Obavijesti

Sport

Komentari 70

Jakirović: Nisam ni blizu bio u situaciji kakva je sad u Hajduku. Mišić? E, tu pušem i na hladno

Jakirović: Nisam ni blizu bio u situaciji kakva je sad u Hajduku. Mišić? E, tu pušem i na hladno

Svejedno je tko je u kakvoj formi. Nijedna utakmica s njima nije lagana. Najdraži mi je derbi bio pred Uskrs, Gattuso se mora prilagoditi mentalitetu, a Rakitiću treba malo vremena, rekao je trener Dinama

VIDEO

Iza Dinama je fantastičan ulazak u sezonu sa šest pobjeda u nizu i remijem u Rijeci prije reprezentativne stanke zbog kojega ovaj tjedan može izgubiti prvo mjesto ako izgubi od Hajduka. Splićani dolaze na Maksimir (petak, 20 sati) u popriličnom rasulu nakon otkaza sportskom direktoru Nikoli Kaliniću, a iz kluba su otkazali uobičajenu konferenciju za medije Gennara Gattusa uz dodatak da će poslati unaprijed snimljene i pripremljene odgovore. No u drugom maksimirskom taboru nemaju takvih problema. Pred mikrofone su stali Sergej Jakirović i dokapetan Stefan Ristovski.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Očekuje nas derbi, prava utakmica u kojoj je svejedno tko je u kakvoj formi, zna se što ona nosi. To je uvijek utakmica za prestiž, veliko rivalstvo. Mi smo dva tjedna iskoristili, koristili smo juniore, bilo nas je samo 11 bez njih. Oporavili smo se od sitnih ozljeda, vratili su nam se reprezentativci. Jako važno mi je da su se svi vratili zdravi. Od ponedjeljka smo napravili tri dobra treninga, danas nam još stiže Hoxha, pa ćemo se kompletirati. I sutra želimo tri boda u derbiju - rekao je Sergej Jakirović.

- Ovo je najveći derbi hrvatskog derbija. Mi kažemo derbi se ne igra, derbi se pobjeđuje, tako se želimo postaviti. Pokazat ćemo pravi gard, da je Dinamo pravi lider, nadam se da ćemo uspjeti doći do pobjede - kaže Stefan Ristovski.

Ristovski: Rano je za priče o Ligi prvaka

Krije li stanje u Hajduku određenu opasnost za Dinamo koji je veliki favorit?

- To više mediji potenciraju, mi znamo da nas čeka zahtjevna utakmica, nijedna s njima nije lagana. Obje momčadi će pružiti maksimum, svih dana sam zahtjevao samo da je fokus na prvu sljedeću utakmicu, derbi nam daje dodatan značaj. Ne preskačem utakmice, moja momčad će biti fokusirana. I želim da odigramo dobru utakmicu. Ako netko "preskače utakmice", to bi mogao biti problem za njega - kaže Jakirović.

- Nema podcjenjivanja, derbi uvijek daje posebnu draž. Ta euforija oko Lige prvaka i Bayerna, traže se karte... sve ok, ali prioritet nam mora bit HNL. I utakmica s Hajdukom. Rano je za priče za Ligu prvaka, moramo se postaviti liderski - rekao je Ristovski.

'Imamo veliki respekt prema Hajduku'

Koji vam je derbi s Hajdukom ostao u najljepšem sjećanju?

- Pred Uskrs. Znate da morate pobijedite da ostanete u borbi za naslov, mi smo pobijedili. I poslije je bio Kup, u direktnim dvobojima smo izbacili rivala iz utrke za titule - rekao je Jakirović.

Koliko ove bitke po uredima kakve su u Hajduku mogu utjecati na momčad? Lani ste nešto slično iskusili.

- To njihovi problemi, ja sam fokusiran na svoju momčad, nije im ista situacija kao nama lani. Ja sam cijelo vrijeme osjećao podršku, imao sam mir, nije ni blizu ovakve situacije kao što je kod njih. Zato smo i izašli jači iz svega. Hajduk? Došao je trener koji je svjetski poznato ime, mora se prilagoditi mentalitetu, imaju velika očekivanja. Tu je i Rakitić, proslavljeni reprezentativac, treba mu malo vremena da bi dostigao sjajnu fizičku spremu. Tu su još Livaja, Uremović, Krovinović... imamo veliki respekt prema njima - smatra Jakir.

Može li vas Hajduk nečime iznenaditi?

- Može u smislu određenih pozicija, ali oko načina igre ne vjerujem da će se nešto promijeniti tu - rekao je trener Dinama.

'Da je peti mjesec, OK, nek se raspadne na terenu'

Ima li ikakve šanse da zaigra Josip Mišić?

- Danas ćemo procijeniti njegovo stanje. Tu pušem na hladno zbog prošlogodišnje situacije s Petkovićem kad je on izrazio željju da igra, pa smo ga izgubili na dva mjeseca. Da je peti mjesec, OK, pa nek se "raspadne" na terenu, ali pred nama je sad jako puno utakmica - zaključio je Jakirović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 70

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti