike za meč, ali nije to iskoristio pa je Rodriguez odveo Austriju u polufinale.

Hrvatski su reprezentativci ulaskom u četvrtfinale zaradili svaki po 11.800 eura, a s obzirom na format natjecanja i težinu suparnika, ovo je najveći uspjeh na hrvatskoj reprezentativnoj pikado sceni u klasičnom pikadu. Sezona se nastavlja, a za Krčmara i Grbavca zasigurno ćemo još čuti u njihovom usponu prema vrhu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ČETVRTFINALE SP-A 13:00 , FRANKFURT, NJEMAČKA
Sortiranje događaja
KRAJ

Šteta, šteta, šteta! Odlični su bili hrvatski pikado reprezentativci, imao je Boris priliku zapečatiti susret na 120 izlazu, ali posljednja mu je strelica otišla u peticu i tu su se stvari zakomplicirale. Uspio je Romeo doći do strelice za meč i promašiti, ali onda je Rodriguez pogodio dvostrukih 10 za pobjedu.

BREAK HRVATSKA 7-7

Kakva drama! Suljović je promašio tri strelice za izlaz, a onda je odgovorio Krčmar kad je izgledalo da je sve već gotovo! Bit će to drama do samog kraja...

BREAK AUSTRIJA 7-6

Kakva šteta! Imao je Krčmar tri strelice za izlaz i promašio, a Suljović je pogodio prvu. Na sve je to Suljović nadogradio 180 u moguće odlučujućem legu...

AUSTRIJA 6-6

Kakva šteta! Imao je Grbavac dvije prilike za break, a onda je Suljović čudesnom trećom strelicom na duplo 5 spasio stvar za Austrijance. Mogla je Hrvatska bacati za meč, ali bit će to drama do samog kraja.

HRVATSKA 6-5

Imao je Krčmar priliku za izlaz na bull, ali na ovoj ga je ploči mnogo teže pogoditi nego na elektronskoj. No, ispravio je to Grbavac i vratio prednost Hrvatskoj!

Komentari 26