Obavijesti

Sport

Komentari 824

Dinamo - Qarabag 3-0: Nevistić spašavao, 'modri' su na korak od grupne faze Lige prvaka!

Dinamo - Qarabag 3-0: Nevistić spašavao, 'modri' su na korak od grupne faze Lige prvaka!
13

Dinamo je slavio na Maksimiru protiv Qarabaga (3-0) u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka. Prvi gol zabio je Pjaca, a drugi i treći djelo su Kulenovića. Uzvrat je za osam dana u Azerbajdžanu

U prvoj utakmici završnog pretkola nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na stadionu u Maksimiru svladao azerbajdžanski Qarabag sa 3-0 (1-0).

Pokretanje videa...

Dinamov dvomeč 'težak' 35 mil. eura: Zajec za povijest, Azeri na Maksimiru bez tri prvotimca 00:58

Strijelci za Dinamo bili su Marko Pjaca (29) i Sandro Kulenović (75, 80).

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi je zaprijetio Dinamo u 17. minuti kada je Baturina nakon kratko izvedenog kornera došao do prostora za udarac, ali lopta je odsjela na gredi.

Do prednosti je zagrebački sastav stigao u 29. minuti, Petković je proigrao Sučića koji je odmah lijepo proslijedio za samog Pjacu na desnom krilu, uslijedio je prizemni udarac u bliži kut kojega je Buntić uspio zaustaviti, no lopta se vratila do Pjace koji je iz drugog pokušaja zatresao mrežu.

Prva utakmica Dinama i Qarabaga u play-offu za ulazak u UEFA Ligu prvaka

No, nakon vodstva Dinamo je stao, a Qarabag zagospodario terenom i samo je velika doza sreće spasila Zagrepčane od poravnanja. U 35. minuti Nevistić je uspio zaustaviti pokušaj Juninha iz neposredne blizine, u 43. minuti je Juninho nakon odličnog dugog proigravanja krenuo sam na vratara i pucao sa 20-ak metara, a lopta je prohujala preko grede, da bi najveću priliku za Qarabag u prvom poluvremenu propustio Patrick koji je početkom sudačke nadoknade neometan glavom sa 10-ak metara pucao tik pored vratnice.

Prva utakmica Dinama i Qarabaga u play-offu za ulazak u UEFA Ligu prvaka

I u nastavku je Qarabag nastavio propuštati prilike, u 56. minti je Benzia iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, da bi šut Juninha sa 12 metara u 64. minuti bravurozno zaustavio Nevistić.

Za sve te promašaje gosti su kažnjeni u 75. i 80. minuti. Kod gola za 2-0 Baturina je odličnim dodavanjem "rasporio" obranu Qarabaga, Kulenović ju je prihvatio na rubu kaznenog prostora i odmah si ju gurnuo u for te potom rutinirano svladao Buntića.

Pet minuta potom opet je Baturina ubacio u kazneni prostor, udarac Cordobe obranio je Buntić, ali ovoga puta je najbrže na odbijanac reagirao Kulenović i povisio na velikih 3-0.

Prva utakmica Dinama i Qarabaga u play-offu za ulazak u UEFA Ligu prvaka

Mogao je Dinamo u završnim sekundama i do četvrtog gola, Kulenović je pobjegao u protunapad, proigrao Baturinu čiji je udarac zaustavila vratnica.

Uzvrat je za osam dana u Bakuu. 

Ukupni pobjednik ove će jeseni igrati u Ligi prvaka, a poraženi u Europskoj ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, play-off, prva utakmica 21.00 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Pjaca 29', Kulenović 75', 80'
3 : 0
Qarabag
Sortiranje događaja
90+5'

Kraaaaaaaaaaaaj! Dinamo je slavio 3-0 protiv Qarabaga i napravio veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka. Gol za 1-0 zabio je Pjaca, a onda je u drugom dijelu briljirao Kulenović s dva gola. Uzvrat je sljedeću srijedu u Azerbajdžanu. 

90+4'

Kakva prilika za 4-0! Baturina je s pet metara pogodio stativu. 

90'

Igrat će se još pet minuta. 

88'

Pokazuje Qarabag znakove buđenja. Bayramov je prošao po lijevoj strani i poslao oštru loptu na prvu stativu, a Nevistić je to opet odbio u korner. 

85'

Klupa Dinama je u šoku! Igrač Qarabaga dirao je loptu rukom u svome šesnaestercu, ali sudac Nyberg pokazuje da se igra nastavi i da tu nema ništa od penala. 

Komentari 824