Obavijesti

Sport

Komentari 233

Dinamo - Šahtar 2-2: Petko dao dva iz penala i spasio 'modre'

Dinamo - Šahtar 2-2: Petko dao dva iz penala i spasio 'modre'
3

Za razliku od jučer, momčadi su u subotu krenule u najjačim sastavima. Dinamo je gubio pa stigao zaostatak, a Kačavenda je u nadoknadi imao šansu za pobjedu, ali je pogodio vratnicu

VIDEO

Dinamo je odigrao i drugu utakmicu protiv Šahtara (2-2), posljednju prijateljsku uoči početka nove sezone. Zagrepčani su jučer s mladom momčadi pogotkom Tomasa Bakovića s 1-0 svladali Ukrajince, dan kasnije su gubili 2-0 pa ipak izvukli remi. Hrvatskog prvaka spasio je Bruno Petković dvama golovima iz penala.

Oba trenera su u današnji dvoboj krenula s najjačim adutima. Sergej Jakirović je na teren poslao najbolje raspoložive snage, u kadru nije bilo tek Sučića i Špikića.

POGLEDAJTE UTAKMICU:

Trener "modrih" na klupi za pričuve imao je Zagorca, Filipovića, Ogiwaru, Bernauera, Torrentea, Jakirovića, Perkovića, Pavića, Kačavendu, Baturinu i Kulenovića. Zanimljivo, početni sastav Šahtara prema Transfermarktu vrijedio je 111,5 milijuna eura, Dinamov "tek" 22,05 milijuna eura. I ovo je doista biti pravi ispit za trenutačnu snagu hrvatskog prvaka.

Nevistić spašavao Dinamo

Dinamo je prvu priliku imao u 6. minuti. Mišić je dubinski proigrao Pjacu koji je s ruba kaznenog prostora pokušao "suhim listom" prebaciti Riznika, ali lopta je otišla iznad gola. Ukrajinci su čisti zicer imali u 21. minuti. Traore se izborio za prostor u kaznenom prostoru Dinama, snažno šutirao, ali Nevistić je bio siguran. A onda novi zicer za goste.

Traore je povratnom loptom tražio Sudakova, ona se odbila do Ristovskog koji se poskliznuo. I u čistoj situaciji pred Dinamovim vratima našao se Nevistić koji upisuje drugu veliku obranu na današnjoj utakmici. Na drugoj strani iskazao se i Riznik. Hoxha je lakoćom probio svoju stranu, lijepo pronašao Petkovića čiji udarac brani ukrajinski golman.

Redale su se prilike na obje strane. Sudakov je i u 30. minuti dobro zagrijao budnog Nevistića koji je već u jako dobroj formi. Igralo se otvoreno, baš po guštu publike. Zubkov je u 33. minuti bio na čistom ziceru, ali je šutirao preko gola, već u sljedećem napadu Mišić iz daljine tukao snažno, ravno u dobro postavljenog Riznika.

Dva brza gola Šahtara

Šahtar je poveo u 54. minuti. Dugo su kombinirali Ukrajinci oko kaznenog prostora Dinama, lopta je stigla do Bondarenka koji je s 20-ak metara s desne strane neobranjivo pogodio lijevom nogom. Dinamo se pogubio, Šahtar brzo stigao do drugog gola. Jedna dubinska lopta Sudakova rasparala je obranu Dinama, Kevin je izašao sam na Nevistića, efektno ga prebacio za 2-0.

Petković realizirao dva penala

Jakirović je odmah počeo mijenjati, u igru su ušli Pavić i Baturina, Dinamo je nekako došao do zraka. Zagrepčani su se jako brzo vratili u igru, Petković je iz penala zabio za 2-1. Najstrožoj kazni prethodila je ruka Bondarenka koji je zaustavio dobar pokušaj Petkovića. Dinamo je u 83. minuti dobio i drugi penal, sudac Vučković je ipak suviše olako pokazao na bijelu točku nakon starta Azarovija na Petkoviću. A Dinamov kapetan bio je siguran s 11 metara. Dinamo je mogao i do pobjede, Kačavenda je u nadoknadi pogodio vratnicu. Ali to bi možda bilo i previše...

Sastavi Dinama i Šahtara

Dinamo (4-3-3): Nevistić - Ristovski (od 78. Perković), Mmaee (od 70. Bernauer; od 78. Torrente), Theophile, Pierre-Gabriel - Ademi (od 61. Baturina), Mišić, Rog (od 61. Pavić) - Pjaca, Petković (od 85. Kulenović), Hoxha (od 85. Kačavenda).
Šahtar (4-2-3-1): Riznik - Konoplja, Bondar, Matvienko, Azarovi - Stepanenko, Bondarenko - Kevin, Sudakov, Zubkov - Traore (još su igrali Pedrinho, Eguinaldo).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 233

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane
NEMAJU POHVALNE RIJEČI

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane

Zato, kada dođete u Opus Arenu osjetite prije svega veliki kontrast između najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj i grada u kojemu modernog nema nigdje, dodao je poljski novinar Jacob Seweryn