Obavijesti

Sport

Komentari 323

Hajduk - Osijek 1-0: 'Bilima' derbi na Poljudu! Marko Livaja presudio gostima majstorijom

Hajduk - Osijek 1-0: 'Bilima' derbi na Poljudu! Marko Livaja presudio gostima majstorijom
24

Da nije Marko Malenica bio raspoložen na golu Osječana, rezultat je mogao biti i izraženiji. Svega nekoliko minuta nakon gola Livaje zabio je i Pukštas, ali je VAR poništio njegov gol zbog zaleđa nakon duge provjere

Hajduk je pobijedio Osijek 1-0 na Poljudu u derbiju 5. kola HNL-a. Marko Livaja zabio je jedini gol domaćina u 56. minuti kada se "prošetao" kroz obranu gostiju nakon dodavanja Pukštasa i savladao sjajnog Malenicu. Golman "bijelo-plavih" dobio je prednost ispred Nikole Čavline koji je nominalno "jedinica", ali nije najbolje ušao u sezonu, a nakon ove utakmice teško će vratiti status prvog golmana kluba. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Hajduk objavio: Raskinuli smo ugovor s Ivanom Perišićem... 00:49

Statistika utakmice Hajduk - Osijek:

Prvo poluvrijeme ovog susreta bit će brzo zaboravljeno, Hajduk je bio bezidejan, a Osijek neambiciozan. Sve do 39. minute nije se dogodilo ništa vrijedno spomena, a onda je mladi Durdov lijepim udarcem iskosa  s desne strane "ugrijao" dlanove Malenice. Potom su Rakitić iz slobodnog udarca u 42. i Kalik iz igre u 44. minuti prijetili no nisu bili dovoljno precizni.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Drugi je dio započeo izvrsnom prilikom za domaće, nakon kombinacije Durdova i Hrgovića na desnom krilu lopta je stigla u peterac do Kalika, ali Malenica je uspio zaustaviti njegov pokušaj da bi na odbijanac prvi stigao Hrgović koji je s jednog metra pogodio Malenicu u nogu.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Hajduk je poveo u 56. minuti kada je Livaja prihvatio loptu na 40-ak metara od suparničkog gola, odigrao dupli pas s Pukštasom, utrčao u kazneni prostor i rutinirano svladao Malenicu. Činilo se kako je samo četiri minute potom Hajduk poveo i sa 2-0, nakon ubačaja Livaje iz slobodnog udarca Pukštas je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu, ali pokazalo se kako je bio u minimalnom zaleđu.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Osijek je prvi udarac u okvir gola suparnika uputio tek u 89. minuti kada je novopridošli Hernani pucao sa 10-ak metara iskosa, ali u dobro postavljenog Lučića.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Ovom pobjedom Hajduk je skočio na drugo mjesto sa 11 bodova, jednim manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, a jednim više uz također utakmicu više od treće Rijeke. Rijeka i Dinamo igrat će međusobno u nedjelju. Osijek je, pak, ostao deveti s jednim bodom, koliko ima i zadnji Slaven Belupo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
5. kolo HNL-a 20.45 , Split, Poljud
Hajduk
Livaja 56'
1 : 0
Osijek
Sortiranje događaja
90+7'

Završio je dvoboj na Poljudu pobjedom Hajduka 1-0. Gol odluke zabio je Marko Livaja, a Hajduk zasluženo odnosi sva tri boda. Rezultat je mogao biti i veći.

90+3'

Povukao se Hajduk sada u svoju polovicu, a Osijek očajnički traži gol za izjednačenje. 

90'

Igrat će se još barem šest minuta sudačke nadoknade. 

89'

Mogao je ovo biti "hladan tuš" za cijeli Poljud da su igrači Osijeka bili malo spretniji u završnici. Lopta je na kraju došla do Hernanija koji je pucao iskosa, ali nedovoljno jako i precizno da savlada Ivana Lučića. 

86'

Iz igre sada izlazi Marko Livaja, a ulazi drugi "otpisani" Hajdukovac Yassine Benrahou. 

Komentari 323