Obavijesti

Sport

Komentari 84

Gorica - Rijeka 0-1: Janković u katastrofalnim uvjetima poslao majstorijom Riječane na vrh...

Gorica - Rijeka 0-1: Janković u katastrofalnim uvjetima  poslao majstorijom Riječane na vrh...
6

Rijeka je pobijedila golom bivšeg dinamovca Nike Jankovića s 25 metara. Pogodio je gornji kut i zabio od stative i time donio Riječanima važna tri boda i prvo mjesto u HNL-u nakon utakmice u teškim uvjetima

Četvrtu su pobjedu u šestom kolu HNL-a upisali nogometaši Rijeke te su stigli na sam vrh ljestvice, u gostima su svladali Goricu s 1-0 (0-0). U vrlo teškim uvjetima i po kiši natopljenom travnjaku jedini je gol zabio Niko Janković. Sjajan je gol postigao u 58. minuti za novo riječko slavlje. Kao i Rijeka istih 14 bodova ima Hajduk, dok je na trećem mjestu Dinamo s bodom manje. Nakon ovog poraza Gorica je ostala na sedmom mjestu ljestvice.

Statistika Gorica - Rijeka

U prvom poluvremenu isticali su se golmani na obje strane, Božidar Radošević kod domaćina i Martin Zlomislić na golu gostujuće momčadi.

U uvodnim minutama Rijeka je jako pritisnula suparnika, ali nije uspjela doći do vodećeg gola. U četvrtoj minuti je Pašalić povukao kontranapad te je pucao s 20 metara, ali je njegov udarac zaustavio velikogorički golman. Još je bliže golu Rijeka bila dvije minute kasnije, ali je tada na Gojakov udarac odlično reagirao Radošević.

Domaći sastav je najbolju priliku imao u 23. minuti. Pajaziti je bio blizu gola, ali se u svemu ispriječio Zlomislić.

Gorica i Rijeka sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a

Nakon žestokog početka utakmica se smirila u ostatku prvog poluvremena te je u nadoknadi iz daljine još za Rijeku pokušao Janković, ali je i tada dobro postavljen bio Radošević.

Isti protagonisti bili su u krupnom planu u 58. minuti, ali je tada kao pobjednik izašao igrač Rijeke Janković koji je sjajno pogodio za 1-0. Sa skoro 25 metara je potegnuo vezni igrač Rijeke te je topovski pogodio od gredu za gostujuće vodstvo.

Mogla je Rijeka osigurati pobjedu u 75. minuti, ali se tada obranama vratio golman Gorice. Radošević je tada zaustavio Bogojevićev pokušaj. Do kraja susreta Rijeka je rutinski i jednostavno sačuvala minimalno vodstvo za novu ligašku pobjedu.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Šesto kolo HNL-a 20 sati , Velika Gorica
Gorica
0 : 1
Rijeka
Janković 58'
Sortiranje događaja
90'

Četiri minute sudačke nadoknade.

82'

Trostruka zamjena kod domaćina. Ušli su Gashi, Majić i i Pavlović, a izašli Kolar, Štiglec i Pajaziti.

75'

Nova velika obrana Radoševića! Rukavina je dodao Bogojeviću koji se prodorit otkako je ušao, izborio je prostor za udarac pored protivničkog igrača, ali je Radošević bio na mjestul

72'

Još izmjena. Fruk i Pašalić su izašli za Rijeku, a zamijenili su ih Bogojević i Rukavina.

65'

Promjene za obje momčadi. Selahi je ušao umjesto Gojaka kod Riječana, a Dju umjesto Kapulice kod Gorice.

Komentari 84