Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kakva šteta! Na UFC debiju u Parizu Ivan Erslan izgubio je podijeljenom odlukom sudaca

Kakva šteta! Na UFC debiju u Parizu Ivan Erslan izgubio je podijeljenom odlukom sudaca

Rekao je glavni trener ATT-a Conan Silveira Ivanu da je Moldavac uzeo prve dvije runde, ali Ivan ga nije uspio završiti u trećoj, a suci su pobjedu tako dali Cutelabi

Nakon osam godina opet smo imali borca pod hrvatskom zastavom u UFC-u, ali nažalost, Ivan Erslan (32, 14-4) nije uspio prvi meč u najjačem svjetskom kavezu okruniti pobjedom. Nakon 15 minuta 'rata', nakon tri teške runde, podijeljenom je odlukom sudaca slavio moldavski borac Ion Cutelaba (30, 18-10). 

Dva su suca dali 29-28 za Cutelabu, a jedan 29-28 za Erslana. Kad je Bruce Buffer američkim naglaskom uzviknuo ime 'Ion', stigla je nada kako se radi o 'Ivanu' jer je tako zvučalo, ali ubrzo je postalo jasno da je pobjeda 'Hulkova'.

VIDEO Moldavski Hulk vrištao i unio se Erslanu u lice, ali Hrvat je ostao hladan kao špricer...
VIDEO Moldavski Hulk vrištao i unio se Erslanu u lice, ali Hrvat je ostao hladan kao špricer...

Oprezno je krenuo Ivan, znao je da je Moldavac opasan u prvoj rundi. Hrvatski je borac krasno prvi pogodio lijevim krošeom, a iz kuta su stigle upute da se mora kretati. Odlično je dočekao Erslan i uhvatio Cutelabu te ga dva puta pogodio i odnio do žice, a uspio je 'Hulk' odgurnuti hrvatskog borca. Vrhunski je eskivirao borac iz Obrovca udarce Moldavca, a nakon dvije i pol minute blokirao mu je rušenje. Dobar zadnji direkt je pogodio Cutelaba, a Erslan je završio na podu, ali digao se brzinom svjetlosti i pokazao Moldavcu kako je s njim sve u redu. Opustio se Ivan do kraja runde, pokušao i u par razmjena, ali oba su borca dočekala kraj prve runde.

- Izgubili smo prvu rundu, to se ne smije dogoditi. Prihvatio si njegovu igru, a to se ne smije dogoditi - rekao je glavni trener ATT-a Conan Silveira. 

U nastavku je nakon minute Erslan presjekao Cutelabu, a Moldavac je malo glumio uzdrmanost, ali brzo se nasmijao. Već je ovako izgubio od Ankalaeva iako nije bio uzdrman pa je ovaj put bio pametniji. Počeo je i s low kickovima, a dobro je eskivirao Moldavca uz žicu i stisnuo ga. Dvije minute prije kraja runde uspio ga je srušiti Cutelaba i uzeti mu leđa, ali odlično se izvukao Ivan i pridigao iz opasne situacije. I minutu prije kraja je Moldavac bacio Erslana, ali uspio je Ivan doći u gornju poziciju. No, nije uspio napasti.

- Želiš li ovdje ostati samo jednom? Gledaj me! Trebaš se uzdići, on je pobijedio dvije runde, želim da uzmeš ono po što si došao - rekao mu je Silveira prije treće runde.

Dobro je krenuo Ivan u treću rundu, a uspio je doći do gornje pozicije nakon minute u zadnjoj rundi, ali nakon minute na parteru nije nanio štetu Cutelabi. Lijepo je pogodio hammer fistom, a vidno su oba borca bila umorna. Dignuo se Moldavac, a vrijeme je nezadrživo išlo prema kraju. Uspio je do kraja Cutelaba srušiti Erslana i sve je otišlo do odluke sudaca koja je 'za dlaku' otišla u korist Moldavca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
IVAN IZGUBIO

Nažalost, Erslan je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Dva su suca dala prednost Moldavcu, svi su stali na sekundu kad je Bruce Buffer izgovarao 'Ion' jer je njegovim naglaskom zvučalo kao 'Ivan', ali na kraju je izgubio hrvatski borac.

KRAJ MEČA

Uspio je Erslan doći do gornje pozicije nakon minute u zadnjoj rundi, ali nakon minute na parteru nije nanio štetu Cutelabi. Lijepo je pogodio hammer fistom, a vidno su oba borca bila umorna. Dignuo se Moldavac, a vrijeme je nezadrživo išlo prema kraju. Uspio je do kraja Cutelaba srušiti Erslana i izgleda da nije išlo za Erslana.

3. RUNDA

Počela je treća runda!

RIJEČ TRENERA

Želiš li ovdje ostati samo jednom? Gledaj me! Trebaš se uzdići, on je povijedio dvije runde, želim da uzmeš ono po što si došao - rekao mu je Silveira.

KRAJ DRUGE RUNDE

Dobro je nakon minute Erslan presjekao Cutelabu, a Moldavac je malo glumio uzdrmanost, ali brzo se nasmijao. Već je ovako izgubio od Ankalaeva iako nije bio uzdrman pa je ovaj put bio pametniji. Počeo je i s low kickovima, a dobro je eskivirao Moldavca uz žicu i stisnuo ga. Dvije minute prije kraja runde uspio ga je srušiti Cutelaba i uzeti mu leđa, ali odlično se izvukao Ivan i prigigao iz opasne situacije. I minutu prije kraja je Moldavac bacio Erslana, ali uspio je Ivan doći u gornju poziciju. No, nije uspio napasti.

Komentari 13