Obavijesti

Sport

Komentari 202

Jannik Sinner pomeo Đokovića u polufinalu Australian Opena, nije mu dozvolio ni break loptu!

Jannik Sinner pomeo Đokovića u polufinalu Australian Opena, nije mu dozvolio ni break loptu!
26

Ništa nije išlo Srbinu od ruke, oprostio se od prilike za zlatni slam već na prvom turniru. Talijan je izborio prvi finale na Grand Slamu, dok Đoković nije uspio doći do 25. velike titule

VIDEO

Jannik Sinner izbacio je Novaka Đokovića u polufinalu Australian Opena u četiri seta, 6-1, 7-2, 6-7(6), 6-3! Deseterostruki vladar Melbournea izletio je iznenađujuće brzo u meču u kojem nikako nije mogao parirati četvrtom nositelju. Sinner je dominirao na servisu, fenomenalno se kretao i pogađao kutove, a Srbinu nije cijeli meč dopustio ni da dođe u priliku za break.

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković u Australiji

Pokretanje videa...

Đoković u Australiji 02:16

Nakon što je uzeo prva dva seta 6-1, 6-2 odveo je meč u duboke vode, izborio tie-break trećega i vodio 6-5, ali je prvi tenisač svijeta to okrenuo (8-6) i ostao živ na putu do 11. naslova u Melbourneu, 25. Grand Slama u karijeri i "zlatnog slama" koji lovi u 2024. Samo nakratko jer je Sinner nastavio dominaciju u četvrtom setu i pobijedio Đokovića treći put u zadnja četiri meča, sve u zadnja dva i pol mjeseca.

Meč je nakratko bio prekinut pri Đokoviću servisu kod 5-5 u trećem setu nakon što je jednom navijaču pozlilo na tribinama. Nastavio se nakon pet minuta.

Australian Open

Meč je krenuo oko 15 sati po lokalnom vremenu, 5 ujutro po srednjoeuropskom, i brzo se vidjelo da se Đoković nije adaptirao na takve uvjete iako u Melbourneu nije bila takva vrućina kao na meču protiv Taylora Fritza. Sinner je dvaput uzeo servis Đokoviću i osvojio set za 35 minuta.

Australian Open

Nastavio je Sinner dobro servirati u drugom setu i pritisnuti Đokovića koji nije došao ni do jedne break lopte. Drugi je set osvojio za samo 37 minuta i zaprepastio gledatelje na Rod Laver Areni. A onda je napokon počeo igrati.

Spasio je novu break loptu za Talijana već u prvom gemu trećeg seta. Nije imao odgovor na prvi servis Sinnera čiji se izgubljeni poeni mogu nabrojati na prste jedne ruke, ali je u takvim uvjetima uspio odvesti meč u tie-break, uzeti ga i ostati živ.

Australian Open

Mnogi su smatrali da bi Đoković tu mogao proraditi, ali mučio se već na prvom servis-gemu u četvrtom setu i izvukao tri break lopte. No Sinner je kod 2-1 napravio break, i to nakon što je Đoković prosuo 40-0.

Nakon tri sata i 22 minute završio je posao sa 6-3 i ušao u prvi Grand Slam finale. Tamo ga čeka pobjednik drugog polufinala između Daniila Medvedjeva i Alexandera Zvereva koji počinje u 9.30 po hrvatskom vremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 202

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne