Obavijesti

Sport

Komentari 167

Hajduk - Gorica 4-1: Eurogol Durdova i fantastični Livaja vratili 'bijele' na vrh ljestvice!

Hajduk - Gorica 4-1: Eurogol Durdova i fantastični Livaja vratili 'bijele' na vrh ljestvice!
22

Splićani su pobijedili Goricu na Poljudu šesti put zaredom i to sjajno odigranom utakmicom. Bruno Durdov zabio je prvi i drugi seniorski gol, a Marko Livaja je s golom i dvije asistencije nastavio fantastičnu sezonu

Nogometaši Hajduka su s uvjerljivih 4-1 (1-1) pobijedili Goricu na Poljudu u utakmici 7. kola hrvatskog prvenstva i ponovno zasjeli na čelno mjesto ljestvice. Splitski nogometaši i njihov trener Gennaro Gattuso ovacijama su dočekani na Poljudu, što su zaslužili pobjedom prije osam dana u derbiju na Maksimiru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ovacije na Poljudu 02:02

Statistika utakmice Hajduk - Gorica

U skladu s tom euforijom započeo je i dvoboj protiv Gorice, koja je znala biti neugodan suparnik Splićanima, kad je Marko Livaja već u 2. minuti pucao iz kaznenog prostora, ali nije bio precizan. Potom je u 4. minuti u kaznenom prostoru, nakon udarca i uklizavanja gostujućeg stopera, pao Bruno Durdov, ali glavni sudac Osječanin Dario Bel je procijenio da nije bilo elemenata za kazneni udarac.

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL

I onda je uslijedio šok. U bezazlenoj situaciji, kad su Hajdukovi igrači osvojili loptu, Filip Uremović je preslabo uputio loptu prema vrataru Ivanu Lučiću pa je prvi do nje stigao Marko Kolar. Zaobišao je Lučića, ali je ušao u "mrtvi kut". Ipak, uputio je loptu prema golu. U pokušaju da spriječi pogodak Dominik Prpić je loptu skrenuo u gol i tako donio vodstvo gostima.

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL

Kako su došli do prednosti, Turopoljci su na sličan način bez nje ostali. Tek što je u 11. minuti zamijenio ozlijeđenog prvog vratara Božidara Radoševića, Karlo Žiger je morao po loptu u mrežu. Pogotku je kumovao gostujući stoper Mateo Leš koji je izgubio loptu na rubu kaznenog prostora, a do nje je došao Marko Livaja. Njegov je udarac uspio blokirati Mario Maloča, ali se lopta opet odbila do Hajdukovog kapetana koji ju je vratio ubazad prema Bruni Durdovu. Hajdukov junior se "lažnjakom" oslobodio Jurice Pršira i sa 13 metara neobranjivo poslao loptu pod prečku za 1-1.

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL

Bio je to početak rezultatskog preokreta koji se nije dogodio u prvom poluvremenu, ali prvenstveno zahvaljujući vrataru Karlu Žigeru koji je sjajnim obranama u 13. i 31. minuti spriječio Livaju da se upiše u strijelce te "poništio" i sjajne asistencije Ivana Rakitića.

Ono što se nije dogodilo u prvom poluvremenu, Hajdukovi navijači su dočekali u drugom dijelu. Večer za pamćenje je 16-godišnji Bruno Durdov okrunio još jednim pogotkom, ponovno na dodavanje svog kapetana. Livaja je u 55. minuti vratio loptu iz kaznenog prostora na 20-ak metara, a tamo ju je dočekao Durdov i bez oklijevanja poslao "projektil" u gornji lijevi kut suparničkog gola.

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL

U 68. minuti je Dario Bel dosudio kazneni udarac za Hajduk, zbog toga što je Leša lopta pogodila u ruku. Iako se nije radilo o udarcu na gol, osječki sudac je procijenio da je to kažnjivo igranje rukom, a svoju odluku nije promijenio ni nakon što je pregledao snimku na sugestiju iz VAR sobe. Loptu je u 71. minuti na bijelu točku namjestio Marko Livaja i svojim šestim prvenstvenim pogotkom povećao prednost Hajduka na 3-1.

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL

Samo dvije minute poslije domaća momčad je postigla i četvrti pogodak. Dugo je trajala Hajdukova akcija i činilo se da je propala prilika za ugrožavanje suparničkog vratara, ali je Lešovo ispucavanje uspio ukrotiti Ivan Rakitić i stići do lopte prije gol-crte na lijevoj strani kaznenog prostora. Rakitić je poslao prizemnu loptu u peterac, a njegovo je dodavanje pratio Niko Sigur i od vratnice pogodio mrežu za konačnih 4-1. Tako je i Rakitić došao do zaslužene asistencije.

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL

Hajduk je petom pobjedom došao do 17 bodova i ponovno zasjeo na vrh ljestvice. Rijeka je na drugom mjestu sa 14 bodova i utakmicom manje, a Dinamo je treći sa 13 bodova nakon šokantonog poraza u Koprivnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
7. kolo HNL-a 20.00 , Split, Poljud
Hajduk
Durdov 11', 55', Livaja 71', Sigur 73'
4 : 1
Gorica
Prpić (ag.) 5'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice na Poljudu! Hajduk je s visokih 4-1 pobijedio Goricu i preuzeo vrh ljestvice HNL-a. Na kraju susreta je malo "zaiskrilo", ali sve se brzo primirilo. 

90'

Igrat će još minimalno četiri minute sudačke nadoknade. 

89'

Evo i Dajakua u šansi, ali tuče u vanjski dio mreže! Bio je vrlo blizu golu koji bi mu puno značio, s obzirom na to da je relativno nedavno bio odstranjen iz momčadi, a prije nekoliko tjedana je trener Gattuso vratio njega i Benrahoua. 

85'

Lijepu akciju odigrali su gosti sada. Kapulica je sjajnim potezom izbacio suparnika i proigrao Štigleca na stranu. Ovaj ubacuje, a u prilici se našao Mesaque Dju i pucao visoko iznad gola. 

83'

Iz igre izlazi Ivan Rakitić, uz veliki pljesak i ovacije s tribina, a u igru ulazi Luka Jurak. 

Komentari 167