Obavijesti

Sport

Komentari 518

VIDEO Hajduk - Slaven 2-1: 'Bili' na mišiće srušili Koprivničane

VIDEO Hajduk - Slaven 2-1: 'Bili' na mišiće srušili Koprivničane
22

Kao i u nekoliko prijateljskih, kao i u dvomeču s Torshavnom. Hajdukova igra ne oduševljava, no rezultat je još jednom tu. Pobjedu Splićanima donijeli su Livaja i Bamba, a Rakitić i Perišić igrali su od prve minute

Nogometaši Hajduka osvojili su tri boda na startu nove sezone HNL-a, pred više od 26 tisuća gledatelja na Poljudu Splićani su nadjačali Slaven Belupo s 2-1 (2-1).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Barbara Matić na Poljudu 02:34

Svi su pogoci postignuti u prvom poluvremenu. Golove su za Hajduk dali Marko Livaja iz jedanaesterca u 18. minuti te novo pojačanje Abdoulie Sanyang "Bamba" u 37. minuti, dok je na drugoj strani jedino poentirao Matej Šakota u nadoknadi prvog poluvremena.

Više od 26 tisuća gledatelja skupilo se na Poljudu kako bi svjedočilo početku nove domaće sezone, a ujedno su navijači Hajduka od prve minute na terenu mogli vidjeti tri velike splitske zvijezde, Ivana Perišića, Ivana Rakitića i Marka Livaju.

Statistika Hajduk - Slaven

Mogao je kompletni Poljud utihnuti vrlo brzo, već u petoj minuti. Šakota je odlučno krenuo prema suparničkim vratima te je dobro pucao, ali da ne bude šoka na startu zaslužan je bio splitski vratar Kalinić.

Livaja iskoristio penal

Od početka je Slaven Belupo zaigrao hrabro i po ničemu nije zaostajao za favoriziranim Hajdukom koji je ipak poveo u 18. minuti. Nakon što je rukom u svom šesnaestercu igrao Caimacov dosuđen je jedanaesterac, a precizan je s bijele točke bio Livaja.

Nisu gosti iz Koprivnice potonuli ni nakon primljenog gola. Izgledali su i dalje vrlo dobro na poljudskom travnjaku, a u 29. minuti je Jelić Balta pokušao s više od 20 metara. I tada je dobro reagirao Kalinić.

Sanyang Bamba odlično odigrao

U 37. minuti Hajduk je povećao vodstvo nakon odlične akcije Sanyanga, ovoljetnog pojačanja Hajduka, i Livaje. Na kraju je Sanyang odlično pogodio pod gredu za 2-0. Slaven Belupo je smanjio pogotkom u nadoknadi prvog dijela. Pogodio je Šakota za 1-2 i nadu 'farmaceuta' prije početka drugog dijela.

Sanyang, strijelac drugog gola za Splićane, prvi je zaprijetio i u nastavku te je po svemu prikazanom pokazao da bi mogao biti veliko pojačanje Hajduka. Premda je nakon toga uslijedilo razdoblje bez prave šanse Hajduka domaćin je potpuno kontrolirao utakmicu te suparniku nije dozvoljavao opasne izlete prema Kaliniću.

Pukštasu poništen gol

U 73. minuti je Rakitić bio vrlo blizu premijernog pogotka u splitskom dresu. Pucao je s 20 metara iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla sasvim blizu vratnice. U 87. minuti je Poljud ponovno proključao jer je Pukštas glavom pogodio za 3-1, ali je ubrzo pogodak poništen zbog zaleđa. Do kraja su gosti tek ostali s igračem manje, zbog drugog žutog kartona Lučića, a Hajduk je proslavio pobjedu sa svojim navijačima.

Splićani se odmah nakon ovog susreta prebacuju na europske obveze. U četvrtak gostuju kod Ružomberoka gdje će odigrati prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige. (Hina)

>> GOLOVI S UTAKMICE HAJDUK - SLAVEN

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hajduk - Slaven Belupo, HNL 21 sat , Poljud, Split
Hajduk
Livaja 18' (p), Bamba 37'
2 : 1
Slaven Belupo
Šakota 45+1'
Sortiranje događaja

KRAJ na Poljudu! Hajduk je teže od očekivanog stigao do prve pobjede u novoj sezoni. Splićani muku muče s razvojem napada, danas su protiv Slavena zaprijetili vrlo malo puta, no piše se pobjeda.

S druge strane, Šibenik je šokirao Osijek u svojoj povratničkoj utakmici u HNL. Šibenčani su na Opus Areni slavili 2-1 pogocima Božića i Agyemanga. Jedini pogodak za Osijek dao je Soldo.

91'

Kraj za Luku Lučića. Neoprezno je srušio Bambu i ranije ide na tuširanje.

Igrat će se najmanje četiri minute sučeva dodatka.

87'

Krasan gol Pukštasa! I kako će drugačije ako ne glavom.

Sjajno je ispratio ubačaj Bambe iz slobodnjaka kojeg je Gambijac prethodno izborio. Našao se na pravom mjestu, na drugoj stativi i odlično zakucao loptu u mrežu iza Čovića.

Ali ipak ništa! Suci su pustili da igrači Slavena stave loptu na centar i zatim je stigao pravorijek iz VAR sobe - Pukštas je bio u zaleđu pri ubačaju i pogodak ne vrijedi!

85'

Ivan Borna Jelić Balta dobio je žuti karton nakon što je srušio Pukštasa.

Komentari 518