LIVE Gruzija - Češka 1-1: Nevjerojatna utakmica u Hamburgu! Gruzija promašila zicer u zadnjoj minuti | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 53

Gruzija - Češka 1-1: Nevjerojatna utakmica u Hamburgu! Gruzija promašila zicer u zadnjoj minuti

Gruzija - Češka 1-1: Nevjerojatna utakmica u Hamburgu! Gruzija promašila zicer u zadnjoj minuti
11

U dvoboju 2. kola skupine F Eura u Hamburgu su nogometaši Gruzije i Češke odigrali 1-1 (1-0). Za Gruziju je zabio Georges Mikautadze (45+4pen), a za Čehe izjednačio Patrik Schick (59).

Gruzija i Češka su remizirali, a nijedna momčad sigurno nije zadovoljna time, no puno žaljenja mogu imati Česi, koji su bili bolj i aktivnija momčad. Srećom po Gruzijce, svoj dan je imao njihov vratar Georgi Mamardashvili, koji je obranio čak 11 šuteva i najzaslužniji je za povijesni, prvi njihov bod na Euru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Leipzig: Prvi pristigli hrvatski navijači prognoziraju ishod utakmice 01:33

Češka se pokazala puno boljom momčadi od Gruzije, no na odmor su otišli s golom zaostatka jer je na vratima Gruzije stajao Georgi Mamardashvili. Ovaj vratar Valencije je u prvom dijelu upisao čak osam obrana, a počeo je već u trećoj minuti kada je u roku od 20 sekundi zaustavio čak tri opasna udarca Čeha. Šut Adama Hložeka obranio je nogom, a potom i dva pokušaja Patrika Schicka završila su na rukavicama Gruzijca. 

Euro 2024 - Georgia v Czech Republic

Mamardashvili je u 23. minuti obranio opasan udarac Hložeka, koji je, činilo se, u istoj minuti ipak došao do gola. Hložek je tragikomično iz blizine pogodio u glavu gruzijskog vratara, a lopta se odbila u glavu češkog napadača i završila u mreži. Nakon poduže VAR konzultacije taj pogodak je ipak poništen.  

Hrvatska reprezentacija prva u svijetu dobila svoju novčanicu! Tiskano ih je više od 30.000
Hrvatska reprezentacija prva u svijetu dobila svoju novčanicu! Tiskano ih je više od 30.000

No, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela nakon slobodnog udarca češki tragičar iz prvog susreta s Portugalom Robert Hranač je igrao rukom, a sudac je nakon pregleda VAR-a dosudio penal. Hranač je protiv Portugala postigao autogol i nosi veliki dio krivnje za drugi gol. Georges Mikautadze je lagano zabio za vodstvo Gruzije.

Euro 2024 - Georgia v Czech Republic

Duboko u sudačkoj nadoknadi gruzijski junak Mamardashvili brani šut Schicka. Česi su krenuli po poravnanje u drugom, no ipak su Gruzijci došli do najveće prilike iz protunapada kojeg je lošim šutom upropastio Anzor Mekvabishvili. Kazna je stigla već u sljedećem napadu. Nakon udarca s kuta Ondrej Lingr je šutom glavom pogodio vratnicu, a Patrik Schick je bio najbliži u prsima ugurao loptu u mrežu. Time je postao i prvi igrač u povijesti Euro, koji je golove zabijao desno i lijevom nogom, glavom i- od danas i tijelom.

Danas na Euru: Ključan sudar za Hrvatsku, Belgijcima gori pod nogama, Portugalci i Turci mirni
Danas na Euru: Ključan sudar za Hrvatsku, Belgijcima gori pod nogama, Portugalci i Turci mirni

Česi su pokušavali doći do drugog pogotka visokim nabačajima u gruzijski šesnaesterac, a Vladimir Coufal i Mojmir Chytil su u izglednim prilikama bili neprecizni. U zadnjim sekundama utakmice Gruzijci su mogli do pobjede, ali je u 95. minuti nakon kontre u velikoj šansi Saba Lobjanidze pucao preko grede.

Ovakav rezultat i dalje ide u prilog hrvatskim šansama za prolazak u drugi krug natjecanja. Naime, obje momčadi imaju po jedan bod, a tako bi moglo i ostati do kraja natjecanja. Ako Hrvatska remizira s Italijom, još uvijek može proći dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi s dva boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Drugo kolo grupne faze, skupina F 15 sati , Volksparkstadion, Hamburg
Gruzija
Mikautadze 45+3'
1 : 1
Češka
Schick 59'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice u Hamburgu! Gruzija i Češka su remizirali i tako tehnički još uvijek ostali u igri za prolaz u drugi krug.

90+5'

Kakva prilika za Gruziju da uzmu sva tri boda! Lobjanidze je nakon brze kontre sam izbio pred vrata Staneka, neometan je pucao, ali samo preko gola

90+5'

Kochorashvili je dobio deveti žuti karton na utakmici.

90+4'

Jurasek je oprobao svoj udarac, no bilo je to preslabo da bi se savladao Mamardahvli.

90+2'

Coufal je sjajno ubacio, a atraktivno je to pokušao zabiti Chytil šakricama, no promašio je loptu.

Komentari 53